Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Gastronomie
Reportaje
Religie
Pamflet
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
9005
De la 07 Ianuarie 2003
122894654

La Frumuşica, politica pumnului în gură revine în actualitate

  • 28 November 2007, 23:00
În comuna Frumuşica, localitate în care tensiunile politice se acutizează, politica pumnului în gură, atât de populară în perioada postdecembristă iliesciană, începe să fie reaplicată la nivelul Consiliului Local. În cadrul şedinţei ordinare de marţi a fost ales ca preşedinte de şedinţă, pentru a doua oară, fără a se respecta prevederile Legii 215 / 2001, consilierul PRM Petru Manea deşi, în mod normal, şedinţa ar fi trebuit să fie condusă de consilierul local Adam Chihaia.
Conflictul a izbucnit spre finalul întâlnirii, când, la secţiunea de “probleme curente”, consilierului PD Titel Arhip i s-a interzis efectiv să ia cuvântul, deşi anunţase că are de discutat despre trei probleme importante pentru comunitate. Iniţial, preşedintele de şedinţă Manea i-a promis democratului că i se va da cuvântul după expozeul primăriţei, dar în final acesta nu a mai fost lăsat să vorbească, preşedintele încheind şedinţa.
Prima problemă pe care Titel Arhip a încercat să o ridice în faţa consilierilor, viza activitatea de pe 3 noiembrie, când, la nivel naţional, a avut loc o acţiune de colectare a deşeurilor electrocasnice. “Am dorit să aflu de la viceprimarul Gheorghe Foca câte deşeuri de acest tip s-au adunat din comună pe cap de locuitor, avându-se în vedere că această acţiune este urmărită de Uniunea Europeană, cine trebuia să răspundă de această activitate, iar dacă nu s-a efectuat, cum se justifică acest lucru?”
A doua problemă pe care Arhip intenţiona să o supună discuţiei, era de fapt o propunere. “Avându-se în vedere apropierea sărbătorilor de iarnă, am dorit să discut despre iniţierea unor acţiuni prin care să fie oferite pachete simbolice copiilor de la grădiniţe, şcoli şi persoanelor cu dificultăţi financiare. Conţinutul pachetelor urma să fie realizat prin donaţii, cu ajutorul unor sponsori locali şi cu o contribuţie de 50 de lei din partea fiecărui consilier, din îndemnizaţia administrativă lunară a acestora”.
La cel de-al treilea punct al problemelor curente, mult mai sensibil de această dată, consilierul PD dorea să atragă atenţia asupra proastei organizări a alegerilor europarlamentare şi a referendumului la nivel de comună. “Lumea vorbeşte că primăriţa Vamanu a aplicat metoda clientelismului în stabilirea componenţei comisiilor celor şase secţii de votare, folosind numai persoane din învăţământ şi primărie, protejaţi de-ai săi, uneori câte doi, trei sau chiar patru din aceeaşi familie. Este o nemulţumire sesizată de mai mulţi locuitori, mai ales că există şi alţi oameni cu studii superioare, fără serviciu, care ar fi putut beneficia de un loc într-o astfel de comisie şi implicit, de îndemnizaţia acordată cu acest prilej. Rezultatul obţinut pe plan local de partidul dânsei, PNL, depăşit clar de PSD şi PD, este reprezentat perfect de vechea zicală “cum îţi aşterni, aşa dormi”. Apropo, cum dormiţi, doamnă primar?”
În ceea ce priveşte refuzul consilierului PRM Petru Manea de a-l lăsa să vorbească pe colegul său democrat, am aflat, neoficial, că de fapt acesta să grăbea să ajungă la “protocolul” oferit de un alt consilier, care îşi serba onomastica. (B.P.F.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


O inginerie financiară i-a adus lui Tonino un câştig fabulos
Consilierii judeţeni au dat start declinului Feliciei Mihai
Instituţia Prefectului vrea să lucreze conform standardelor europene
Primarul Flutur luptă cu mentalitatea botoşănenilor
Nedreptăţi juridice imposibil de pedepsit
Ioan Rotundu
Prefectul Sorescu încă nu s-a hotărât de partea cui să treacă
Municipalitatea pregăteşte sărbătorile iernii
CJ a suplimentat suma de bani pentru UMS Suharău
Prefectul a intrat ieri în Penitenciarul Botoşani
Incendiu de la un coş deteriorat
Ofertă atractivă pentru a munci în Germania
Constantinescu calcă în bătătura lui Ţiprigan
SIP îndrumă LSI să-şi informeze doar proprii membri de sindicat
Azi, inspectori pentru protecţia consumatorului vor fi testaţi
SIP şi LSI continuă să se şicaneze reciproc
În locul grevei, comisarii Gărzii de Mediu au preferat controlul
Alex Dima îi prezintă pe copiii care dau lecţii parlamentarilor
Stirile PRO Tv au editii speciale
Filmele bune sunt la Pro Tv
Horoscop
Sadism marinăresc
Sunaţi-o, e tânără şi dornică de muncă!
Datini şi tradiţii de Sfântul Andrei
Românul şi duioşia
Bitoci
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog