Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
14529
De la 07 Ianuarie 2003
76527328
La o săptămână după ce a fost semnalată autorităţilor

Soarta copiilor înfometaţi din Flămânzi este încă incertă

  • 23 May 2008, 23:00
Soarta celor cinci copii din Flămânzi descoperiţi la începutul acestei săptămâni, bolnavi, deshidrataţi şi murdari, este incertă, existând chiar riscul ca micuţii să fie reîncredinţaţi familiei care i-a ignorat şi i-a neglijat, dacă autorităţile vor considera oportun acest lucru. Reamintim că în urmă cu câteva zile, preotul paroh Nicolae Ursărescu a semnalat Poliţiei şi Primăriei Flămânzi condiţiile precare în care trăiesc, în localitatea Nicolae Bălcescu, cei cinci copii ai concubinilor Constantin Cremănuţă şi Angela Postică, respectiv Maria Magdalena (9 luni), Alexandru (2 ani), gemenii Gabriela şi Mihai (6 ani) şi Mihaela (11 ani).
„După ce am efectuat verificări împreună cu reprezentanţii Compartimentului de Asistentă Socială din cadrul Primăriei Flămânzi şi am stabilit că lucrurile sesizate se confirmă, copii au fost preluaţi de Centrul de Primire a Minorilor în Regim de Urgenţă Botoşani pentru acordarea de asistenţă medicală şi evaluarea stării de sănătate. Am discutat cu părinţii şi aceştia şi-au dat acordul pentru evaluarea copiilor de către comisia de specialitate a Direcţiei Judeţene pentru Protecţia Copilului, totodată urmând să se stabilească dacă familia poate intra în programul de asistenţă socială a instituţiei”, ne-a spus inspectorul Marcel Şchiopu, şeful Poliţiei Flămânzi.
De la Georgeta Brânză, reprezentantul Compartimentului de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din cadrul Primăriei Flămânzi, am aflat c㠄acest caz era în evidenţa noastră de mai mult timp şi chiar am încercat în mai multe rânduri să ne ocupăm de reabilitarea familiei, oferindu-i ajutoare materiale şi sprijin pentru întocmirea certificatelor de naştere a copiilor, din păcate fără rezultate, situaţia înrăutăţindu-se în ultimul timp. În ziua de 15 mai, împreună cu asistentul medical comunitar, am vizitat din nou familia, găsind copii neîngrijiţi, înfometaţi şi murdari, „trăind”, dacă se poate spune aşa, într-un mediu lipsit total de igienă. Cu acordul părinţilor, cu ajutorul reprezentaţilor Poliţiei Flămânzi şi cu avizul medicului de familie, copii au fost transportaţi la Centrul de Primire a Minorilor în Regim de Urgenţă Botoşani, urmând să se facă demersurile necesare pentru stabilirea unei măsuri de protecţie a lor. Deoarece trei dintre micuţi sunt bolnavi, mai întâi trebuie investigaţi medical, abia după aceea vom vedea ce va stabili pentru ei comisia de evaluare”.
La ora actuală, Angela Postică, cetăţean din Republica Moldova cu viză de şedere în România, este internată la Spitalul de Pediatrie "Sfânta Parascheva" Botoşani cu copilul cel mic, de 9 luni, care suferă de o afecţiune a gâtului. Ea afirmă că nu îşi va părăsi copii şi că va face tot ceea ce i se va cere pentru ca cei cinci ţânci să nu fie încredinţaţi în plasament familial. (B.P.F.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Program Tele'M Botoşani
Horoscop
De ce n-a mai ajuns bărbatul acasă?!
Oferta lui Cornel Furtună
Se caută măcelari pentru... aflaţi şi singuri!
Comentariul comentariilor (CXXI)
Ilie Năstase a botezat locomotiva „România” la Viena
Inventarierea aromânilor
Profitorii aromânilor
Ambasadorul SUA la românii din Voivodina
Costel Busuioc scoate primul său album cu Sony
Controversatul drum judeţean va fi asfaltat „electoral”
Fermierii vor mai multă motorină
Bani mulţi pentru spitale, bătălie crâncenă pentru a pune mâna pe ei
Primăria Ibăneşti, singura amendată de ITM
Premierul Tăriceanu a tăiat Botoşanii de pe lista cu banii pentru investiţii
SC Termica Botoşani stă înglodată în datorii
Primarul Flutur primeşte de la Guvern un alt bobârnac
Şi Baban a luat-o razna: stă de vorbă cu îngerii
În mintea lui Ştefan dă colţul o mare demagogie
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă