Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Editorial
Horoscop
Umor
Comentarii
Anchete
Poşta redacţiei
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11732
De la 07 Ianuarie 2003
122871799

La Darabani, PSD-ul are un candidat de „râsul curcilor”

  • Ioan Rotundu
  • 21 September 2020, 13:17
Săptămâna trecută am trecut în revistă atmosfera electorală din mai multe comune din partea de nord - vest a judeţului. La Ibăneşti actualul primar Liberal Romică Magopeţ este ca şi reales. Singura lui supărare este că din partea PSD candidează un tânăr de vreo 25 de ani care în loc de un program de dezvoltare a comunei şi-a construit campania pe atacuri murdare la adresa actualului primar. Este ceva specific candidaţilor PSD care preferă atacurile la persoană în locul unor programe de administrare a comunei.
;Mai complicate sunt problemele la Cristineşti. Aici, primarul Marinică Stredie a pierdut funcţia prin a fi declarat incompatibil de către ANI. Candidează la funcţia de primar soţia sa Dana Stredie , el susţinând-o. În schimb, viceprimarul Vasile Azoicăi, care a făcut echipă cu primarul Stredie, candidează acum din partea PSD şi, după cum stau lucrurile, este un candidat cu mari şanse de a câştiga alegerile.
La Suharău, Marcel Chelaru este stăpânul comunei şi nu are concurent.. Dacă în 2016 a candidat independent din partea PSD, acum susţine aceeaşi formulă cu gândul ascuns că dacă vor câştiga alegerile parlamentare PNL-ul se va declara primar liberal. Oportunismul politic face parte din fiinţa sa.
La Hudeşti, Viorel Atomei, primar PSD cu cea mai mare vechime în funcţie, candidează din nou în oglindă. Adică se concurează singur, neavând un concurent capabil să-l învingă. Ca primar, cele mai bănoase afaceri Atomei le-a făcut cu pietruirea drumurilor prin firma colegului său Costel Nazare, primar PSD de Conceşti. Din nou la intrarea în localitatea Hudeşti dinspre Dorohoi şi la ieşirea spre Darabani s-au depozitat munţi de piatră, probabil rezerva necesară recuperării cheltuielilor cu actuala campanie electorală.
La Conceşti, primarul PSD Costel Nazare, baronul de nord al partidului, este pregătit să sărbătorească noul mandat cam pe la amiaza zilei de duminică, 27 septembrie, când ultimul de pe lista sa de votanţi va ieşi din secţia de votare.
Marea ruşine a PSD-ului vine de la Darabani. Deplasaţi în mai multe rânduri la Darabani, Doina Federovici şi Marius Budăi, doi grei ai PSD Botoşani., n-au reuşit să găsească un candidat capabil să se lupte cu liberalii. L-au desemnat candidat pe un amărât de crâşmar pe nume Vasile Florea, despre care dărăbănenii spun că „râd de el şi curcile”
. Aşa se face că la Darabani viitorul primar se va numi Alin Gârbaci, actualul viceprimar liberal. Sigura lui problemă va fi alegerea viceprimarului cu care va face echipă, pentru că se anunţă o configuraţie a viitorului consiliu orăşenesc destul de pestriţă.
Costel Romanescu, primarul liberal de Păltiniş nu prea simte că se află în campanie electorală. Îl concurează la funcţie veşnicul candidatul PSD. Dănuţ Andruş. De această dată Andruş nu mai foloseşte t4ucul atacului la persoană, el fiind lămurit că are mai mult de câştigat cu actualul primar printr-o atitudine binevoitoare decât printr-un atac în forţă cu care, oricum, nu l-ar putea învinge.
Ciudată atmosferă electorală am descoperit şi la comuna Rădăuţi Prut. Viceprimarul liberal Dan Alungei s-a decis să-şi concureze şeful, adică pe primarul Viorel Nichiteanu (foto), aşa că a devenit candidatul ALDE, partidul infractorilor condus la Botoşani de infractorul recidivist Florin Ţurcanu şi la nivel naţional de infractorul Călin Popescu Tăriceanu.
Numele lui Alungei a apărut prin presa botoşăneană ca fiind suspect de contrabanda cu ţigări. Lista sa de consilieri cuprinde nume de persoane cercetate pentru contrabanda cu ţigări. Aşadar, un candidat la funcţia de primar şi o listă de consilieri locali demnă de partidul infractorilor care este ALDE. Cert este că actualul primar liberal va obţine şi viitorul mandat, cetăţenii comunei Rădăuţi Prut ştiind să facă deosebirea dintre competenţă în administraţie şi „competenţă” în contrabanda cu ţigări.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul săptămânii: Înţelepciune pescărească
Horoscopul săptămânii 21 - 27.09.2030
Candidatul Constantin Bursuc i-a împărţit pe dorohoieni în două tabere
Ioan Rotundu
Răutatea sufletească ţi perversitatea morală ale candidatului Cosmin Andrei
Ioan Rotundu
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Scrisoare deschisă către cetăţenii din comuna Suliţa, judeţul Botoşani
Portret de candidat la func’ia de primar din partea pro Rom\nia
Liberala Ada Macovei infestată cu „coronaviruşii” Mihaelei Huncă
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog