Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
9993
De la 07 Ianuarie 2003
120690059

Justiţia nu recunoaşte ca probe discuţiile şi însemnările de pe Internet

  • 4 September 2008, 23:00
Un recent caz derulat in fata Tribunalului Constanta, demonstreaza faptul ca, internetul mai are un drum lung de strabatut pana la momentul la care discutiile si insemnarile de pe internet vor fi recunoscute in procedurile civile si penale din Justitia romaneasca.
Un procuror din Constanta a solicitat judecatorilor mentinerea arestului preventiv pentru patru persoane invocand in sprijinul cererii sale discutiile de pe forumul unui ziar local, care i-ar fi incriminat pe cei patru. Tribunalul Constanta a respins aceasta proba.
Declaratiile procurorului au fost facute in dosarul mai multor capi ai lumii interlope din Constanta. Patru membri ai clanului Spaniolu' au fost arestati preventiv vineri noapte pe motiv ca au provocat mai multe scandaluri si ca l-au batut pe unul dintre membri gruparii adverse – Vasea. Ieri judecatorii Tribunalului Constanta au analizat cererea avocatilor de judecare a invinuitilor in stare de libertate. Procurorul de sedinta le-a prezentat magistratilor mai multe probe, printre care si un proces-verbal de contraventie prin care se dovedea ca Lucian Calimarea, unul dintre suspecti, s-a aflat in Bucuresti, in conditiile in care acesta are interdictia de a parasi localitatea.
Totodata, procurorul a inaintat instantei mai multe copii ale unor discutii purtate pe forumul unui ziar, pe marginea materialului privind arestarea preventiva a interlopilor, in care mai multe persoane se amenintau reciproc. Proba a starnit foarte multe controverse, pentru persoanele care au postat acele comentarii sunt foarte greu de identificat. Tribunalul Constanta a respins aceasta proba motivand faptul ca niste discutii purtate pe internet nu pot avea valoare juridica. Multe dintre cele 174 de comentarii de pe forum contin un limbaj licentios si instiga la violenta.
Cei patru invinuiti au fost protagonistii unor scene sangeroase consumate in plina strada la Constanta, dar si pe holul unei unitati sanitare din Eforie.
Adina Florea, prim-procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Constanta, a precizat ca probele sunt prezentate in instanta de catre procurorul de sedinta, care este "portavocea" procurorului de caz si actioneaza la sfaturile acestuia. In speta de fata, procurorul de caz este Madalina Hira.
FARA REPLICA
Parchetul de pe langa Judecatoria Constanta nu a dorit sa comenteze proba privind discutiile de pe forumul unui ziar local. Proba a suscitat multe controverse pentru ca persoanele care au postat acele comentarii sunt foarte greu de identificat. Prim-procurorul adjunct Raluca Ceausu a declarat ca nu poate face comentarii in timpul unei anchete si ca "fiecare procuror administreaza probele pe care le considera de cuviinta intr-un dosar".
Pentru comentarii sau sugestii pe tema acestui material , ori daca ati trecut prin situatii similare si credeti ca ele trebuie cunoscute si reclamate autoritatilor si Justitiei, va invit sa imi scrieti la adresa [email protected]

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


PSD a mai aruncat nişte nume de candidaţi la parlamentare
Acuzat că-şi face campanie parlamentară pe banii publici
O atmosferă plină de emoţii, lacrimi de fericire, cât şi voie bună
Comentariul comentariilor (CLXXXII)
(Ioan Rotundu)
Fluierături… sexuale
Horoscop
Ocazie să vă mutaţi în Bucureşti
11 agenţi de pază angajaţi la Poliţia Comunitară
Jugaru Şhukaru, camping cu năbădăi
Bodo, spaima şoselelor
Complot ruso-transnistrean împotriva Basarabiei
Nu primeşti credit de consum dacă nu declari câte kilograme ai şi ce înălţime
Şmecherii cu girofar
Iluzia călugăriţelor
Record rutier nedorit în mai puţin de 48 de ore
Nevoie de împrumuturi urgente
N-a fost invitat la control, dar s-a autoinvitat
OPC s-a specializat pe amenzi şi mai puţin pe prevenire
Băsescu a venit până la Răduţi Prut doar pentru a critica guvernul
După ce-a fost sfinţit de preoţi, tomograful a devenit operaţional
Liviu Conţac acuză maşina de vot PDL că ne-a băgat adânc mâna în buzunar
el a contestat HCL la Prefectura Botoşani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă