Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
8823
De la 07 Ianuarie 2003
122894472
La Flămânzi,

Cetăţenii de la blocuri vor vota mai aproape de casă

  • 28 September 2008, 23:00
Aşa cum bine se ştie, pe 30 noiembrie se vor desfăşura alegerile pentru Camera Deputaţilor şi Senat, care, spre deosebire de anii precedenţi, se vor desfăşura într-un sistem inedit, pe colegii uninominale. Conform delimitării stabilite prin HG 802 / 2008, la alegerile pentru Camera Deputaţilor oraşul Flămânzi face parte din Colegiul Uninominal nr. 1, alături de comunele Tudora, Vorona, Vlădeni, Corni, Cristeşti, Frumuşica, Prăjeni, Lunca, Todireni, Albeşti, Călăraşi, Răuseni, Hlipiceni şi Coşula, localităţi în care activează 6 primari PSD, 6 primari PDL, 2 primari PNL şi 1 primar PNG.
La alegerile pentru Senat, oraşul Flămânzi face parte din Colegiul Uninominal Flămânzi-Dorohoi, având tot cu numărul 1. În oraşul Flămânzi vor fi puse la dispoziţia alegătorilor 10 centre de votare. Noutatea constă în faptul că pentru cele 400 de familii care locuiesc în ansamblul de blocuri din zona centrală a oraşului, care, până acum votau la Şcoala nr. 1, dincolo de fostul Ocol Silvic, a fost înfiinţată o nouă secţie de votare în incinta Casei de Cultură.
„Acest lucru vine în întâmpinarea dorinţei cetăţenilor de la blocuri care în nenumărate rânduri şi-au exprimat nemulţumirea vizavi de faptul că, de ani de zile, pentru a vota, erau nevoiţi să se deplaseze 3-4 kilometri pe jos, dus şi întors, până la Şcoala nr. 1. Acum vor vota la Casa de Cultură, situată în perimetrul cartierului de blocuri”, ne-a spus viceprimarul Dan Oloeriu.
Punerea în practică a iniţiativei nu a fost chiar uşoară, aşa cum ne-a explicat şi secretarul Primăriei Flămânzi, Nina Viciriuc: „A fost un lucru destul de dificil, care ne-a dat ceva bătaie de cap. A trebuit să modificăm tot vechiul sistem de votare, care era folosit de ani şi ani de zile, extrăgând cetăţenii de pe celelalte liste şi implementându-i pe listele noii secţii de votare, având grijă ca, la toate secţiile la care am făcut modificări, să păstrăm numărul minim de alegători”.
O altă noutate, după cum ne-a explicat primarul Constantin Pitorac, priveşte alegătorii din localitatea Nicolae Bălcescu, unde, una din cele două secţii de votare de la Grădiniţa “Nicolae Bălcescu” a fost mutată peste drum, la Grupul Şcolar "Nicolae Bălcescu", deoarece „spaţiul existent era foarte mic pentru a funcţiona acolo două secţii de votare”.
Rămâne ca alegătorii să răspundă pozitiv eforturilor făcute la nivelul conducerii Primăriei Flămânzi, prezentându-se în număr cât mai mare la vot, pentru a-şi alege reprezentanţii din Camera Deputaţilor şi Senat. (B.P.F.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Indignarea iubitei
Un laptop ultramodern şi ieftin
Rugămintea lui Conţac
Cu „generalul” din spate, directoarele liberale îşi fac de cap
Dizarmonia de personalitate
Modificările aduse Codului penal încurajează copiii de ţigani să ne fure
Proiectul de lege de protecţie a consumatorilor în faţa băncilor se naşte MORT
Program Tele'M Botoşani luni, 29 septembrie
Huţuleac aduce dovezi concrete de încălcare a legii în sistemul de învăţământ
Oprişanu îi recomandă lui Humelnicu să devină un avocat moral
Liberalii au dat o puternică lovitură de imagine
Centru pentru îngrijirea la domiciliu a persoanelor vârstnice
Totemul păcii a ajuns la hotarele comunei Mihai Eminescu cu municipiului Botoşani
Arheologii au dovada marelui incendiu ce-a cuprins Centrul Vechi
Şeful de la OJPC face controale în funcţie de comenzile politice
Încercare de suicid cu sodă caustică
Nitriţii din apă au mai produs o victimă
Majoritatea angajaţilor au salarii între o mie şi două mii de lei
Muşcaţi de câine şi şobolan
Şeful ASP a rămas fără mobil, în timp ce cununa
Un tânăr botoşănean se zbate pentru viaţă
maşina în care se afla s-a izbit într-un bloc
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog