Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Editorial
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
8945
De la 07 Ianuarie 2003
122869012

La Văsinești, dictatura PSD-ului a înăbuşit democraţia

  • 1 July 2016, 23:00
După ce luni seară aleșii locali PSD au petrecut la popasul Cucorăni, marți 21 iunie 2016 în prezența reprezentantului Instituției Prefectului – Județul Botoșani și a domnul Costică Macaleți, a avut loc ședința de constituire a Consiliului Local al Comunei Vlăsinești, urmare a rezultatelor Alegerilor Locale din data de 05 iunie a.c., pentru mandatul 2016-2020.
Au fost validați numai 9 consilieri din cei 11.Toți cei 9 consilieri fiind de la PSD: Acsinciuc Dumitru, Boaru Alexandru-Iulian, Boicu Vlad, Budacă Ovidiu-Dumitru, Cobzariu Marcela, Dăscălescu Ana, Trufin Romică, Țăruș Daniel-Dumitru și Volintiriu Constantin .
În aceiași ședință deși invitați nu au fost validați doi consilieri PNL: Crap Veronica și Oniciuc Ionel. Membrii legislativului local, (adică consilierii PSD) au ales în funcție, prin vot secret în unanimitate pe singurul candidat propus ca viceprimar, în persoana consilierului Trufin Romică . Din punct de vedere politic comuna Vlăsinești se află sub dictatura celor de la PSD, dar mai mult decât atât 2 consilieri din cei 9 sunt în funcție pe la Primărie (primar, viceprimar, consilier) înainte de 1989 iar alții au câte trei, patru mandate. Cu alte cuvinte nimic nu s-a schimbat odată cu democrația.
Curios este faptul de ce cei doi consilieri PNL au fost invitați la ședința de constituire a Consiliului local, dacă nu aveau mandatele validate de judecătorie? Oare acest lucru nu a știut secretarul? În alte comune s-a amânat ședința de constituire a consiliului local așteptându-se validarea de către judecătorie a tuturor mandatelor. De ce la Vlăsinești s-a procedat altfel?
Reprezentantul Prefecturii a venit neinstruit la ședință , neștiind că PNL a depus bilanțul financiar-contabil, consilierul Oniciuc Ionel aducând validarea la sfârșitul ședinței dar fiind rugat de primar să închidă ușa pe dinafară . Cum constituirea Consiliului local Vlăsinești s-a făcut numai cu cei 9 consilieri PSD fără opoziție și în prezența domnului Costică Macaleț a fost ca o ședință de partid .
Un consilier PSD a precizat că:„Înainte de ședință primarul Lucian Trufin a avut o discuție cu consilierul PNL Crap Veronica ajungând la o înțelegere. Și anume să pună săbiile în teacă și patru ani să muncească împreună pentru comună, primarul fiind deacord să depună jurământul și să aducă validarea pe urmă.
Numai că acest lucru nu s-a mai întâmplat.În timpul ședinței după câteva schimburi dure de replici între consilierul Oniciuc Ionel și primarul Trufin Lucian ,peneliștii au fost invitați să părăsească sala. Oniciuc Ionel a declarat: ”Am luat în calcul și nevalidarea mandatelor PNL cunoscând atitudinea primarului. Partidul a depus la timp raportul financiar contabil la AEP, fapt dovedit și de hârtia pe care am adus-o până la sfârșitul ședinței. Obligația nu era a mea ci a reprezentantului prefecturii și a secretarului să se informeze. Voi contesta în instanță Hotârârea de constituire a Consiliului Local .”
Tot în aceiași ședință a depus jurământul ca primar Trufin Lucian aflându-se la al trei-lea mandat din partea PSD. Interesant este de urmărit dacă cei 9 consilieri PSD,vor vota în interesul comunității sau după cum le va spune primarul. Numărul locuitorilor în comună a scăzut sub 3000 de locuitori ceea ce presupune de anul viitor reducerea organigramei primăriei sau mărirea de taxe și impozite mai ales și pentru pensia primarului și a vicelui. Vom vedea.
Ion Stoiciuc

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Cerinţă indecentă
Horoscopul săptămânii 27 iunie – 3 iulie 2016
De ce toate aceste belele pe capul nostru?
Botoşăneanul Iftimie vrea ca MuViCC să fie organizat de celebrul profesorul Bossi
Botoşani, judeţul ajuns pe mâna năpârcilor roşii
Ioan Rotundu
Să-l întâmpinăm pe campionul nostru cum se cuvine!
Redacţia Jurnalul vă informează
O prioritate pe agenda de lucru a primarului Cătălin Flutur
Fraierii muncesc, social-democraţii dăruiesc
Ioan Rotundu
Botoşani: Reacţie promptă a celor de la „Schnell Leitung” SA
Ruşinarea neruşinării
Lumea lu' Rotundu: Păltiniş - Constituirea noului Consiliu local
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog