Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
15893
De la 07 Ianuarie 2003
122901542

Lăsaţi copiii să vina la mine!

  • 21 November 2012, 23:00
„Era într-una din serile în care Domnul Iisus, după o zi obositoare, în care predicase neîncetat poporului şi discutase cu fariseii şi cu ucenicii Săi, continua sa se afle încă în mijlocul lor. Atunci câteva dintre mame au vrut să îşi aducă pruncii la Dânsul, ca să îi binecuvânteze. Ucenicii nu doreau însă să tulbure liniştea Domnului şi de aceea nu le lăsau să se apropie. Atunci Mântuitorul a spus aceste cuvinte mângâietoare: "Lăsaţi copiii să vină la Mine" (Luca 18,16).” (www.crestinortodox.ro )
Nu găseam cuvinte de început pentru mica mea destăinuire şi mi-am permis să apelez la specialişti în materie. Venise la noi Sfântul Andrei în ziua de sâmbătă pentru a fi alături de botoşăneni la sărbătoarea Intrării Maicii Domnului în Biserică.
Cu ajutorul Îngerului meu păzitor, a Maicii Domnului, la îndrumarea părintelui duhovnic Ştefan-Cezar am mers la biserica Vovidenia - biserica părintelui Partenie Apostoaie, cum merge vorba prin partea locului - la care urma să poposească Sfântul nostru Naţional spre a-l întâmpina. Cu bucurie m-am închinat Sfintelor Sale Moaşte, am participat la Sfânta Taină a Sfântului Maslu, am beneficiat şi de harul părinţilor la citirea rugăciunilor de dezlegare şi… pentru a pleca acasă m-am mai oprit şi
L-am rugat pe Sfântul Andrei să mă învoiască în ziua hramului să merg la Bisericuţa mea pentru Sfânta Liturghie. In ziua Intrării Maicii Domnului în Biserică m-am trezit ca de obicei pentru a prinde începutul utreniei de la Capela Militară şi a saluta puţinele cunoştinţe care sunt venite înainte de ora opt la biserică.
Surpriza a fost foarte mare când am deschis uşa bisericii şi am observat că biserica avea pe lângă vechii prieteni matinali noi închinători. Venise doamna profesoara Rozalia cu o clasă de copii de la Şcoala 11. Biserica noastră părea mai mare cu cu aceşti oaspeţi iar părintele Grădinaru radia de bucuria pe care o are în preajma copiilor. I-a binecuvântat, le-a primit darul la Sfântul Altar iar Cuvântul de învăţătură – inspirat de Duhul Sfânt – a fost atât spre învăţătura copiilor cât şi a noastră, a vârstnicilor.
Dacă la primele minute Doamna profesoară a mai povăţuit, pe ici pe colo, învăţăceii săi despre cum să fie liniştiţi, când a început Sfânta Liturghie cuvintele sosite de la Sfântul Altar, cât şi cele ale cântăreţului bisericesc - ajutat de enoriaşi – erau „înghiţite” de copii.
După predică, copiii însoţiţi de neobosita lor doamnă Rozalia au plecat pe nesimţite la şcoală, pe motiv că orarul lor mai are şi alte ore decât religia în ziua de azi. Slujba a continuat cu mai puţini închinători după tipicul importanţei acestei zile.
Cum le stă bine românilor la biserica noastră s-au pomenit şi cei adormiţi. Ajunsă acasă, am rememorat, cum fac mereu, firul Sfintei Liturghii i-am mulţumit Îngerului meu păzitor pentru lucrurile noi învăţate, I-am cerut iertare Bunului Dumnezeu pentru momentele de neatenţie pe care le-am avut în biserică şi … am regretat că nu am avut şi noi la şcoală o Doamnă care să ne ducă de mână la Sfânta Liturghie.
Regret ca nu am fost o mama crestina buna la vremea când aveam copiii mici! Puteam merge cu ei de mânuta la biserica dar nu am mers sub pretextul ca nu am timp. De ce oare regretele vin târziu? Îi multumesc Bunului Dumnezeu, Sfintei Sale Maici si tuturor Sfintilor si Îngerilor care m-au ajutat în toate fara sa merit. Tinerelor mame le spun (Da-i mintea crestinului cea de pe urma , Doamne!) ca nu rastoarna muntii în timpul celor doua ore cât se slujeste Sfânta Liturghie. Regretele târzii nu au leac.
(I.C.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Ce vom primi… după alegeri
Botoşani: Micii voluntari ai binelui la Carnavalul toamnei
Gastronomie: Costiţă cu mazăre în sos de roşii
Petru Bogatu: Lecţia preşedintelui Timofti
Mircea Diaconu îşi pierde mandatul de senator
Problemele sistemice ale eşecului managementului Fondurilor Structurale în România
OMV va vinde gazul din Marea Neagră românilor numai dacă au preţ
Tensiunea socială - sabia deasupra capului
USL Botoşani a blocat la Darabani sărbătoarea Zilei naţionale
Ioan Rotundu
Comentariul comentariilor sau… a cui este ruşinea
Ioan Rotundu
Manevrele ciudate ale lui Portariuc vizavi de investiţia Cornişa
E.ON îi dojeneşte molcom pe politicieni
Botoşani: Prefectul Macaleţi a chemat aleşii şi numiţii la ordin
semnalul a fost ca ei să înţeleagă cine-i boss-ul
Primarul Portariuc radiază falsă umanitate canină
el declară că nu se va supune dorinţei societăţii civile
Firmele de medicamente vor lupta împotriva corupţiei
lupul pus să păzească stâna
10% dintre unităţile de învăţământ preuniversitar n-au condiţii de acreditare
Cadrele didactice nu mai vor să facă de serviciu pe şcoală
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog