Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Sănătate
Administraţie
Horoscop
Umor
Comentarii
Pamflet
Caricaturi
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
9330
De la 07 Ianuarie 2003
122869397

Lucrările de investiţii vor trece sub lupa specialiştilor CJ

  • 21 September 2008, 23:00
Unul din proiectele care vor fi înaintate consilierilor judeţeni în şedinţa de pe 30 septembrie vizează o serie de modificări astfel încât gestionarea lucrărilor de investiţii la nivelul Consiliului Judeţean şi a unităţilor subordonate să se facă într-un mod cât mai transparent. Asta, prin implicarea strictă a direcţiei de specialitate din cadrul aparatului propriu al CJ.
Potrivit celor declarate de preşedintele CJ Botoşani, Mihai Ţâbuleac, modificări se vor face doar în ceea ce priveşte investiţiile, fiecare unitate subordonată având obligaţia ca şi până acum să administreze fondurile alocate pentru întreţinere şi administrare. „Vorbim despre investiţii, nu şi despre acele achiziţii publice care sunt legate de buna funcţionare, de îndeplinirea obiectului de activitate al Direcţiilor. De exemplu, la Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri se va merge în continuare pe acele lucrări de întreţinere a drumurilor judeţene pe care trebuie să le execute în calitate de administrator al drumurilor judeţene şi pe care le poate face cu dotarea pe care o are. CJ le va aloca fonduri în continuare. Dar nu înţeleg de ce CJ să le aloce lor fonduri pentru investiţii şi ei să facă investiţii, să facă atribuiri de lucrări, când de fapt acest lucru trebuie făcut de către Direcţia de specialitate a CJ”, a precizat Ţâbuleac, specificând că a luat această decizie pentru a nu exista niciun dubiu că banii alocaţi pentru o anumită lucrare de investiţie sunt cheltuiţi în totalitate către acea destinaţie.
,,Când am preluat mandatul am ajuns la concluzia că lucrurile nu sunt corect aşezate. În sensul că, unităţi subordonate, precum Protecţia Copilului, DJDP primesc alocaţii de la ordonatorul principal de credite şi pe seama lor efectuau lucrări de investiţii. Pe de altă parte, am constatat că în cadrul direcţiei se controlau ei între ei şi am ajuns la concluzia că nu e tocmai corect să continuăm aşa. E nevoie să dăm la o parte aceste paravane care nu făceau altceva decât să diminueze transparenţa şi să adoarmă vigilenţa”, a mai adăugat Mihai Ţâbuleac. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Românul şi ziua de azi
Iniţiere în actul sexual
Liberalii susţin că se fură din materialele guvernamentale
la Baranca, situaţia este cu totul alta
Medicii stomatologi îşi vor putea cumpăra cabinetele
Fanfara de la Vorona a cântat la Zilele Capitalei
Peremiştii au pus de-o răzmeriţă împotriva lui Vadim
„Expo zoo 2008” la Vorona
Preşedintele Ţâbuleac stă cu ochii pe fondurile europene
Pedeliştilor li s-a făcut milă de copiii abuzaţi
ei vor pedepse mai mari pentru asistenţii maternali
Horoscop
Program Tele'M Botoşani luni, 21 septembrie
Comentariul comentariilor (CLXLVI)
(Ioan Rotundu)
Politicieni de soi... dansând tango
De ce divorţează Mihaela Rădulescu?!
Băsescu, cel mai iubit dintre pământeni… la Baranca
(Ioan Rotundu)
Oamenii lui Patriciu prezenţi, ieri, la Baranca
Drogaţii cu medicamente
Angajaţii ASP se vor rostui cu câte 30.000 RON fiecare
banii îi vor primi de la stat
De prezenţa gândacilor în spital, vinovaţi sunt pacienţii
cel puţin acesta este verdictul dat de ASP
Meteosensibilii au probleme de sănătate
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog