Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Editorial
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Caricaturi
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
13471
De la 07 Ianuarie 2003
122873538

Locul unde se poate mânca o fasole bună

  • 25 July 2011, 23:00
Pe Pietonalul Transilvaniei, situat între magazinul de telefoane Vegastel şi magazinul de desfacerea rochiilor de mireasă şi flori pentru nunţi se află, discret amplasat, restaurantul Locativa, unitate de alimentaţie publică ce aparţine de societatea cu acelaşi nume.
Restaurantul a luat fiinţă cu ani în urmă, când directorul societăţii Locativa era actualul primar Cătălin Flutur. Deşi amplasat în perimetrul pieţei centrale, restaurantul se menţine în topul preferinţelor din zonă prin două atracţii: preţurile mici şi mâncarea gustoasă.
Celebritatea i-a adus-o ciorba de burtă. Multă, gustoasă şi ieftină porţia de ciorbă de burtă, la care se adaugă cele două căniţe cu smântână şi mujdei de usturoi, ardeiul iute şi pâinea, costă numai 4,60 lei.
Dacă serveşti un meniu complet, adică o ciorbă de legume, perişoare, pasăre, de roşii cu orez, fasole şi felul doi piure cu chifteluţe, pilaf de orez cu carne de vită la tavă, pulpă la cuptor cu mămăliguţă şi usturoi, cuvenita murătură şi pâine, atunci vei plăti în jurul a 8 lei.
Intenţionat am lăsat la urmă felul cel mai atrăgător. Este vorba de fasolea făcăluită cu cabanos prăjit. Gustul fasolii se apropie până la identitate cu cel al fasolii pregătită în cazanul de la popota militară. Murătura asortată (în sezonul de iarnă) nu te lasă să te ridici de la masă până ce nu ai şters farfuria cu ultima bucăţică de miez de pâine.
Acum vreo doi an, l-am invitat la o fasole la Locativa pe judecătorul Laurenţiu Curelaru. De atunci, ori de câte ori ne întâlnim, judecătorul nu uită să mă-ntrebe dacă fasolea de la Locativa este tot aşa de gustoasă. Este!
(Lucullus)
JBD 946/5.08.2006

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei
Darie din ordinul cui acţionează?
Ioan Rotundu
Daţi-l jos pe netrebnic!
Ioan Rotundu
Satul scos la lumină după 575 de ani
Caricatura zilei
Centru istoric al Botoşanilor - video
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog