Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Pamflet
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
22402
De la 07 Ianuarie 2003
122882469

Klaus Iohannis: Am cerut Guvernului un plan de actiune pentru a face din Diaspora o "prioritate nationala" in mod real

  • 29 May 2016, 23:00
Presedintele Klaus Iohannis a declarat ca a cerut Guvernului o foaie de parcurs pentru a face din diaspora o prioritate nationala, cu scopul de a folosi potentialul romanilor din afara granitelor, fie intorcandu-se in tara, fie reprezentand imaginea Romaniei in exterior.
Presedintele a transmis duminica un mesaj cu ocazia Zilei Romanilor de Pretutindeni, care se sarbatoreste in fiecare an in ultima duminica a lunii mai, scrie Mediafax.
"Stiu ca prin munca, tenacitate, ambitie si curaj, voi, romanii plecati in afara granitelor, aduceti valoare comunitatilor in care traiti si faceti cinste Romaniei, in numeroase domenii. M-as bucura ca experienta pe care ati dobandit-o in strainatate sa poata fi pusa in slujba tarii noastre. In acest sens, am cerut deja Guvernului o Foaie de Parcurs pentru a face din Diaspora o "prioritate nationala" in mod real. Astfel, nu vom irosi potentialul romanilor de peste hotare, care pot contribui la dezvoltarea Romaniei, fie intorcandu-se in tara, fie reprezentand imaginea ei in lume", se arata in mesaj.
Seful statului se refera si la romanii din Republica Moldova si Bucovina de Nord, precizand ca trebuie sprijiniti pentru a-si pastra identitatea.
"Pe unii romani circumstante istorice nefericite i-au despartit de tara si este datoria noastra sa-i sprijinim pentru a-si pastra identitatea, traditiile si cultura. Iar pe cei care au ales, pentru moment, sa traiasca si munceasca peste granite trebuie sa-i sustinem pentru ca drepturile si libertatile sa le fie aparate", spune Klaus Iohannis.
Presedintele mai face apel la solidaritate si responsabilitate: "Va invit pe toti, indiferent daca traiti in tara sau in afara ei, sa fiti "buni romani", sa construiti, sa fiti uniti, sa va aparati valorile, pentru ca impreuna, cu rabdare, sa construim o alta Romanie, asa cum ne-o dorim. La multi ani romani, de aici sau de departe!"
Vineri, presedintele s-a intalnit, la Palatul Cotroceni, cu reprezentanti ai romanilor din strainatate veniti la Bucuresti cu ocazia Conferintei "Excelenta romaneasca peste hotare", organizata de catre Departamentul Politici pentru Relatia cu Romanii de Pretutindeni, din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Institutul Cultural Roman si Institutul "Eudoxiu Hurmuzachi".
ntia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Avrămeni: Finul îşi reclamă la presă naşul primar
Ioan Rotundu
Teioasa: Părintele Nicodim şi educaţia creştină cu pumnul
Ioan Rotundu
Bancul zilei: Temperatura la om
Horoscopul zilei de 30.05.2016
Prognoza meteo pentru luni si marti in tara
Presedintele Klaus Iohannis se intalneste luni cu printul Charles
Prahova: Zece persoane, membri ai PSD aflati in campanie,
ranite dupa ce un podet s-a rupt in comuna Plopu/ Politia va verifica legalitatea constructiei
Răchiţi: Bulgaru se vrea primar, dar fără să respecte legile în construcţii
Anca Dragu: Guvernul vrea sa modifice prin ordonanta de urgenta legea darii in plata
si sa scuteasca de impozit cazurile sociale
Numarul romanilor arestati in Anglia si Tara Galilor a urcat anul trecut la peste 18.000
Truşeşti: Dinozaurul comunist semianalfabet otrăveşte iarăşi electoratul
Ioan Rotundu
Frumuşica: Liberala cucoana preoteasă a păcătuit în zi de duminică
Botoşani: Comisarul şef Bunduc se pensionează. Vui va lăsa această moştenire?
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog