Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Religie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
7606
De la 07 Ianuarie 2003
122867673

La un pas de întâlnirea cu moartea prin serviciul „ia-mă nene”

  • 10 November 2009, 23:00
La ultima întâlnire de presă, desfăşurată marţi, cu inspectorul Marcel Şchiopu, comandantul Poliţiei Flămânzi a insistat foarte mult asupra unui aspect luat mai puţin în discuţie: riscurile la care se expun persoanele care obişnuiesc să călătorească în mod curent cu mijloacele auto de ocazie.
Ca exemplu concret, a fost prezentat cazul lui Constantin C (38 ani, din Flămânzi), care, în ziua de 5 noiembrie, în timp ce conducea pe DE58 autoturismul proprietate personală Dacia 1310, din cauza vitezei şi a neadaptării la condiţiile de drum, a intrat cu maşina în decor, accidentând grav şi foarte grav trei persoane din satul Poiana, care tocmai urcaseră în maşină pentru a merge la Botoşani.
Evenimentul rutier s-a petrecut chiar la ieşirea din oraşul Flămânzi, lângă pădurea Buda, unde conducătorul auto, după ce a încercat să efectueze o depăşire, a pierdut controlul volanului şi s-a răsturnat în şanţ. În urma impactului au fost accidentaţi cei trei pasageri de ocazie, Dumitru C (48 ani), Claudia P (20 ani) şi Victoria C (45 ani). Dacă primii doi, răniţi ceva mai uşor, au fost transportaţi imediat pentru îngrijiri medicale la Spitalul Judeţean Mavromati din Botoşani, situaţia ultimei pasagere s-a dovedit mult mai gravă, femeia fiind transferată la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi, unde a fost diagnosticată cu „traumatism cranio-cerebral” şi „traumatism coloană dorsală cu tasarea inelului 12”.
„Doresc să atenţionez persoanele care se urcă în maşini de ocazie că riscul la care se expun este foarte mare, deoarece mulţi şoferi conduc sub influenţa băuturilor alcoolice, nu au experienţă suficientă sau nu au verificările tehnice ale maşinii făcute la zi. Mulţi cetăţeni consideră, în mod eronat, că şi mijloacele de transport în comun sunt implicate în accidente, dar acest lucru se întâmplă foarte rar, iar pasagerii sunt asiguraţi în acest caz prin plata biletului de călătorie”, ne-a spus inspectorul Marcel Şchiopu.
Acesta a specificat că în condiţiile în care aproape din oră în oră circulă microbuze spre şi dinspre Botoşani, iar preţul unei călătorii este de numai 40 de lei, pasagerii nu merită să-şi rişte viaţa urcând în maşini de ocazie, care pot avea probleme sau sunt conduse de şoferi neexperimentaţi.
„Vine iarna şi, în planul nostru de măsuri specifice, vom lua în vizor şi taximetria ilegală, asta vizavi de riscul localnicilor de a se accidenta, sau de a călători înghesuiţi, într-un automobil necorespunzător, în condiţiile în care pot circula în condiţii civilizate, aşezaţi pe locuri, în maşini încălzite, verificate din punct de vedere tehnic şi conduse de şoferi profesionişti” , ne-a mai sus comandantul Poliţiei Flămânzi. (B.P.F.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Şi să voteze pentru un Parlament mai mic
Basarabenii care aşteaptă de 6-7 ani cetăţenia pierdută la 28 iunie 1940
pot urgenta acest proces
Salvarea R. Moldova e întoarcerea la România
A fost oare doar o ghiduşie?
Introducerea paşapoartelor simple electronice
Din zicerile Părintelui Arsenie Boca explicate de Părintele Teofil Paraian
Batalia pe internet este dominata de candidatii de dreapta
Ştiinţa pierdută a lui Zalmoxis
sau steaua tetrahedronică, octogonul şi cultura carpato – danubiană
Horoscop
Lăcomie taxată prompt
Educatoare cu învăţăminte portocalii
Ţurcanu şi brutăresele
Program TELE'M, miercuri, 11 noiembrie
Porc pedepsit în muştar
Au apărut escrocii care profită de gripa nouă
Aglomeraţie la paşapoarte
Au venit buletinele de vot
Primăria Botoşani angajează cun credit de 30 milioane lei
consilierii locali au votat contractarea unui împrumut necesar unor obiective import
Ochiul VPN la alegeri
Lista lui Ţurcanu
Farmacişti care nu se sperie de ameninţările celor de la CAS
Obligaţi să aleagă între pensie şi salar
AJOFM are, de acum, director cu acte în regulă
Vitamina C, leac împotriva gripei porcine
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog