Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
20150
De la 07 Ianuarie 2003
122905799
La inaugurarea Cornişei

Cu tupeu, s-au afişat public şi sabotorii proiectului

  • Ioan Rotundu
  • 19 May 2019, 21:47
După mai 6 ani de boicot din partea liderilor PSD Botoşani, iată că primarul Cătălin Flutur a reuşit să inaugureze cel mai mare parc de distracţii din zona Moldovei. Aquaoarrc&sportis, cum a fost botezat parcul Cornişa, va contribui din plin la creşterea în plan naţional a imaginii municipiului nostru.
Dar botoşănenii nu trebuie să uite câte piedici a trebuit să depăşească primarul Flutur pentru a ajunge la momentul tăierii panglicii. Iniţiat de Flutur în mandatul 2008 – 2012, proiectul, cu contractul de finanţare semnat a ajuns pe masa de lucru a noului primar PSD Ovidiu Portariuc. Acesta, în loc să continue proiectul cu faza de execuţie, a încercat pe diferite căi să minimalizeze munca lui Flutur şi să-şi însuşească investiţia ca pe un merit personal şi al PSSD Botoşani. Nu i-a reuşit strategia, dar a blocat finanţarea europeană pentru că nerespectând graficul de execuţie, finanţarea a fost oprită.
Portariuc a recurs la un împrumut de la Banca Mondială, vreo 10 milioane de euro, dacă reţin bine, angajând creditul cu o dobândă uriaşă, cea mai mare din România. Nici cu acest împrumut n-a fost în măsură să finalizeze investiţia. Pentru acest motiv şi altele, la alegerile din iunie 2016, botoşănenii nu l-au mai votat primar. Revenit din nou la conducerea oraşului, Flutur a făcut din parcul Cornişa o prioritate a agendei sale de lucru.
Ce n-a prevăzut Flutur a fost boicotul cerber pe care consilierii municipali PSD l-au practicat pentru a-l împiedica să finalizeze investiţia. Viceprimarul Cosmin Andrei, consilierul Mihai Tincu şi întreaga echipă a PSD-ului au blocat în şedinţele de consiliu orice iniţiativă venită din partea lui Flutur vizavi de parcul Cornişa.
Degeaba a încercat Flutur să-i convingă pe consilierii PSD să accepte recepţionarea parcului pe măsură ce anumite obiective sunt finalizate precum patinoarul, terenul de fotbal de sală, bazinul de înot etc. Era un mod de a face bani ca să se poată finaliza celelalte obiective. Instruiţi la sediul PSD de şeful lor Doina Federovici, cei doi viceprimari, consilierii, au respins la vot orice propunere venită din partea lui Flutur. Stă mărturie reportajul televizat în mai 2017 intitulat „Boicot la Cornişa”
Ultimul boicot al social-democraţilor a fost să nu voteze pentru Zilele oraşului şi recepţia parcului suma de bani care să acopere toate cheltuielile de organizare. A fost ambiţia viceprimarului Cosmin Andrei de a-l bloca pe directorul Eugen Ţurcanu, responsabilul parcului, în realizarea programului propus.
Având experienţa luptei politice cu consilierii acumulată în primul său mandat, respectiv 2004 – 2008, când oamenii PSD-ului majoritari în CLM, i l-au boicotat permanent pentru a nu putea face nimic în oraş şi, astfel, să-l compromită în faţa alegătorilor, Flutur a găsit soluţii pentru a reuşi să finalizeze întreaga investiţie.
Protocolar, i-a invitat la festivitatea de inaugurare şi pe cei care l-au boicotat permanent. Dacă sabotorii ar fi avut o doză de bun simţ şi respect de sine, ar fi stat acasă. Dimpotrivă, au putut fi văzuţi mai toţi social-democraţii plimbându-se ţanţoşi în alaiul oficial. Doina Federovici, îmbrăcată într-un dezx pieses roşu, simbol al ciumei roşii, când preotul a stropit-o cu agheasmă, a luat poziţia milogului, a smereniei. Alături de ea, deputatul PSD Răzvan Rotaru, are o atitudine de şmecher, după cum îi este caracterul (foto).
Parcul a fost inaugurat. Depinde de gradul de civilizaţie al celor care-l vor vizita, de cum vor păstra mijloacele de distracţie, astfel ca parcul să fie folosit mulţi ani de acum înainte.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămânii
Bancul săptămânii: Concediere motivată
Lumea lu' Rotundu: De la Botoşani la Verona - Invierea I
Dinamica economiei: Lecţia de economie
Horoscopul săptămânii 20.- 26.05.2019
Viorica Dăncilă a fost huiduită şi la Novaci, în judeţul Gorj
Printre protestatari se aflau membri USR PLUS
Un pamfletar german știa despre capcana întinsă ex-vicecancelarului austriac Strache
, înainte ca informația să apară în presă
Doina Federovici ne ameninţă că va prezenta investiţiile PSD
Ioan Rotundu
Un nou val de dezvăluiri despre corupţia din poliţia şi justiţia botoşănene
Ioan Rotundu
Cum a fost albit de calitatea de făptuitor comisarul şef Aioanei
Ioan Rotundu
Maica Precista din DNA Suceava, ocrotitoarea comisarului şef Aioanei
Ioan Rotundu
Delegație de la Primăria Municipiului Botoșani,
prezentă la Zilele Municipiului Bălți
Emisiunea Presa-n gura lu' Rotundu cenzurată din nou
Sarbatoarea portului popular Romanesc 2016 Legnago
Stai acasă?
De la Botosani la Verona Invierea II
Botoşăneni revoltaţi la secţia de votare din Valeggio Sul Mincio – Italia
Ioan Rotundu
Ipocrizia „şobolanului roşu”
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog