Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Social
Horoscop
Umor
Reportaje
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
15288
De la 07 Ianuarie 2003
113019785
La Protecţia Copilului Botoşani

O nouă muşamalizare na unui caz de violenţă asupra copiilor

  • Ioan Rotundu
  • 8 July 2021, 18:02
După cazul de la Ştefăneşti, unde cei de la Protecţia Copilului Botoşani au investigat telefonic cum o elevă a fost umilită în faţa băieţilor de profesoara de ed. fizică, constatând că nu este nimic grav, iată că avem o nouă muşamalizare a uni caz de violenţă asupra ba două fetiţe consumat la Adăşeni.
Am fost sesizat telefonic de către Adrian Slavnicu din Adăşeni cum că Aurel Luncă, angajat la Unitatea socială din Adăşeni, unitate subordonată Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Botoşani, are în plasament două nepoate, de 4 şi respectiv 7 ani, pe care le pune la muncă şi periodic le aplică câte o corecţie fizică.
Detalii despre acest caz se pot afla citindu-se articolul intitulat „Caz cutremurător de violenţă a bunicului asupra nepoatelor” postat pe site-ul Jurnalului la data de 22 iunie 2021.
Ulterior am trimis la DGASPC Botoşani adresa nr. 100/28.06,2021 şi am cerut să-mi comunice concluziile anchetei efectuate în baza celor publicate în articol.
Răspunsul l-am primit cu adresa nr. 21414/5.07.3032 şi mi s-a comunicat că în urma relaţiilor obţinute de către membrii comisiei de anchetă deplasaţi la Adăşeni faptele descrise nu s-au confirmat. S-au obţinut relaţii de la primărie, şi membrii familiei Luncă, iar telefonic s-au luat relaţii de la şcoală.
Nu s-a indicat niciun nume de persoană cu care s-a stat de vorbă şi a infirmat cele scrise, să putem şi noi verifica că această concluzie este şi cea corectă. Pur şi simplu ni s-au comunicat nişte generalităţi care pot fi refolosite în orice alt caz similar.
Redau convorbirea mea telefonică cu Adrian Slavnicu, cel care m-a sunat să-mi aducă la cunoştinţă situaţia. Se poate lesne înţelege că cele relatate de Slavnicu nu sunt poveşti, ci realităţi de o cruzime care pe cei de la Protecţia Copilului nu i-a impresionat.
Între cazul de la Ştefăneşti şi cel de la Adăşeni este o legătură directă. Profesoara de la Ştefăneşti este consilier judeţean al PSD şi face parte din gaşca socialistă a Doinei Federovici. Primarul Constantin Dresleucă, acuzatul de violenţă Aurel Luncă, conducerea şcolii sunt cu toţii membri ai găştii socialiste patronată tot de Doina Federovici.

Şef la DGASPC este Doina Nacu Manole, instalată în funcţie chiar de Doina Federovici. Adresa este semnată de către directorul executiv Alexandru Colbu. Cine este acesta (foto)? Este un militar pensionat angajat la Protecţia Copilului de către infractorul Florin Ţurcanu pe vremea când acesta era preşedintele CJ Botoşani, iar în decembrie 2019, tot graţie lui Ţurcanu, este pus prefect.
Omul are o gândire cazonă de tip Moş Teacă şi pentru nimic în lume n-ar fi avut ce căuta la Protecţia Copilului, dar infractor la infractor trage pentru că şi Colbu a avut un dosar la IPJ Botoşani pentru anumite acuzaţii de ordin penal dar a avut grijă mâna lungă a socialiştilor, adică comisarul şef Viorel Şerbănoiu, să pună dosarul la dospit.
Iată, cum gaşca socialistă îşi apără membrii atunci când unul dintre ei ajunge în gura presei. Iată cum cazurile de elevi şi copii supuşi violenţei psihice şi fizice sunt muşamalizate în numele colegialităţii politice.
O întreb pe Doina Federovici, ca şefă peste cei de la Protecţia Copilului, pe şefa de serviciu Cecilia Spătaru, şefa de compartiment Doiniţa Hobjilă şi consiliera Ansa Melniciuc, semnatare ale adresei, dacă mai au sentimente de mamă?! Chiar nu le-a fost milă de cum sunt îngrijite aceste două fetiţe?
Cu toţii şi toatele au pus relaţia politică deasupra protecţiei acestor fetiţe şi au mistificat adevărul de la Adăşeni aşa cum l-au mistificat şi pe cel de la Ştefăneşti.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul săptămânii: Din cultura poliţiştilor
Horoscopul săptămânii 5 - 11 iulie 2021
Liberalii au votat pentru continuitatea „penali în funcţii publice”
Ioan Rotundu
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Surpriza comisarului şef Harabulă făcută poliţiştilor de la Stânca
Ioan Rotundu
Cum a devenit vameşul Chelariu falsul avocat al colegului Hreapcă
Ioan Rotundu
Urmăriţi acest reportaj: Emoţiontă lecţie de patriotism moldovenesc
Poliţistul Afrăsânei, supra numit „Tata hoţilor” nu-şi dezminte renumele
Ioan Rotundu
Procurorul de caz pare să nu cunoască dosarul de furt din locuinţa lui Luchian
Ioan Rotundu
Conțac, drumurile și cultura
Se vrea constituirea unui Forum Cultural
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă