Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
15241
De la 07 Ianuarie 2003
122875308

La ICR s-a numit un vicepreşedinte UDMR care nu ştie limba română

  • Nagy Mihai Zoltan nu are trecută limba română în CV
  • 5 November 2013, 23:00
Senatorii au votat luni, cu 94 voturi „pentru" şi 7 „împotrivă", numirea lui Nagy Mihai Zoltan pentru funcţia de vicepreşedinte al Institutului Cultural Român (ICR). Nagy nu are trecută limba română în CV. Nagy a primit săptămâna trecută avizul favorabil din partea Comisiilor pentru Cultură şi Politică Externă din Senat, el fiind criticat, la audieri, pentru că nu a menţionat în CV că ar cunoaşte româna, ci doar maghiara, engleza şi germana, scrie Mădălina Mihalache în www.adevarul.ro, preluat de Romanian Global News.
„CV-ul este impresionant, dar voiam să vă întreb dacă este o omisiune sau nu consideraţi necesar să se cunoască acest lucru. În CV-ul dumneavoastră precizaţi că limba maternă este maghiara, iar limbi străine cunoscute sunt engleza şi germana, dar nu precizaţi nimic despre limba română", a spus senatorul PSD Gabriela Firea. Nagy Mihai Zoltan i-a răspuns social-democratei că nu a întâmpinat, de-a lungul timpului, probleme în cunoaşterea limbii române.
„Am considerat că, dacă eu candidez pentru o funcţie în România, nu trebuie să precizez că am Bacalaureat de limba română, că am citit poezii şi romane ale unor scriitori români.Trebuie să recunosc că provin dintr-un sat în care trăiesc numai cetăţeni maghiari şi prima dată pentru mine limba română a fost o limbă străină pe care, încet, încet, am reuşit să o învăţ, astfel că a devenit pentru mine a doua limbă prin care comunic, gândesc şi prin care sper că voi realiza mai mult pentru această ţară", a subliniat candidatul propus de UDMR.
La rândul său, senatorul liberal Sorin Ilieşiu i-a propus candidatului UDMR să asimileze limba română ca limbă maternă în CV. „V-aş propune să asimilaţi limba română ca limbă maternă în CV-ul dumneavoastră, ţinând cont de poziţia pe care doriţi să o ocupaţi", i-a sugerat senatorul PNL.
CONSILIER ÎN MINISTERUL CULTURII Mihai Zoltan Nagy a studiat la Colegiul Catolic Pázmány Péter din Budapesta şi la Liceul Teologic Romano-Catolic din Alba Iulia. Întreaga activitate ştiinţifică a lui Nagy are în centru minoritatea maghiară din România.
Mihai Zoltan Nagy vine din spaţiul cultural, ocupând funcţia de consilier superior în cadrul Ministerului Culturii, în perioada 2008-2010, în vremea când ministerul era păstorit de Kelemen Hunor. Înainte de a ocupa un scaun la Ministerul Culturii, Zoltan a fost preocupat o perioadă de opt ani de cercetarea istoriei minorităţilor naţionale din România.
„Autonomişti şi centralişti. Enigmele unor decizii istorice. Transilvania de Nord din septembrie 1944 până în martie 1945", sună titlul unei cărţi care poartă semnătura noului vicepreşedinte ICR.
Romanian Global News

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Trezit din comă
ANM: Ploi abundente si intensificări ale vântului, miercuri şi joi
Traian Băsescu a aprobat trimiterea unei echipe SPP in Siria
Senatorii au respins extinderea atribuţiilor Direcţiei Generale Anticorupţie
Care sunt construcţiile speciale la care vor fi aplicate noi impozite
FMI, îl contrazice pe Ponta cu privire la reducerea CAS
reducerea CAS nu e bugetată pe 2014
Botoşani: Temă de lucru pentru parlamentarii USL de Botoşani
m măcar să sfârşească ce s-a început sub Guvernul Boc
Fiica baronului PSD de Prahova urmărită penal
pentru evaziune fiscală şi spălare de bani
Gastronomie: Carne de porc in suc propriu
Perversiune fiscală
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog