Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
3261
De la 07 Ianuarie 2003
122888910
Liderii opoziţiei de la Chişinău,

Îîncrezători că nu vor fi trădători care să voteze cu comuniştii

  • 28 April 2009, 23:00
Nu există persoane pe listele noastre electorale care vor vota un preşedinte comunist * Vrem să-i avem alături de noi şi pe cei de origine rusă * Dacă comuniştii rămân la putere în ţară va rămâne Vladimir Nicolaevici, feciorul său şi azilele de bătrâni * Doar o anchetă internaţională poate elucida evenimentele care au avut loc după 5 aprilie 2009 * Vrem alegeri anticipate şi ştim ce trebuie să facem pentru ca să nu mai existe fraudele din 5 aprilie. Acestea sunt principalele declaraţii făcute de liderii partidelor de opoziţie, în cadrul emisiunii în Profunzime, difuzată ieri seara de ProTV Chişinău, transmite Unimedia, preluata de Romanian Global News.
Invitaţii speciali ai emisiunii înProfunzime de ieri seara, Dorin Chirtoacă, vicepreşedinte PL, Vlad Filat, preşedinte PLDM şi Serafim Urechean, preşedinte AMN, s-au arătat încrezători că cetăţenii au înţeles care este adevărata faţă a regimului PCRM şi că aceştia îl vor sancţiona cu prima ocazie.
Vicepreşedintele PL, care este şi primar al capitalei, Dorin Chirtoacă, a menţionat în cadrul emisiunii că Uniunea Europeană nu face declaraţii dure la adresa Chişinăului pentru că se teme că acestea vor fi interpretate ca fiind îndreptate împotriva populaţiei RM. Totodată, Chirtoacă s-a arătat indignat de faptul că autorităţile moldovene speculează tema loviturii de stat orchestrată de România, însă se fac a trece cu vederea momentul arborării drapelului european, "care la fel poate fi interpretat ca o lovitură de stat orchestrată de UE". "Toate acestea nu demonstrează decât faptul că ceea ce s-a întâmplat la 7 aprilie nu este decât o conspiraţie a comuniştilor", a specificat Chirtoacă.
Vlad Filat, preşedintele PLDM, a declarat în cadrul aceleaşi emisiuni că opţiunea europeană aparţine cetăţenilor R. Moldova şi nu lui V. Voronin, care a speculat acest lucru timp de mai mulţi ani. "Voronin se joacă şi nu cred că de data asta va ieşi basma curată pentru că a întrecut orice limită", a mai declarat acesta. Filat a lăsat să se înţeleagă că în cazul alegerilor anticipate, cele 3 formaţiuni de opoziţie vor participa într-un alt format decât cel de pe 5 aprilie 2009, cu o altfel de listă electorală. "Ştim ce trebuie să facem pentru ca să nu mai existe fraudele care s-au comis la 5 aprilie" a conchis acesta.
Serafim Urechean, preşedintele AMN, a menţionat pentru telespectatori că este pentru prima dată când opoziţia de la Chişinău este ascultată de organismele internaţionale, o dovadă a acestui lucru fiind şi accesul acesteia în Parlamentul European. "Voronin trebuie să plătească pentru crimele pe care le-a comis" a mai menţioneat Urechean în cadrul emisiunii de luni seara. Într-un final, făcând referire la faptul că guvernarea aruncă toată vina pe opoziţie, Urechean a menţionat glumind că nu s-ar mira dacă comuniştii ar învinui partidele de opoziţie de cutremurul care a avut loc sâmbătă ("Vinovat ar putea fi Filat", a spus acesta zâmbind) sau de epidemia de gripa porcină, de care ar putea fi vinovat Chirtoacă. Spre finalul emisiunii, liderii celor 3 partide au menţionat că nu au pe listele electorale persoane care vor vota un preşedinte comunist. Totodată, aceştia au îndemnat telespectatorii să transmită mai departe un mesaj de consolidare şi de unificare a forţelor de opoziţie.
UNIMEDIA precizează că postul ProTV Chişinău a încercat să ia legătura cu Vladimir Ţurcan, reprezentant al partidului de guvernământ, pentru a oferi şi o altă părere asupra celor discutate. Acesta însă, nu a fost de găsit, deoarece nu a răspuns la telefon.
(Romanien Global News)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Cum arată o sticlă de whisky pe care o desfaci şi dai de vodkă rusească?
probabil că respectivul obiect ar avea aceeaşi înfăţişare ca Vladimir Socor
Regimul comunist de la Chişinău atacă societatea civilă şi presa anticomunistă
În primărie, începe reorganizarea personalului pe competenţe şi birouri
Cherestea utilă din plopii tăiaţi de pe marginea drumurilor
Horoscop
PROGRAM TELE'M MIERCURI 29 Aprilie
O nouă şansă pentru vulturi
Ciobanul şi brânza
Gulaş de porc
Caută fete şi băieţi pentru angajare
Un nou abuz al celor de la Hi Speed Recovery
Comentariul comentariilor LXVII
(Ioan Rotundu)
Cultură şi sport, în loc de mici şi bere!
este satisfacţia vicelui Ghiorghiţă pe seama Zilelor Oraşului Botoşani
Şeful Ambulanţei se plânge de confuzia girofarurilor
Botoşaniul… înfloreşte!
„Amfiteatru” – festival de teatru dedicat tinerilor liceeni
Calificare şi după gratii
Autoturism alimentat cu ţigări în loc de combustibil
Şicane reciproce între patroni şi angajaţi pe seama concediilor medicale
Învăţământul face exerciţii pentru ieşitul în stradă
Nu mai sunt bani pentru recoltarea de sânge
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog