Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
3140
De la 07 Ianuarie 2003
122575079

Luptă crâncenă între cele două tabere politice la Mileanca.

  • 23 May 2016, 23:00
Ioan Ursachi, omul care s-a născut și a crescut în Mileanca, identificându-se cu plaiul mioritic al acestui ținut, a făcut de toate în viața sa, care a depășit jumătate de secol. Crescut într-o familie modestă, actualul primar a muncit la fostul CAP, s-a ocupat de creșterea ovinelor, bovinelor și de tot ce poate face un gospodar într-o comună. Aflat în fruntea localității de două mandate consecutive, Ioan Ursachi, candidează pentru alegerile din 5 iunie, la funcția de primar din partea PNL, singurul contracandidat fiind medicul veterinar Alexandru Azamfirei, care-și încearcă norocul pentru a cincea oară.
Dacă Ursachi, a trecut pe la mai multe formațiuni politice, Azamfirei a fost liberal până la unificarea cu PDL, neputându-și imagina o coabitare cu actualul edil, drept pentru care a făcut stânga împrejur, oprindu-se direct în curtea largă a PSD. Poteca spre PSD, era deschisă de soția sa, directorul școlii din comună, care a fost numită și susținută de către partidul aflat la guvernare. Iventivi, cei de la PSD, i-au mai găsit lui Ursachi, un contracandidat din partea ALDE, Mihai Ursachi, sperând ca prin această coincidență de nume, electoratul să facă confuzie. Planul le-a făcut dejucat, omul habar avea, el s-a trezit candidat de primar fără să știe și s-a retras din cursă. Dacă cei de la ALDE, a treia formațiune ce participă la alegerile din 5 iunie pentru comuna Mileanca, își văd liniștiți de treburile lor, între cele două tabere PSD-PNL, se dă o luptă crâncenă.
Campioni ai dezinformării, preferând amenințări și acuze, pesediștii locali, proveniți din liberații de altădată, au pus tunurile pe Ursachi și PNL, partid care i-a adăpostit timp de două decenii. Emisari electorali ai domnului Azamfirei, sunt doamna director, soția sa, Ana Țurcanu, cadru didactic, soția secretarului de la primărie și Rodica Bordeianu, un alt cadru didactic.
După ce timp de patru ani actualul viceprimar PSD, Văcăreanu Georgel, a conlucrat de minune cu primarul, brusc a făcut o întoarcere de 180 grade și descărcare (2)scuipă foc și pară asupra edilului.
La Ioan Ursachi, faptele vorbesc, covorul asfaltic, școlile curate și bine întreținute, preocuparea față de cultură, sport si mai ales de viața oamenilor. Și el face campanie, dar una civilizată. După alegeri spunea, Ursachi: ,,Tot la Mileanca voi trăi. Mă voi întâlni cu medicul Azamfirei, cu directoarea, cu ceilalți profesori, cum mă voi uita în ochii lor”, a concis primarul.
Sursa: www.plaidarabanean.ro

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: D’ale scheleţilor
Horoscopul zilei de 24.05.2016
Se prescriu surprinzator de mult medicamente mai scumpe, nu variantele lor mai ieftine
Tariceanu si Ponta depun un proiect de lege impreuna privind asigurarea unui proces echitabil
Lucian Boia: Strania istorie a comunismului romanesc (si nefericitele ei consecinte)
Consiliul Concurentei sustine ideea liberalizarii mai rapide a preturilor la gazele furnizate consumatorilor casnici
Tariceanu: Imi rezerv posibilitatea de a sesiza Curtea Constitutionala pe Ordonanta privind modificarea Codurilor penale
Arabia Saudita, intr-un cerc financiar vicios, banii continua sa se scurga din tara.
Evenimentul de tip lebada neagra ce ar putea duce petrolul la 25$/baril
HP, unul dintre gigantii IT-ului mondial, urmarit penal de DNA,
alaturi de Vasile Ciurchea si Irinel Popescu, fosti sefi ai CNAS. Compania e acuzata ca ar fi incasat ilegal aproape 17 milioane euro in contractul pentru informatizare
Troica care protejează corupţia contraatacă
Ioan Rotundu
Baronul de Suharău pare să fie într-o mare derută
Ce năstruşnicii mai promite Portariuc botoşănenilor
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog