Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
9369
De la 07 Ianuarie 2003
122895018

Liviu Dragnea, despre controversatul proiect de lege care vizeaza completul de 5 judecatori de la Inalta Curte

  • Nu sustinem un asemenea proiect, regret ca a aparut
  • 28 September 2015, 23:00
Presedintele interimar al PSD Liviu Dragnea a declarat marti ca nici PSD nici coalitia de guvernare nu sustin proiectul de lege al deputatului PSD Marius Manolache si ca regreta ca acesta a aparut.
"Nu sustinem un asemenea proiect de lege, nu are nicio logica juridica. Ca si principiu, orice modificare de legislatie intr-un domeniu trebuie facuta in primul rand cu consultarea celor care activeaza in domeniu. In justitie in mod obligatoriu cu cei care aplica justitia. Acest proiect nu are nici sustinerea mea, nici a partidului, nici a coalitiei.
Cu mine nu s-a consultat, cu grupurile parlamentare in mod oficial nu s-a consultat, cu partidul cu atat mai putin. Ministrul de justitie nu a fost consultat, regret ca a aparut o asemenea initiativa legislativa. Cu dl Manolache nu mai vorbesc, pentru ca am mai vorbit si cred ca vorbim degeaba pe subiectele astea" a declarat Dragnea jurnalistilor.
Modificarea pe care Manolache o vizeaza ar face ca apelul de la completul de 5 judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie sa fie formulat doar in favoarea inculpatului. Cu alte cuvinte, daca in prima instanta un inculpat e achitat, procurorii nu vor mai putea face apel la decizie. Manolache mai vrea si infiintarea unei sectii in cadrul Parchetului General care sa investigheze infractiunile savarsite de procurori si judecatori, altele decat cele in competenta DNA si DIICOT. La sedinta comisiei este invitata si presedinta Inaltei Curti, Livia Stanciu, care a mai fost prezenta si in sesiunea trecuta la aceasta comisie.
Amintim ca la Inalta Curte de Casatie si Justitie sunt judecate, pe fond, procesele in care sunt implicati demnitari cu functie inalta in stat, asa cum este cazul deputatilor. Apelurile se judeca de catre completul de cinci judecatori, cum de altfel este cazul in prezent al lui Liviu Dragnea, cel care s-a prezentat luni la primul termen din judecarea apelului la completul de cinci judecatori, al carui presedinte este chiar Livia Stanciu. Dragnea a fost condmnat in prima instanta, de completul de trei judecatori, la an de inchisoare cu suspendare in dosarul "Frauda la Referendum", insa procurorii DNA si o parte dintre inculpatii din acest dosar au contestat decizia.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: În familie
Horoscopul zilei de 29.09.2015
Reţeta zilei: Castraveciori după reţetă bulgărească
Prognoza meteo pentru octombrie-decembrie
Alina Gorghiu se asteapta la 15.000 de oameni la mitingul impotriva guvernului Ponta
Victor Ponta, despre motiunea PNL:
Pedelisti resapati si dudui frustrate / Voi conduce Guvernul cat timp presedintele nu e de acord sa numeasca un premier de la actuala majoritate
Cătălin Flutur cercetat de DNA pentru concesionarea unei alei de 130 de metri patrati
Liviu Dragnea: Parlamentarii PSD nu voteaza la motiunea de cenzura; vom asigura cvorumul
Mai ticăloşi decât ticăloşii
Botoşani: Cum baronul de Gorbăneşti îşi bate joc de nişte copăii de şcoală
Flutur, dat pe mâna DNA de pensionarii socialişti ai PSD
Ioan Rotundu
COMUNICAT DE PRESĂ PNL Botoşani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog