Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
10308
De la 07 Ianuarie 2003
120690374
La Primăria Flămânzi este

Nevoie de împrumuturi urgente

  • 4 September 2008, 23:00
Vineri, în şedinţa extraordinară a Consiliului Local Flămânzi care se va desfăşura cu începere de la ora 10:00 în sala de şedinţe a Primăriei Flămânzi, primarul Constantin Pitorac va propune consilierilor aprobarea a două împrumuturi, a câte 235.000 de euro fiecare, necesare rezolvării câtorva din cele mai urgente probleme ale comunităţii.
Primul împrumut va fi folosit de recent înfiinţata Societate de Servicii Locale din cadrul Unităţii Administrativ Teritoriale Flămânzi pentru achiziţionarea unor utilaje de primă necesitate (autocamion, buldoexcavator, autogreder, rulou compactor), utilaje cu care vor fi efectuate toate lucrările necesare de reparare a drumurilor şi şanţurilor din oraşul Flămânzi.
Cel de-al doilea împrumut este necesar demarării concrete a planului de dezvoltare al localităţii Flămânzi, din aceste fonduri urmând să fie achitate onorariile firmelor de consultanţă, alcătuirea studiilor de fezabilitate şi costurile proiectelor individuale. În Planul intern de dezvoltare a oraşului Flămânzi sunt incluse nu mai puţin de şapte proiecte individuale, respectiv: 1) renovarea clădirii degradate a fostei centrale termice şi pregătirea ei pentru activităţi economice de producţie; 2) reabilitarea prin asfaltare a străzilor orăşeneşti, a trotuarelor şi construirea de poduri; 3) proiectarea sistemului de management al traficului local, cu sensuri giratorii şi semaforizare; 4) construirea de staţii pentru autobuze; 5) reabilitarea şi dotarea cu echipamente specifice a Casei de Cultură Flămânzi; 6) modernizarea ansamblului de clădiri, aparţinând UAMS, pentru persoanele vârstnice; 7) realizarea reţelei de canalizare.
Acelaşi împrumut va fi folosit pentru realizarea altor două studii de fezabilitate, unul pentru reţele cu apă, derulat în cadrul unui program trilateral transfrontalier cu Ucraina şi Republica Moldova, şi altul pentru reţeaua de electrificare Prisacani-Balta Roşie, desfăşurat printr-un program guvernamental.
„Trebuie să ne grăbim căci, din surse neoficiale, am aflat că Axa 1, singura pe care se mai pot face investiţii pe infrastructură, se va deschide, probabil, în luna octombrie”, ne-a spus primarul Constantin Pitorac. Ambele împrumuturi vor fi efectuate prin bănci, prin sistemul de licitaţie publică, cu aprobarea Ministerului de Finanţe. (B.P.F.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


PSD a mai aruncat nişte nume de candidaţi la parlamentare
Acuzat că-şi face campanie parlamentară pe banii publici
O atmosferă plină de emoţii, lacrimi de fericire, cât şi voie bună
Comentariul comentariilor (CLXXXII)
(Ioan Rotundu)
Fluierături… sexuale
Horoscop
Ocazie să vă mutaţi în Bucureşti
11 agenţi de pază angajaţi la Poliţia Comunitară
Jugaru Şhukaru, camping cu năbădăi
Bodo, spaima şoselelor
Complot ruso-transnistrean împotriva Basarabiei
Justiţia nu recunoaşte ca probe discuţiile şi însemnările de pe Internet
Nu primeşti credit de consum dacă nu declari câte kilograme ai şi ce înălţime
Şmecherii cu girofar
Iluzia călugăriţelor
Record rutier nedorit în mai puţin de 48 de ore
N-a fost invitat la control, dar s-a autoinvitat
OPC s-a specializat pe amenzi şi mai puţin pe prevenire
Băsescu a venit până la Răduţi Prut doar pentru a critica guvernul
După ce-a fost sfinţit de preoţi, tomograful a devenit operaţional
Liviu Conţac acuză maşina de vot PDL că ne-a băgat adânc mâna în buzunar
el a contestat HCL la Prefectura Botoşani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă