Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
23237
De la 07 Ianuarie 2003
122908886

La IŞJ Botoşani se pune la cale o mare fraudă în numirea directorilor

  • Ioan Rotundu
  • 18 December 2016, 23:00
Mihaela Huncă a ajuns, prin voinţa populară cum le place celor de la PSD să spună, deputat de Botoşani, deşi sunt dovezi certe că ea este cercetată penal în cel puţin trei dosare. Plecată din fruntea Inspectoratului Şcolar Botoşani de la începutul campaniei electorale, în instituţie nimic nu s-a mişcat şi nu se mişcă fără ştiinţa şi binecuvântarea sa.
Premierul dacian Cioloş şi ministrul Educaţiei, tehnocratul Mircea Dumitru, au dorit să depolitizeze învăţământul românesc, scop în care au decis organizarea de concursuri pentru ocuparea funcţiei de director de şcoală. Demersul lor, corect pe fond, a eşuat lamentabil pentru că instituţiile de la judeţ, respectiv IŞJ-urile, fiind conduse de oamenii PSD-ului, organizarea concursului s-a transformat într-o selecţie a directorilor credincioşi partidului.
Acolo unde strategia de partid a PSD-ului n-a dat roade din diverse motive cum ar fi neprezentarea omului PSD la concurs sau a fost respins la examen, la IŞJ Botoşani, prin implicare directă, Mihaela Huncă a stabilit cu de la sine putere cine să fie numit director la anumite instituţii şcolare, totul cu încălcarea flagrantă a legii. Nu trebuie să mire pe nimeni că la IŞJ s-a pus la cale încălcarea legii pentru că pe întreg mandatul cât Huncă a deţinut funcţia de inspector general legea n-a contat. A contat doar interesul de partid.
Pe surse am primit mai multe informaţii care confirmă modul în care s-a pregătit fraudarea numirii unor directori de instituţii şcolare şi grădiniţe.
Miercuri, 21 decembrie, la IŞJ Botoşani urmează a se emite deciziile de numire în funcţie a celor care au luat examenul de director. Numirea lor în funcţie se face începând cu data de 9 ianuarie 2017, până atunci rămânând în funcţie actualii. Iată cum se pregătesc cei din actuala conducere a IŞJ să încalce Ordinul ministrului 5080/2016, în baza căruia a fost organizat concursul pentru funcţiile de directori.
1. Despre duiumul de ilegalităţi şi abuzuri comise de directorul Ion Huţanu aflat încă în fruntea Colegiului Economic „Octav Onicescu” am scris în patru ediţii ale Jurnalului. Ce am scris mi s-a confirmat de către anumite cadre didactice din colegiu că este real 100% dar că mai sunt abuzuri şi ilegalităţi pe care nu le-a menţionat. În 9 noiembrie 2016 Ion Huţanu a împlinit vârsta de 65 de ani, adică vârsta standard de pensionare şi conform metodologiei aprobate prin OMENCS 5080/2016, contractul de management se încheie până la data împlinirii vârstei de pensionare, ulterior putând fi prelungit prin act adiţional pentru menţinerea în funcţie peste vârsta de pensionare. În momentul de faţă Huţanu este director cu contractul de management expirat dar fără act adiţional de prelungire.
Întrebarea este cum va rămâne director şi după data de 9 ianuarie 2017, cum se intenţionează, când el are deja un regim juridic care îl situează în afara cadrului legal?
Probabil că actuala conducere a IŞJ se crede formată din magicieni pentru a putea îndeplini dorinţa Mihaelei Huncă, uitând un lucru esenţial: art 26 din Ordinul 5080/2016 instituie răspunderea disciplinară, contravenţională, respectiv penală pentru cei care încalcă prevederile legale instituite prin ordin.
2. Metodologia precizează la art. 24 alin1 că cei care au ocupat postul de director dar nu s-au prezentat la concurs ori s-au prezentat dar au picat concursul, nu mai pot fi numiţi directori in continuare. În perioada 13-16 decembrie IŞJ a cerut şcolilor să trimită 1-3 propuneri pentru ocuparea funcţiei de director în acele şcoli unde nu a promovat nimeni concursul. De fapt metodologia vorbeşte despre o singură propunere făcută de consiliul profesoral si nu de mai multe.
Aşa s-a ajuns la situaţia incredibilă ca propunerile cerute de IŞJ să făcute de consiliile profesorale conduse dictatorial de directorii care au picat concursul. Iar directorii care au picat examenul sau nu s-au prezentat s-au autopropus i să rămână pe funcţie.
Exemplific situaţia de la Albeşti unde directorul pe funcţie nu s-a prezentat la concurs dar, miercuri, va primi decizie de numire pe funcţia de director adjunct, numire ce se va face cu încălcarea art. 24 din ordinul menţionat. Situaţia similară şi la Grădiniţa nr. 23 Botoşani unde directoarea a picat concursul dat a fost propusă să fie numită pe mai departe în funcţie, motivul fiind unul de râsul-plânsul: „lumea o iubeşte”.
Directoarei de aici îi urmează cea de la Grădiniţa nr. 6 Botoşani. Dar situaţiile exemplificate aproape îmbracă caracter general pentru că le întâlnim mai peste tot prin judeţ la şcolile unde directorul a picat examenul sau nu s-a prezentat, dovadă că dorinţa Mihaelei Huncă lăsată cu limbă de deputat înlocuitorilor săi este pentru ei litera de lege şi nu reglementările stabilite prin ordinul ministerului Educaţiei Naţionale.
3. Presa locală şi naţională a mediatizat puternic evenimentul nefericit de la şcoala din Todireni unde un copil a căzut în WC-u. Pusă în faţa unei astfel de situaţii de necontestat, Huncă a demis-o pe directoare. Acum demisa apare propusă pentru funcţia de director general adj. iar miercuri urmează am primi decizia de numire pe post.
4. Ca nu cumva cineva să aibă îndoieli cu privire la frauda pregătită de conducerea IŞJ pentru miercuri, 21 decembrie, aduc în atenţia publică şi un grav caz de incompatibilitate. La Coţuşca, Marinică Sandu a fost declarat câştigătorul concursului de director.
Dar el este soţul inspectoarei de la IŞJ Otilia Sandu. Art. 21 al.5 din Ordinul 5080/2016 prevede că o astfel de situaţie creează stare de incompatibilitate iar câştigătorul concursului nu poate fi numit în funcţie. Ei aş, la IŞJ legea o face Huncă şi nu ministrul prin ordinile sale, un amărât de tehnocrat care şi-a propus să tulbure apele atât de bine limpezite de bătrânica Ecaterina Andronescu ca să se poată oglindi în ele PSD-ul pe vecie.
Cum spuneam, este plin judeţul de situaţii în care directorul a picat examenul sau nu s-a prezentat dar a forţat consiliul profesional să-l nominalizeze pe mai departe în funcţie. Legal, juristul instituţiei ar trebui să ceară respectarea legalităţii, dar este prea mic pentru a fi băgat în seamă.
Inspectorul de management care coordonează acţiunea este Crina Muraru, nora unui anume Muraru de la PSD care a înfiinţat organizaţie PSD în Piaţa centrală a Botoşaniului şi care se prezintă drept colonel în rezervă. Tipul e cam dus cu sorcova, ceea ce-l recomandă a fi membru marcant al PSD
Nimeni din IŞJ nu are curajul să facă altfel decât a stabilit Mihaela Huncă. Dealtfel, Huncă, în şedinţa cu directorii de şcoli premergătoare declanşării organizării examenelor le-a garantat că vor rămâne pe post indiferent de rezultatul examenului, cerându-le să tragă tare la alegeri ca s-o scoată deputat. Au scos-o!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Insolenţa orăşeanului
Horoscopul zilei de 19.12.2016
O consiliera Podemos, amendata cu 4.000 euro pentru ca a protestat in sutien intr-o capela,
a fost achitata de o instanta spaniola
Raluca Turcan: Continuam efortul pentru a obtine un guvern de dreapta.
Avem aceasta datorie, sa incercam
Clotilde Armand despre excluderea sotului sau din USR:
A fost o decizie gresita a lui, care a creat o decizie gresita
Premierul polonez califica protestele anti-guvern drept "scandaloase"
Turcescu (PMP), despre Dragnea: Ne putem gandi serios la invalidarea mandatului sau de deputat
Iordache (PSD): Prevederile din Regulament privind validarea mandatului nu se refera si la fraude din trecut
Donald Tusk indeamna autoritatile poloneze sa respecte poprul si constitutia
Polonia: Primul ministru si seful partidului aflat la putere, evacuati cu ajutorul Politiei din cladirea Parlamentului,
inconjurata de manifestanti.
Ciolos: Inspectorul Padurii.ro, o forma de transparentizare a tuturor taierilor de masa lemnoasa.
Masurile adoptate in acest an impotriva taierii ilegale din paduri au inceput sa dea
Contestatiile lui Petre Toba si Florentin Pandele la verdictele de plagiat au fost respinse.
Toba ar fi copiat si in textul contestatiei - surse
Liviu Dragnea risca sa nu intre in Parlament.
Regulamentul Camerei Deputatilor ii sanctioneaza pe cei condamnati definitv
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog