Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
2655
De la 07 Ianuarie 2003
122888304

Kovesi are sprijinul celui mai mare grup din Parlamentului European,

  • pentru funcția de procuror al UE: „Gândindu-ne la capacitatea ei tehnică, o susținem”
  • 12 February 2019, 15:05
Cel mai mare grup politic din Parlamentul European, cel al Partidului Popular European, o susține clar pe Laura Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef al Parchetului European, a declarat, marți, la Strasbourg, vicepreședintele acestui grup, Esteban Gonzalez Pons, răspunzând unei întrebări din partea HotNews.ro
. La briefingul oficial al Grupului PPE de la Parlamentul European, reporterul HotNews.ro l-a întrebat pe vice-liderul care susținea conferința dacă acest grup o susține pe procurora româncă la șefia viitorului Parchet al Uniunii Europene.
„Ca să răspund foarte scurt, noi o susținem clar. Credem că abordarea politică trebuie să stea departe de alegerea procurorului european. Deci, numai gândindu-ne la capacitatea ei tehnică, o susținem”, a spus Esteban Gonzalez Pons, vice-lider al Grupului PPE.
Fostul procuror șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, s-a calificat prima pe lista scurtă a candidaților pentru funcția de procuror european șef. Comisia de selecție constituită la nivel european a transmis recent lista scurtă Parlamentului European și Consiliului Uniunii Europene, care trebuie să aleagă procurorul european, șeful Parchetului European.
Scrisoarea semnată de șeful panelului de selecție, Ulrike Haberl-Schwarz, este adresată astfel ministrului de justiție al statului care asigură Președinția Consiliului UE, nimeni altul decât Tudorel Toader, cel care a declanșat și obținut demiterea lui Kovesi din funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție din România.
Kovesi e urmată pe lista scurtă de 2 procurori: Jean-Francois Bohnert (Franța) și Andres Ritter (Germania).
„Calificarea și experiența acestor candidați s-au clasat cel mai sus pentru poziția de procuror-șef european (...), ținând cont de natura foarte specială a funcției pentru care au aplicat candidații” - se arată în scrisoarea comisiei de experți independenți ai Uniunii Europene.
Experții au votat această listă pe 1 februarie 2019, după ce au intervievat 11 candidați, care, la rândul lor, se calificaseră până la faza interviurilor, în cadrul unui proces de selecție mai lung.
Parlamentul European și Consiliul îl numesc de comun acord pe procurorul-șef european pentru un mandat de șapte ani, care nu poate fi reînnoit. Consiliul UE hotărăște cu majoritate simplă.
Misiunea Parchetului UE va fi combaterea fraudei împotriva finanțelor UE. Acesta va avea competența de a investiga și a urmări penal infracțiuni care aduc atingere intereselor financiare ale UE.
Parchetul European va efectua investigații transfrontaliere în cazuri de fraudă în care sunt implicate fonduri ale UE de peste 10 000 EUR sau în cazuri de fraudă în materie de TVA la nivel transfrontalier care implică daune de peste 10 milioane EUR.
Parchetul UE va lucra în strânsă colaborare cu autoritățile naționale de aplicare a legii. De asemenea, va colabora îndeaproape cu alte organisme precum Eurojust și Europol.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămânii
Horoscopul săptămânii 11 – 17.02.2019
Scuzele consilierului liberal Marcel Maxim
Bancul săptămânii: Severitate paterbă
LLumea lu' Rotundu: Enigmă geometrică descifrată
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 18.01.2019
A pornit Luceafărul şi-l ţine aşa de 10 ani
Ioan Rotundu
Mihai Bâlbă, bossul de la OCPI, iar a dat-o în bâlbâială cu protejata sa Frunzeti
Ioan Rotundu
Leac pentru limbariţa Luciei Olaru Nenati
Ioan Rotundu
Când a fost numit director la Loto, Portariuc era cercetat penal
Ioan Rotundu
Contribuabilii persoane juridice sunt invitaţi la sediile ANAF
pentru a fi informaţi cu privire la schemele de ajutor de stat
Ministerul Finanţelor Publice lansează trei noi emisiuni de titluri de stat destinate exclusiv populaţiei
„Momentan, nu mă duc în România” pentru campanie.
Clarificările lui Tăriceanu „nu m-au convins”
Cine este Irina Frunzeti, protejata bossului Bâlbă
Ioan Rotundu
Klaus Iohannis, despre audierea lui Kovesi:
Solicit Secției de investigare a infracțiunilor din justiție corectitudine maximă, respectarea cu strictețe a legii și clarificarea rapidă a situației
Topul încrederii în personalitățile politice
”Clasamentul încrederii în personalitățile politice este condus de președintele Klaus Iohannis, urmat de Gabriela Firea și Victor Ponta”
PSD vrea să anuleze un amendament PNL adoptat de plen prin care alocația copiilor era dublată
Teodorovici și Iordache, chemați de urgență în birou la Dragnea
Noile afaceri prospere ale primarului PSD de Drăguşeni
Ioan Rotundu
PSD se laudă pe Facebook că el mărește alocațiile copiilor,
deși amendamentul a aparținut PNL și a fost votat de doar 3 social-democrați
Presa-n gura lu ' Rotundu: Emisiunea din 15.02.2019
LLumea lu' Rotundu: Fabrica dispărută
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog