Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Mondene
Reportaje
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
9754
De la 07 Ianuarie 2003
122869821

La Pediatrie s-a declanşat nebunia după economii financiare

  • 16 August 2009, 23:00
Economii drastice pentru depăşirea crizei se intenţionează şi la Spitalul de Pediatrie din Botoşani. Conducerea instituţiei a ajuns la concluzia că se impun economii la energie electrică, la consumul de gaze şi la cel de apă caldă, iar sindicatele au fost avertizate că este momentul să se reducă sporurile salariale. Salariile de merit sunt cele la care vor trebui să renunţe angajaţii unităţii medicale în care sunt îngrijiţi copiii.
O astfel de soluţie gândită de conducerea spitalului ar trebui să aducă unităţii medicale, potrivit unor prime calcule, o economie lunară de aproximativ 100.000 de lei. Mai mult, conducerea unităţii medicale susţine că nu cunoaşte pe ce perioadă va trebui să pună în aplicare o astfel de măsură care afectează veniturile angajaţilor.
„Este o măsură pe termen nelimitat. Când se va îmbunătăţi finanţarea vom putea să revenim la toate drepturile salariale ale angajaţilor. Acum căutăm fel de fel de soluţii pentru economie, aşa cum se întâmplă în toate unităţile medicale. Am decis să se stingă lumina în saloane la o anumită oră, să se furnizeze apă caldă după un anumit program, doar dimineaţa şi seara, iar la bucătărie să se găsească soluţia cea mai bună pentru prepararea hranei, astfel încât consumul de gaze să fie cel mai redus“, a declarat medicul Livia Mihalache, directorul Spitalului de Pediatrie.
Pentru a face rost de venituri suplimentare, conducerea spitalului a trecut la eliberarea, contra cost, a fişelor medicale pentru susţinerea examenului de obţinere a permisului de conducere. Şi pentru că în acest domeniu concurenţa cu alte spitale este destul de mare, cei de la Pediatrie spun că au stabilit cel mai mic tarif pentru întocmirea acestor fişe medicale. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Adevărata Românie (VII)
aventură gastronomică la poarta Moldovei
Ungurească
Horoscop
O nouă ispravă a secretarei Florica
Doi minori botoşăneni morţi într-un accident şi alţi trei răniţi
Surprize muzicale pentru bătrânii de la Leorda
Cursuri de formare a instructorilor
de multe ori, cei care ar trebui să se ocupe de cultură pe plan local, în judeţ, iau banii degeaba
Românii sunt nesătui de bani şi ce primesc pompează în măsuri populiste!
Locuri de veci pe sponci - eterna problemă a botoşănenilor
O vacanţă de vis pentru o familie nevoiaşă
Astăzi începe Bacul de toamnă
Băncile îşi înşeală din nou clienţii
„O săptămână la mare” se repetă şi în acest an
Birocraţilor din sănătate li se răresc rândurile
Presimţirile Elenei Udrea
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog