Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Mondene
Aniversări
Comentarii
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
8910
De la 07 Ianuarie 2003
123142650
pnl

Liderii sindicali s-au plâns lui Ţiprigan şi i-au făcut propuneri trăsnite

  • 6 March 2008, 23:00
Nu li se decontează naveta, nu vor primi tichete cadou, nu sunt chemaţi la şedinţele Consiliului de Administraţie sau nu li se achită diferenţele salariale câştigate în instanţă. Acestea sunt doar câteva probleme semnalate de liderii din şcolile din judeţ din cadrul Învăţământului Preuniversitar (SIP) Botoşani. Liderii de sindicat au scris toate aceste nemulţumiri într-un chestionar aplicat de SIP la şedinţa liderilor de sindicat din judeţ.
„Ca de obicei, la şedinţa cu liderii de sindicat am aplicat chestionare prin care liderii noştri de la şcolile din judeţ ne-au sesizat problemele cu care se confruntă”, a declarat preşedintele Sindicatului Învăţământului Preuniversitar (SIP) Botoşani, Maria Ţiprigan. Sunt unele instituţii de învăţământ precum Şcoala nr.17 Botoşani, unde cadrele didactice solicită acordarea celor 100 euro pentru cărţi. Problema navetei a fost sesizată la majoritatea unităţilor de învăţământ.
Şi liderii de sindicat de la grădiniţe se plâng de anumite lucruri. La una din grădiniţele botoşănene, liderul sindical susţine că grupele au prea mulţi copii, iar educatoarele nu mai fac faţă cerinţelor. Din acest motiv, dorinţa liderului sindical de la Grădiniţa nr. 25 este de înfiinţare a unei noi grupe de copii. Pe lângă aceste probleme liderii sindicali fac şi diverse propuneri.
Liderul de la şcoala Tocileni a solicitat acordarea unui spor la pensionare acelor cadre didactice care au făcut mai mult de zece ani navetă. Însă, preşedintele SIP nu vedere rostul acestei propuneri în condiţiile în care la pensionare cadrele didactice primesc un anumit spor şi în timpul activităţii li se decontează naveta.
Liderii sindicali au solicitat şi acordarea unui spor pentru educatoarele care lucrează în mediul rural cu grupe mixte de copii şi nu pe grupe omogene. „Aici liderii noştri au dreptate. Învăţătorii primesc acest spor la clasele simultane, iar educatoarele ar trebui să primească. Deci există o discriminare”, a declarat preşedintele SIP Botoşani.
Propunerile făcute de sindicalişti sunt mult mai puţine decât problemele enumerate. Liderul sindical din Vlăsineşti se plânge de faptul că unitatea de învăţământ are o colaborare care lasă de dorit cu primăria, iar la Suliţa principala problemă se referă la dotarea grădiniţelor. Însă acestea sunt doar câteva din zecile de probleme care există în unităţile de învăţământ de pe raza judeţului. (Margareta NICHIFOR)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Liberalul Ţurcanu este acuzat de provocarea unui faliment
Prefectul a analizat violenţa în şcoli
Liberalul Ţurcanu s-a luat iar la harţă
Indiferent de consecinţe, cabinetele medicale cu probleme vot fi închise
Locurile de parcare, o ecuaţie cu prea multe necunoscute!
Crede că va rupe gura electoratului cu candidate femei
Se vede şef la CJ, dar cu alte prerogative
Întrebare adresată ministrului Orban
„Femeia, frumosul etern”
CCD recrutează colaboratori
Prefectul a ajuns din nou la liceu, dar la „A.T. Laurian”
Februarie – o lună mai puţin nefastă privind accidentările în muncă
Poliţia comunitară a trecut, şi n-a trecut, la mătură
Vă aştept duminică la teatru, să vedeţi...
Schimbare în conducerea Grupului E.ON Gaz România
Jugaru îşi face de cap cu doamnele
Mai trebuie bani pentru finalizarea Căminului cultural Prăjeni
Horoscop
Comentariul comentariilor (LXVIII)
(Ioan Rotundu)
Program TELE'M Botoşani, vineri, 7 martie
O ocazie excelentă să lucraţi în străinătate
Felicitare pentru Ziua femeii
Ofertă pentru concedii la mare
Anunţ comercial Giurgiu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog