Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
18305
De la 07 Ianuarie 2003
122903954
La Glodeni, localitate cu populaţia preponderent rusă

Ansamblul din Flămânzi a emoţionat spectatorii cu cântecul „Bună seara dragi români”

  • 22 November 2010, 23:00
La invitaţia Direcţiei Judeţene de Cultură, Ansamblul Folcloric „Trei Generaţii” a susţinut duminică un nou spectacol, reuşit, peste hotare, în imensa clădire, recent renovată, a Casei de Cultură din localitatea Glodeni, Republica Moldova. De fapt, noul periplu moldovenesc al delegaţiei culturale din Flămânzi a început de sâmbătă, când Constantin Pitorac, primarul oraşului Flămânzi, a efectuat o scurtă vizită de lucru la Soroca, unde s-a întreţinut, timp de câteva ore, cu Grigore Bucătaru, şeful Direcţiei de Cultură Soroca, şi cu alţi reprezentanţi ai administraţiei basarabene.
A fost stabilită, de comun acord, strategia viitoarei colaborări culturale dintre cele două localităţi, următorul pas urmând să fie făcut pe 27 decembrie, când două echipe sorocone, Ansamblul Folcloric „Nistrenii” şi o formaţie de „mascaţi” tradiţională, vor fi prezente la Festivalul Datinilor şi Obiceiurilor de Iarnă de la Flămânzi.
De la Soroca, primarul oraşului Flămânzi s-a întors duminică dimineaţa în vamă, iar după ce a făcut „cuplajul” cu echipajul „Trei Generaţii”, plecat în dimineaţa aceleiaşi zile din Botoşani, întregul grup s-a îndreptat spre Glodeni, localitate în care echipa a ajuns, după un drum presărat din nou cu peripeţii (ceaţă, defectarea autobuzului botoşănean) în jurul prânzului. În oraşul Glodeni, ceva mai mare decât localitatea Flămânzi, delegaţia botoşăneană, din care a mai făcut parte Ion Ilie, directorul centrului de Creaţie Botoşani, şi Mihai Fediuc, instructorul Ansamblului Populara „Balada”, a fost aşteptată de tinere îmbrăcate în costume populare, care au îmbiat oaspeţii cu colaci, sare şi ulcele de lut pline cu vin.
În faţa unei săli foarte mari, de 6-700 de locuri, care, chiar dacă nu a fost arhiplină, a beneficiat de un public de ţinută care a ştiut să aprecieze efortul artistic al flămânzenilor, Ansamblul „Trei Generaţii” a impresionat din nou cu soliştii şi dansatorii săi, strângând ropote călduroase de aplauze de la toţi cei prezenţi. Din păcate, sistemul de amplificare al gazdelor nu a funcţionat fără cusur, dând câteva rateuri în timpul recitalurilor solistelor din Flămânzi.
A urmat o masă protocolară, în care membrii şi artiştii ambelor delegaţii s-au putut cunoaşte mai bine, după care a urmat drumul înapoi, spre Botoşani şi Flămânzi. „Mi-am propus să ajung cu Ansamblul Folcloric „Trei Generaţii” în toate raioanele din Republica Moldova, pentru a transmite tuturor mesajul nostru, care, emoţional, atinge punctul culminant în timpul interpretării, de către toţi cei aflaţi pe scenă, ba chiar şi în sală, a cântecului „Bună seara dragi români / Bună seara oameni buni”, ne-a mai spus Constantin Pitorac, primarul oraşului Flămânzi. (BPF)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Răspunsul bărbatului
E oficial: cutremurul se ia prin contact sexual. Si inundaţia!
Primăria Alba Iulia de a adăugat portocaliu la culorile tricolorului
Guvernul va introduce stimulente pentru cumpărarea şi producerea de maşini electrice
el se arată dispus să investească în staţiile de încărcare
Ofiţerii poliţiei m-au trădat pentru mafia economico-financiară
Vârsta de pensionare - 60 de ani pentru femei, 64 pentru barbaţi
Gestul obraznic al „papagalului” francez faţă de Preşedintele României a fost comentat de presa internaţională
Cultura română se întoarce acasă în Basarabia
Scandal in SUA după ce agenţii de securitate au efectuat o percheziţie corporală unui copil
Rusia avertizează: posibile probleme în alimentarea Europei cu petrol
Vânt de alianţă PDL – PNL la Botoşani
Ţâbuleac a semnat contractul pentru groapă de gunoi de la Stăuceni
A luat „crema „ concursului „Hai să jucăm şah , prieteni!”
Minorele din Botoşani dispar pe capete
Pe urmele celor care comercializează etnobotanice
Majorarea cu 15% a lefurilor bugetarilor s-ar putea să nu fie simţită la buzunar
La Botoşani, nu-i chip pentru spitale să reducă internările
Anul 2011 nu aduce bugetarilor şi angajări, doar reduceri
Profesorii merituoşi vor primi doar distincţii, nu şi bani
Poker politic la Botoşani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog