Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Economic
Sănătate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Pamflet
Editorial
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
1419
De la 07 Ianuarie 2003
122887068

Lumea lu' Rotundu: Un ţărînist la Primăria Botoşani

  • 15 May 2016, 23:00
Prof. dr. Cornel Furtună este consilier municipal la al doilea mandat. A mai deţinut această funcţie în mandatul 1996 – 2000. Acum candidează la funcţia de primar al Primăriei Botoşani din partea Partidului Naţional Ţărănesc Creştin şi Democrat – Filiala Botoşani.
N-ar fi candidat la această funcţie dacă găsea colaborare cu un partid de dreapta care să-i ofere pe lista lui un loc eligibil aşa cum s-a rezolvat situaţia în alegerile din 2012 când a candidat pe lista democrat-liberalilor.
N-am cum să-i alimentez profesorului speranţa că va ajunge primarul Botoşaniului pentru că nu are vreo şansă de succes, bătălia urmând a se da între social-democratul Ovidiu Portariuc şi liberalul Cătălin Flutur. În schimb, el poate fi o variantă de vot pentru botoşănenii dezgustaţi de politicienii corupţi, impostori şi mincinoşi. Iar un astfel de segment de votanţi este destul de substanţial.
M-aş bucura ca profesorul să iasă consilier municipal pentru faptul că el este printre puţinii politicieni cu coloană vertebrală şi care n-a acceptat să fie făcut părtaş la abuzurile primarului Ioan Cojocaru în mandatul 1996 – 2000 sau ale actualului primar Ovidiu Portariuc.

În şedinţele Consiliului Municipal Botoşani, profesorul Furtună a demonstrat obiectivitate şi spirit critic şi a cerut colegilor ca votul lor să fie dat în interesul comunităţii municipale şi nu pentru a se rezolva anumite probleme punctuale ale primarului sau ale oamenilor din PSD.
Reportajul care l-am realizat cu profesorul şi care este unul electoral pune în evidenţă trăsăturile de politician ale acestuia şi mai ales ale caracterului său ca cetăţean şi profesor. Urmărindu-se reportajul veţi putea înţelege de ce nu a reuşit primarul Portariuc să le rezolve multe lucruri şi care ar fi soluţiile de viitor.
Reportajul nu este unul plictisitor, nu l-am lăsat pe profesor să-şi predea lecţia de politician ci l-am întrerupt ori de câte ori am considerat că sunt necesare lămuriri suplimentare şi i-am adresat întrebări tăioase şi în directă legătură cu soarta actuală a municipiului nostru.
Vizionare plăcută!


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Întrebare vitală
Horoscopul zilei de 16.05.2016
Prognoza meteo pentru luni si marti
Control la nivel national pentru a vedea cat de prezenta este bacteria E. coli in carnea si lactatele cumparate de romani
Ministru al sanatatii din Australia, deschis la ideea interzicerii fumatului pentru cei nascuti dupa 2001
Reactia unei mega retele fast-food dupa marirea salariului minim:
In peste 6.000 de restaurante vor fi puse automate pentru autoservire
Ucraina a castigat Eurovisionul cu cantecul ce a iritat Rusia
Seful Fiscului spune ca s-au facut pasi importanti pentru recuperarea prejudiciului in Dosarul ICA si ca "noi valorificam,
ANAF nu e administrator de imobile"
Au furat o ţară, vor să fure şi ce-a mai rămas prin judeţ
Ioan Rotundu
Impostura şi ipocrizia, valorile morale promovate de PSD Botoşani
Ioan Rotundu
Cu buricul gol în aşteptarea Lumii lu’ Rotundu
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog