Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
4026
De la 07 Ianuarie 2003
123137766
pnl

Liberalul Sorescu nu vrea dezvoltarea municipiului Botoşani

  • banii europeni alocaţi nu înseamnă nimic pentru el
  • este ciudat că un liberal se declară împotriva dezvoltării prin noi investiţii
  • el consideră parcul de distracţie la Cornişa o investiţie inutilă
  • 9 October 2011, 23:00
Liberalul Gheorghe Sorescu, a criticat într-o conferinţă de presă proiectul pentru care primarul Cătălin Flutur a adus de curând finanţare, anume parcul regional de distracţii de la Cornişa.
Vicepreşedintele PNL, Gheorghe Sorescu este de părere că o asemenea investiţie amplă nu va găsi corespondent în buzunarele şi aşa goale ale botoşănenilor. Acesta a cerut municipalităţii să răspundă dacă sumele necesare finalizării proiectului sunt asigurate în acest moment.
„Nu spunem ca este rău sa avem un parc de distracţie. Vreau ca municipalitatea să ne spună, dacă poate să finalizeze şi să pună în operă o astfel de investiţie, fiind ştiut faptul că investiţia înseamnă peste 20 milioane euro, din care 50% trebuie suportată de municipalitate.
Asta în condiţiile în care ştim foarte bine că gradul de îndatorare al municipalităţii este undeva la cota maximă, că botoşănenii plătesc la ora aceasta peste 10 miliarde lei pe lună, ceea ce înseamnă rate şi dobânzi, că suntem în perioada în care obligaţiile vor creşte”
, a declarat Gheorghe Sorescu.
PNL-istul a dat un sfat edililor municipiului, pentru a reduce cheltuielile la achiziţionarea florilor pentru oraş. Două hectare de teren achiziţionate şi câţiva lucrători au scoate anual necesarul de flori pentru a înfrumuseţa oraşul.
„Vine toamna şi iar vor veni florile pentru că nu este frumos să rămână cineva de la Primărie cu flori pe stoc în noiembrie. Deci, nu este exclus să avem flori chiar în noiembrie, chiar dacă vine frigul. Ca să scapi de florile de pe stoc le pui în oraş şi mai iei vreo 5 miliarde lei. Asta înseamnă florile în fiecare an”, a mai spus sursa citată, speculând o situaţie de viitor care s-ar putea să nu se producă.
Deşi economist de profesie, Sdorescu gândeşte ca un om de rând, fără viziune de perspectivă şi care nu cunoaşte nici cele mai elementare mecanisme de dezvoltare economică. Sorescu nu are în vedere zecile de milioane de euro alocaţi de UE şi nici perspectiva în viitor a investiţiei, pentru că municipiul Botoşani se află într-o dinamică a dezvoltării, dovadă revigorarea economică a oraşului prin prezenţa marilor firme de desfacere a produselor alimentare şi industriale.
Apoi, dezvoltarea oraşului şi apariţia Parcului de distracţie înseamnă noi surse de venituri la bugetul local, ceea ce face ca orice credite angajate să fie achitate fără a fi afectată buna administraţie a municipiului.
Este ciudată gândirea regresivă a unui economist liberal, când liberalismul este considerat motorul dezvoltării iar investiţiile baza extinderii surselor de venit la bugetul public. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Caricatura zilei
Horoscop
Reţeta zilei: Mazăre verde cu marole căpăţâni
Bancul zilei: Democraţie ţigănească
Un cunoscut toreador spaniol a fost străpuns în faţă de un taur
Ponta şi Antonescu, ultimii dinozauri populişti din UE
soluţiile lor de a promite marea cu sarea nu mai sunt promovate nicăieri în lume
Lumea lu' Rotundu: Merele de Curteşti
Botoşăneanul Gabriel Chiriac şi înalta corupţie din Justiţie
Ioan Rotundu
Inspecţia Judiciară, sesizată să verifice posibile abateri disciplinare ale unor judecători ICCJ
Daniel Funeriu şi "inexactitudinile":
Primarul baronaş şi drumul prăfuit
Ioan Rotundu
Marcu n-a avu curajul să-l excludă pe Darie din PSD
Eram vrea să-i adune pe notari şi avocaţi în Centrul medieval al Botoşanilor
Patronul RVG este supărat pe primarul din Flămânzi
Astăzi, medicii din judeţ îşi vor alege mebrii în Comisia de disciplină
Începe şi la Botoşani campania de vaccinare împotriva gripei
Se caută şef nou la Direcţia de Statistică Botoşani
Iar apar probleme cu salarizarea profesorilor
Botoşani: Stejarul salvat de colţii drujbei
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog