Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
4244
De la 07 Ianuarie 2003
123137984
pnl

Liderii de la Tiraspol au început să se încaiere

  • 2 April 2008, 23:00
Criza dintre principalii actori politici de la Tiraspol se adanceste, iar taberele politice deja devin vizibile, constata comentatorii politici, informeaza Presa.md, intr-un material realizat de Octavian Sergentu, preluat de Romanian Global News. Pe de-o parte ”garda veche” a lui Igor Smirnov, pe de alta parte cea ”noua” exprimata prin Evghenii Sevciuc. Astfel, ministrul afacerilor externe al autoproclamatei Republici Moldovenesti Transnistrene Velerii Litkaia a publicat un articol in ziarul ”Pridnestrovie” (Transnistria), ce a fost republicat de agentia informationala ”Olivia-press” in care a adus aspre critici delegatiei transnistrene in cadrul audierilor din Duma rusa de stat referitoare la recunoasterea Transnistriei, Osetiei de Sud si Abhaziei, ca nu s-au adresat pentru sprijin la Ministerul afacerilor de externe transnistrean.
Conform lui Valerii Litkai, anume Sovietul Suprem al Transnistriei poarta responsabilitate pentru aceea ca in declaratia Dumei de stat, adoptata la 21 martie, a fost expusa recomandarea de recunoastere a independentei statale doar pentru Osetia de Sud si Abhazia, dar nu si pentru Transnistria.Valerii Litkai l-a criticat aspru pe Grigorii Maracuta, reprezentantul special al Sovietului Suprem al Transnistriei pentru relatii interparlamentare , iar vina acestuia consta in aceea ca Maracuta a sustinut ca abordarile diferite ale Dumei ruse in raport cu republicile nerecunoscute ii revin lui Litkai, care ”la zero a pierdut in fata diplomatiei Moldovei”.Totodata, V. Litkai mentioneaza ca in comparatie de Sovietul Suprem al RMT, ”intr-o relatie stransa cu MAE-urile sale osetinii si abhazii au dus o munca lamuritoare reusita.
Astazi, 2 aprilie la sedinta Sovietului Suprem al Transnistriei, in cadrul orei executivului deputatii transnistreni intentioneaza sa-l audieze pe Litkai, care urmeaza sa prezinte o informatie despre perspectivele de dezvoltare a situatiei de politica externa din jurul Transnistriei luand in calcul starea geopolitica din Europa si din spatiul postsovietic. De asemenea, seful diplomatiei de la Tiraspol trebuie sa aduca la cunostinta actiunile de politica externa a institutiei pe care o conduce in vederea asigurarii unor reprezentante functionale in strainatate. (Romanien Globa News)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Turismul electoral religios s-a dovedit eficient şi benefic
Georgianul Enuchidze a ales!
Ne întoarcem la Duminica Orbului
Prefectul a vizitat sediul Poliţiei din Dorohoi
Crede că actele reprobabile ale profesorilor trebuie sancţionate mângâietor
Marea dezamăgire a lui Munteanu
Falsă euforie, falsă democraţie
Ioan Rotundu
Conservatorilor le plac suspansurile
Un preot va aplica legea la BEC
Diversiune maidaneză cu o vulpe suspectă de rabie
Comentariul comentariilor (LXXXIX)
(Ioan Rotundu)
Peter Imre vorbeşte despre operaţia sa estetică
Sărutul buclucaş
Ambiţia unui inginer român în Italia
La Varnita - 1 aprilie 2008 - lacrimi si reculegere
Voronin ar putea propune schimbarea negocierilor în problema transnistreană
Premiaţi la Hârlău
Horoscop
Program TELE'M Botoşani, joi, 3 aprilie
Vinde avantajos, dar zona este una specială
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog