Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Editorial
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
7234
De la 07 Ianuarie 2003
77710607

Liviu Dragnea, despre un posibil acord de recunoaștere a vinovăției în dosarul Tel Drum:

  • Ce prostie! Cum să recunosc o vină pe care nu o am?
  • 27 April 2018, 23:00
Președintele PSD Liviu Dragnea a fost vineri la DNA în legătură cu Dosarul Tel Drum. El a susținut că a fost chemat pentru a i se aduce la cunoștință că i s-a aprobat cererea de a obține o copie electronică a dosarului .Întrebat de un jurnalist, la ieșirea din DNA, dacă va încheia un acord de recunoaștere a vinovăției, a spus ”Ce prostie este asta, de unde ţi-a venit aşa ceva, cum să fac aşa ceva, să recunosc o vină pe care nu o am?”
UPDATE: ”Sunt chemat în același dosar în care a fost chemat și ultima dată aici ca să mi se aducă la cunoștință că mi s-a aprobat cererea de a mi se pune la dispoziție dosarul scanat”, a declarat Dragnea. El a stat la sediul DNA în jur de 15 minute și a evitat să dea mai multe detalii legate de discuția cu procurorii.
Potrivit news.ro, Dragnea a ajuns la DNA în jurul orei 17.40 şi şi-a făcut cu greu loc printre jurnalişti, cărora le-a pus în vedere că nu va face nicio declaraţie, lăsând de înţeles însă că ar putea răspunde la plecare întrebărilor.
"Vă rog să mă lăsaţi să intru. Dacă nu mă lăsaţi, vă acuză DNA că obstrucţionaţi justiţia (...) Deci nu mă lăsaţi să intru...eu vă spun că tot pe aici o să ies", le-a spus Dragnea jurnaliştilor care l-au asaltat cu întrebări.
Întrebat de un jurnalist dacă va încheia cu DNA un acord de recunoaştere a vinovăţiei, Dragnea a spus, iritat: "Ce prostie este asta, de unde ţi-a venit aşa ceva, cum să fac aşa ceva, să recunosc o vină pe care nu o am?".
Inițial surse juridice citate de Agerpres au precizat că președintele PSD Liviu Dragnea este audiat la DNA în dosarul Belina.
În Dosarul Belina sunt cercetate, alături de Liviu Dragnea, Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb. Shhaideh a fost audiată miercuri în același dosar.
Din cauza implicării în acest dosar, în 12 octombrie 2017, Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb au demisionat din funcţiile de ministru al Dezvoltării, respectiv ministru al Fondurilor Europene, într-o şedinţă a Comitetului Executiv al PSD.
Potrivit ordonanţei întocmite de procurori, în anul 2013, prin acţiunea concertată a unor persoane cu funcţii publice, părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel (cu suprafaţă de 278,78 hectare, respectiv 45 hectare), situate în albia minoră a Dunării, au trecut ilegal din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman şi în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman, pentru ca, doar la câteva zile, să fie închiriate tot ilegal unei firme private.
Pentru realizarea transferului de proprietate au fost adoptate H.G. 943/2013, act cu caracter individual şi HG 858/2013, act cu caracter normativ, acte prin care au fost încălcate prevederi din: Constituţiei României, Legea apelor 107/1996, Legea 213/1998 privind bunurile proprietate publică, O.U.G. 107/2002 privind înfiinţarea Administraţiei Naţionale "Apele Române", Legea 115/1999 a responsabilităţii ministeriale, Legea 24/2000 privind normele de tehnică legislativă.
Totodată, au fost făcute notări în cărţile funciare ale celor două imobile (insula Belina şi braţul Pavel) cu încălcarea dispoziţiilor din Codul Civil, pentru a ascunde titularul dreptului de închiriere şi pentru a facilita adoptarea hotărârilor de guvern menţionate.
Agemntia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Namcul zilei: Insensibilitate vânătorească
Horoscopul zilei de 28.04.2018
Cum au ratat consilierii PSD ocazia de a arăta respect botoşănenilor
Ioan Rotundu
Starostele hoţilor Apelor şi Pădurilor a trecut prin Botoşani
Ioan Rotundu
Dragnea, un Fidel Castro al României în devenire
Ioan Rotundu
Ziua dăruirii sau ziua pomenilor electorale
Ioan Rotundu
Cum Albert Tănase erodează imaginea „nevestei şoferului”
Ioan Rotundu
Delibaş şi Nechifor încă n-au aflat că minciuna are picioare scurte
Ioan Rotundu
România făcută de râs în anul Centenarului Unirii
Ioan Rotundu
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 27.04.2018
Dragnea: Viorica Dăncilă nu are de ce să își dea demisia
Nu există conflict între BNR și Guvern
Dăncilă: Nu văd niciun motiv să demisionez.
Domnul președinte dădea senzația că mă cheamă ca la școală, sunt prim-ministrul României și nu pot accepta acest lucru
Nu e prim-ministru, este metresa lui Dragnea care face ţara de râs
Ioan Rotundu
Catrenul săptămânii
Minivacanţă cu aromă de fecale oferită de PSD
Ioan Rotundu
Actrița Oana Pellea o ironizează pe Viorica Dăncilă:
Domnilor de la PSD, noi obişnuim să ne spălăm, voi nu?
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă