Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
25948
De la 07 Ianuarie 2003
122911597
Kelemen Hunor:

Probabil, în foarte scurt timp, se va naşte un alt guvern, cu o altă susţinere

  • 21 February 2014, 23:00
Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat ca nu negociaza cu PSD sau PNL intrarea la guvernare, insa sustine ca, daca USL se rupe, probabil in foarte scurt timp se va naste un alt guvern, cu o alta sustinere, dar cu "legimitate in Parlament", transmite Mediafax.
Intrebat daca a negociat cu PSD intrarea la guvernare, Kelemen Hunor a raspuns: "Sunt zvonuri, sunt speculatii, nu au nicio baza, nu exista nici negocieri publice, nici secrete, de niciun fel.
Pana exista un guvern care are o sustinere in Parlament, fie ca exista un conflict, ca exista certuri, ca exista neintelegeri, ca se apropie sau nu o ruptura, putem discuta, dar pana exista o majoritatea parlamentara, noi nu intram in discutii nici cu PSD, nici cu PNL, nu e corect, nu e fair si nu ne-a invitat nimeni la nicio negociere, nici PSD, nici PNL. Nu exista astfel de situatie, eu infirm aceste zvonuri, speculatii. Comentatorii politici, unii cred ca tot ceea ce se zboara, unii au impresia ca se si mananca. Eu doar pot sa infirm".
Liderul UDMR a subliniat ca ¬"u a existat nicio negociere, nici cu Hrebenciuc nici cu altcineva".
"Si domnul Antonescu daca este interesat ma suna si ii spun ca nu au existat negocieri la acest moment. A fost intrebat si el pe un post de televiziune si a raspuns si el ceva", a mai spus Kelemen pentru gandul.info.
El a mentionat ca nu a primit nicio invitatie la dialog nici din partea PSD, nici a PNL. Intrebat daca s-a discutat in UDMR despre cum se va pozitiona Uniunea fata de un eventual guvern USD, Kelemen a raspuns negativ.
"Nu am deschis acest subiect si nu il vom deschide pana nu va fi o situatie despre care putem discuta la modul concret. Nu doresc sa avem o astfel de situatia in viitorul apropiat. Nu vreau sa fim noi introdusi in aceasta cearta de familie, in discutia intre PNL si PSD.
Am o rugaminte catre toti comentatorii politici si toti scenaristii politici sa nu ne introduca pe noi in aceste discutii, ca am solicitat asa ceva, nimeni nu ne-a rugat pe noi sa ne bagam in asa ceva, nici PSD, nici PNL. Pana cand exista coalitie, majoritate parlamentara nu discutam", a adaugat el.
Intrebat daca UDMR, in conditiile in care se va pune aceasta problema, va intra la guvernare cu ministri sau doar in esalonul doi si sa acorde sprijin parlamentar Guvernului, Kelemen Hunor a raspuns: "Cand va exista aceasta situatie reala, vom incerca sa dam un raspuns. Ce se va intampla daca se opreste gravitatia?". In ceea ce priveste pozitia UDMR fata de motiunea de cenzura anuntata de PDL, liderul Uniunii a raspuns: "Eu nu semnez niciodata ceva fara sa vad, nu am vazut textul motiunii. Nu ne-a cautat domnul Blaga, nici altcineva".
Intrebat daca Guvernul Ponta mai are legitimitate daca un partid din USL nu mai este la guvernare, Kelemen Hunor a spus ca va avea legitimitate asa cum a avut si guvernul Tariceanu, cand a plecat PDL si a ramas PNL cu UDMR si a avut o sustinere parlamentara.
"Exista fel si fel de solutii. Si in acest moment, daca va exista si pentru un alt guvern, nu stiu cine va pleca, nu stiu ce majoritate va avea in Parlament. Asa a avut legitimitate si guvernul Boc in 2009 cateva luni pana la alegeri. Fata de 2007, cand noi guvernam cu PNL si aveam 20% in Parlament, ce s-a schimbat?", a adaugat Kelemen. El a mai spus ca "un guvern care are sustinere parlamentara sigur ca este legitim".
"Sa nu ne jucam cu astfel de cuvinte, mai ales in conditiile in care in jurul tarii sunt probleme uriase, acolo se pune probleme legitimitatii. Nu intr-o tara unde exista un Guvern cu o majoritate de 70%. Daca cumva se va intampla ceva, probabil, ca in foarte scurt timp se va naste un alt guvern cu o alta sustinere, dar tot cu o sustinere majoritara. Nu o sa fie un Guvern care va sta peste capul romanilor cu forta", a aratat liderul UDMR.
Intrebat daca vede o majoritate care se va forma in Parlament pentru a sustine viitorul Guvern daca PNL nu va fi la guvernare, Kelemen Hunor a raspuns: "Poate va fi PNL la guvernare, nu stiu ce se va intampla. In acest moment, eu astept o decizie din partea lui Victor Ponta si Crin Antonescu.
Ei trebuie sa gaseasca o solutie. Nu au cerut votul pentru un an de zile sau nu stiu pentru ce formula. Nu au spus oamenilor guvernam un an sau ne facem ca guvernam si apoi vom face un scandal extrem de mare si nu ne mai intelegem si nu mai ascultam oamenii ca avem noi un interes cu nu stiu care, dar nu interesul public. Noi asteptam solutia de la ei si sa mearga impreuna".
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Politeţea soţului
Horoscopul zilei
Reţeta zilei: Supă cremă de sparanghel
Cine sunt figurile opoziţiei din Ucraina
Peste 850.000 de persoane fizice sunt în stare de faliment personal
APIA Botoşani: Comunicat de presă
Autoturism cu numere expirate descoperit la Păltiniş
Flămânzi: „Cei 40 de hoţi de la Balta Roşie” trăiesc ca-n Evul Mediu
Botoşani: Primari cu apucături infracţionale premiaţi la nivel de ţară
Ucraina: cel mai sângeros preşedinte
Consecinţele ruperii USL. Ce-i aşteaptă pe Antonescu în opoziţie, pe Ponta la guvernare
Dacă va fi dat afară de la guvernare, PN va iniţia moţiune de cenzură
Victor Ponta: Declaraţiile lui Atanasiu - contraproductive, incorecte şi iresponsabile. Fac apel la moderaţie, dialog şi înţelepciune pentru salvarea USL!
Va accepta Furtună rolul de pion otrăvit?
Ioan Rotundu
China se pregăteşte pentru "un război scurt şi incisiv" cu Japonia
Ucraina, prima zi după acordul Putere-Opoziţie:
Ziua a început fără violenţe Ianukovici a părăsit Kievul şeful parlamentului a demisionat
Viktor Ianukovici a încercat să fugă în Rusia
preşedintele Parlamentului ucrainean
E Iulia Timosenko a fost eliberată
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog