Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
26590
De la 07 Ianuarie 2003
122912239
La presiunile parlamentarilor PSD,

Victor Ponta a dat undă verde pentru susţinerea moţiunii PNL

  • Ponta: M-au convins colegii mei din Ardeal să susţinem moţiunea
  • 28 October 2010, 23:00
PSD sustine demersul PNL de a depune o motiune de cenzura impotriva Guvernului, dupa ce premierul Emil Boc si-a asumat raspunderea pentru Legea Educatiei Nationale, a declarat joi liderul grupului social-democrat din Camera, Mircea Dusa.
Suparati de esecul motiunii de cenzura si de proasta gestionare a voturilor, parlamentarii PSD si-au pus semnaturile in alb pentru demersul liberalilor. Surse din interiorul PSD au declarat pentru Hotnews.ro ca Victor Ponta a fost nevoit sa anunte sustinerea motiunii de cenzura a liberalilor la presiunile parlamentarilor social-demcorati.
Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat pentru HotNews.ro ca a decis sa sustina motiunea de cenzura a liberalilor la insistentele parlamentarilor PSD din Ardeal si pentru a-i ajuta pe partenerii de Opozitie, desi nu are sperante in reusita acestui demers.
"Gestul nostru are doua conotatii: prima este ca m-au convins colegii mei parlamentari din Ardeal sa sustinem motiunea de cenzura a PNL. Parlamentarii PSD nu vor sa se intoarca acasa infranti si au insistat sa semneze motiunea. In al doilea rand, nu am vrut sa-i lasam pe colegii nostrii de la PNL singuri, chiar daca ei ne-au lasat balta la negocierile pe motiunea initiata de noi. Este o decizie pe care am luat-o pentru a-i ajuta pe cei de la PNL si a ajuta opozitia", a explicat Victor Ponta.
Presedintele PSD nu crede in sansele de reusita ale acestui demers: "Nu cred ca motiunea pe Educatie va fi un succes, ci va avea aceeasi soarta ca si cea de aseara. Asta este. Nu imi fac sperante ci doar ii ajutam pe liberali pentru ca nu aveau semnaturile necesare pentru a depune motiunea", a adaugat el.
Decizia de a sustine motiunea de cenzura a liberalilor nu a fost discutata in forul de conducere al PSD ci a fost o decizie a presedintelui Victor Ponta la presiunile facute de grupurile parlementare. De altfel, neoficial social democratii stabiliseara in urma cu o saptamana, in conducerea partidulu sa nu depuna motiune de cenzura pe Legea Educatiei.
Surse din interiorul PSD au declarat pentru Hotnews.ro ca esecul inregistrat miercuri seara a creat nemultmiri in randul social democratilor. Parlamentarii PSD au criticat proasta gestionare a negocierilor pentru inlaturarea Guvernului si l-au acuzat pe Ponta ca, din cauza orgoliilor proprii, a stricat relatiile cu liberalii. La grupul din Camera Deputatilor, social democratii au semnat in alb pentru demersul liberalilor si i-au solicitat lui Ponta sa-i sustina. De asemenea, deputatii PSD i-ar fi transmis lui Ponta ca ar da o dovada de reconciliere fata de PNL daca gireaza motiunea de cenzura.
PSD a depus o contestatie la Curtea Constitutionala saptamana trecuta pe procedura de asumare a Legii Educatiei. Judecatorii CCR au amanat dezbaterea pe acestui subiect chiar in ziua motiunii de cenzura. Presedintele PSD, Victor Ponta a declarat miercuri seara, dupa rezultatul motiuniii ca PSD nu va initia o noua procedura de inlaturare a Guvernului Boc ci ca asteapta decizia CCR. Deputatul liberal Eugen Nicolaescu a anuntat joi ca la nivelul grupului parlamentar al PNL s-a demarat procedura initierii unei motiuni de cenzura si strangerii de semnaturi pentru depunerea acesteia.
Nicolaescu a adaugat ca este convins de faptul ca puterea "va incalca in cursul zilei de joi legea" si Guvernul isi va asuma raspunderea pe legea Educatiei Nationale, in absenta parlamentarilor opozitiei.
Anuntul liberalilor vine la doar o zi dupa ce Opozitia nu a reusit sa stranga suficiente voturi pentru motiunea de cenzura pe care a depus-o si care a fost respinsa miercuri de Parlament.
Totodata, conducerea Camerei Deputatilor a decis, joi, ca din motive financiare sa anuleze sedinta solemna a Parlamentului care urma sa se desfasoare saptamana viitoare la Iasi. Potrivit surselor Hotnews.ro, Opozitia ar fi cerut anularea sedintei solemne pentru a putea citi motiunea de cenzura in plenul reunit al Parlamentului saptamana viitoare. Acelasi surse sustin ca liberalii ar fi absentat din sedinta Birourilor Permanente pentru a permite Puterii sa-si asume raspunderea pe Legea Educatiei in schimbul amanarii sedintei solemne de la Iasi.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Cursuri de specializare oferite gratuit de PSD
Bancul zilei: Boc şi profesorul
Romanii au ajuns cea mai numeroasa minoritate din Italia
PCRM ar putea fi exclus din cursa electorală
FMI va forţa instituţiile Statului să îşi asume poziţii clare
Ministerul de Finanţe nici nu a contrasemnat Ordonanţa 50, spunând că nu-i interesează
Ambasadorul Marii Britanii: "Mica reformă" din justiţie va avea un "mare impact"
Oamenii de ştiinţă au descoperit "gena liberală"
China a trecut în fruntea clasamentului celor mai rapide supercomputere
Apel al sindicatelor la toţi lucrătorii să întrerupă activitatea luni
A scăzut valul romanilor către Italia
paradoxal, românii sunt una dintre cele mai paşnice comunităţi
Băsescu a promis FMI că nu promulga legile privind TVA i neimpozitarea pensiilor
Ca să ţinem deficitul sub control, în ultimele luni nu s-au mai plătit facturi
Cum vor fi verificate preţurile din magazine printr-un portal
care costă peste 13 milioane de lei
Noul şef al Camerei Agricole Botoşani a luat doar nota trei
el a fost impus de consilierii liberali şi social. - democraţipoliticul mai puternic decât nota la examen
Gâlceavă între două gaiţe: Lupaşcu şi Macovei
pe banii consiliului judeţean, adică a contribuabililor
Premiul Naţional „Nicolae Iorga” va fi de 4000 de lei
A fost declarat cetăţean de onoare al municipiului Botoşani
Noi reguli pentru numirea managerilor unităţilor de cultură
Botoşănenii cu suflet sunt aşteptaţi să adopte un câine
doar luna asta au gratuitate
Vvo demara lucrările pentru amenajarea noii gropi de gunoi
Plimbare cu barca în Parcul Mihai Eminescu taxată la minute
Oficial, astăzi se inaugurează magistrala de gaz Botoşani-Hârlău
HSR - motiv de scandal între primarul Flutur şi consilierii locali
acesta a cerut să consilierilor să îşi asume votul nerăbdător de acum 4 ani, cu privire la înfiinţarea HSR
Dascălii botoşăneni n-au avut curajul de a protesta
Angajaţii de la CAS nu se dau reduşi la număr
Profesorii îşi vor lua adio şi de la decontarea cheltuielilor cu naveta
Vrem, nu vrem, ne vom supune Legii educaţiei
Secretul puterii HSR
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog