Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Sport
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
12605
De la 07 Ianuarie 2003
122898254
La 16 ani de activitate,

Electro Alfa se ţine băţoasă şi crede că poate înfrunta Europa

  • 27 June 2007, 23:00
În luna iunie compania Electro Alfa aniversează 16 ani. În ultimul an de activitate compania a demarat şi implementat proiecte ample, care au ca scop apropierea de colaboratori. Un astfel de proiect este cel de regionalizare, care constă în organizarea în patru regiuni administrative cu sedii la Iaşi, Bucureşti, Braşov şi Cluj Napoca. În acest fel compania vine în întâmpinarea clienţilor, asigurând un contact permanent cu aceştia. S-a deschis filială de producţie la Braşov, pentru a răspunde prompt cererilor din regiune. Cifra de afaceri a companiei în anul 2006 a fost de 20 milioane euro, apropiindu-se de ceea ce s-a şi preconizat. „Electro Alfa este o companie cu activitatea de bază de producţie la Botoşani. În patru filiale din ţară avem mini centre de producţie, cu un coordonator local, un inginer proiectant şi câţiva angajaţi. Filiala personalizează produsul într-o zi şi îl dă clientului”, a declarat Gheorghe Ciubotaru, managerul companiei.
Cam 90% din muncă este realizată la Botoşani şi 10% în filialele deschise în ţară, din considerentele că aceşti clienţi din ţară doresc produsul foarte repede. Clientul poate primi produsul în două zile, iar compania poate intra în competiţie cu şansă de câştig cu firmele care reprezintă concurenţa locală. „Intenţia noastră este de a deschide încă patru centre: Constanţa, Craiova, Timişoara, iar în privinţa celui de al patrulea încă nu ne-am decis. Vom urmări să acoperim toată ţara”, a declarat Ciubotaru. Totalul angajaţilor din Electro Alfa este de 420 în întreaga ţară, din care 360 lucrează în Botoşani. Managerul general asigură că Electro Alfa va avea în continuare un traseu ascendent.
Ultimele provocări generate de de deschiderea către Uniunea Europeană au însemnat o piaţă mult mai concurenţială pentru compania din Botoşani, dat fiind faptul că jucătorii europeni au o experienţă de zeci de ani în spate. „Provocarea este foarte mare pentru noi. Din punctul acesta de vedere noi ne pregătim prin apelarea la consultanţi profesionişti. Ne propunem să optimizăm şi să eficientizăm activitatea din firmă. Trebuie să reducem costurile pentru a putea ulterior să reducem preţurile şi a putea fi competitivi”, a declarat Gheorghe Ciubotaru. Acesta susţine că dacă ar fi la mijloc doar partea de preţ lucrurile ar fi mai simple, însă satisfacţia clientului se atinge şi prin alte numeroase componente, precum livrarea la timp a produsului, o asistenţă tehnică şi o educare a clientului. „Complexitatea cu care piaţa ne pune în momentul de faţă probleme este din ce în ce mai mare şi trebuie să ne pregătim de acest lucru. Încercăm să dimensionăm corect fiacre compartiment pentru creşterea eficienţei”, este de părere patronul companiei.
Ce mai mare realizare din ultimul an este reprezentată de reuşita în adaptarea noilor condiţii economice de piaţă. S-a reuşit trecerea de la o structură de campanie bine formată la un concept corporativ. Gheorghe Ciuboatru a renunţat la postul de director general aducând un director executiv, Ciubotaru îndreptându-se spre zona de concept strategic, abordând compania ca un sistem funcţional. „Acest fapt a fost cea mai importantă decizie şi iată că în 2007 compania funcţionează pe un nou concept organizatoric corporativ”, a mai declarat Gheorghe Ciubotaru. Principalul obiectiv al anului următor este atingerea indicatorilor propuşi şi eficientizarea activităţii companiei. (Bianca ALBU)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Ciclişti din zece ţări vor sfârşi turul României la Botoşani
Flutur a stors bani din semafoare
Primăria este aproape de a deveni stăpână peste cinema Unirii
Nou compartiment înfiinţat în Primăria Botoşani
Flutur recunoaşte că meşterii de pe Unirii i-au legat aripile
Avem de ales între a crăpa de sete sau a investi în reţele cu apă potabilă
Ţărăniştii înţeleg necesitatea măririi secţiei de cardiologie
Asociaţia Învăţătorilor din judeţul Botoşani iese la lumină
Ţigăncile vor să muncească, dar ca vrăjitoare
Peste 9.500 pachete de ţigări confiscate
Societate lăsată fără bunuri în valoare aproape 5.000 lei
Bătrân lăsat fără bani şi acte
Cursuri de instruire pentru cadrele de pe ambulanţă
Examen de certificare a competenţelor profesionale
Comentariu la comentarii (CXXXI)
(Ioan Rotrundu)
„Rădăuţanca” doamnei Geta de la Dealu Mare
Horoscop
Greşeala frumoasei femei
Citate şi cugetări din scrierile autorilor americani
Se caută un anume inginer
Drumul de la Leorda fuge la vale… după Codin
Victimizarea lui Conţac
Ioan Rotundu
Program TELE'M Botoşani, joi, 28 iunie
Comunicat de presă
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog