Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
223
De la 07 Ianuarie 2003
122885872

Lupta cu evaziunea

  • 29 August 2010, 23:00
Numai în ziua de vineri, 27 august 2010, poliţiştii din cadrul Serviciului Investigaţii Fraude – IPJ Botoşani au dispus confiscări în valoare de peste 760.000 lei. Astfel, în ziua de 27.08.2010, în baza unor date deţinute, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor – IPJ Botoşani şi Poliţiei oraşului Flămânzi au oprit în trafic, pe raza localităţii Nicolae Bălcescu, oraş Flămînzi, judeţul Botoşani, două autospeciale pentru cereale ce transportau cantitatea de 48.320 kg orzoaică, pentru care conducătorii auto nu au putut prezenta documente legale de transport şi provenienţă.
Continuând verificările, în cooperare cu comisari din cadrul Gărzii Financiare Botoşani, s-a stabilit că mijloacele de transport aparţin unei societăţi comerciale din oraşul Săveni, judeţul Botoşani, societate care nu a întocmit facturi fiscale şi contracte comerciale pentru cantităţile de cereale destinate comercializării, aşa cum prevede O.U.G. nr. 12/2006-modificată.
În cauză s-a procedat la sancţionarea contravenţională a societăţii comerciale cu amendă în cuantum de 5.000 lei, confiscarea cantităţii de 48.320 kg orzoaică în valoare de 33.824 lei şi a celor două mijloace de transport marca MAN, cu semiremorcă, în valoare de circa 730.000 lei, care au fost depozitate la o societate de profil din municipiul Botoşani. În aceeaşi zi au fost confiscate şi 14.160 ţigarete de contrabandă.
Tot în ziua de 27.08.2010, în jurul orei 18.20, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor – IPJ Botoşani, acţionând pe linia traficului şi comercializării ilegale a ţigărilor introduse în România cu fraudarea normelor legale, au identificat pe D.E. 58, în localitatea Frumuşica, autoturismul marca Opel Astra, înmatriculat în Italia, condus de H. CRISTIAN de 34 ani, din comuna Heleşteni, judeţul Iaşi.
Efectuând controlul autoturismului, poliţiştii au găsit cantitatea de 14.160 ţigarete (708 pachete) pachetele având aplicate marcaje (timbru de acciz) Republica Moldova; conducătorul auto nu a putut prezenta documente legale de provenienţă pentru cantitatea de ţigări. „În cauză s-au efectuat acte premergătoare şi s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de H. CRISTIAN sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de : deţinere în afara antrepozitului fiscal peste limita a 10.000 ţigarete marcate necorespunzător, evaziune fiscală, colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor ce trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia” a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani, Daniela darea.
Cantitatea de ţigarete, în valoare de 4.248 lei a fost a fost confiscată, iar autoturismul în valoare de 6.450 lei a fost indisponibilizat la sediul I.P.J. Botoşani. Numai în cursul lunii august a acestui an, poliţiştii botoşăneni au confiscat peste 300.000 ţigarete de contrabandă ( 15.048 pachete ), fiind aplicate sancţiuni contravenţionale de peste 16.000 lei, iar în cazul a 6 persoane traficul ilegal cu ţigări a trecut în sfera infracţională, acestea fiind cercetate penal.
Tot în această lună, în ziua de 11.08.2010, un alt transport ilegal de cereale a fost depistat de poliţişti şi comisari ai Gărzii Financiare – secţia Botoşani, în localitatea Ştefăneşti, în cauza respectivă fiind confiscată cantitatea de 33.545 kg grâu în valoare de 20.127 lei şi un autotractor marca DAF în valoare de 148.750 lei. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Program Tv SOMAX, luni, 30 august
Bancul zilei: Doctorul şi diagnosticul
Când spui că eşti român, vecinul tău verifică dacă mai are portofelul
doi tineri români stabiliţi în Montpellier povestesc despre România şi expulzarea ţiganilor
Întâlnirea parlamentari PDL-premier, la 1 septembrie
posibil să vină şi Băsescu
Să compari deportarea evreilor cu expulzarea ţiganilor este "inacceptabil"
Societatea Academică din România cere abrogarea Ordonanţei umilinţei
Business Magazine: Următorul pas Republica Moldova
ela Popa: Ziua Independenţei sau Marea Chileală?
Patru ţinte ratate în acordul României cu FMI
Cătălin Chereches şi Zamfir Ciceu, excluşi din PNL
Exclude orice colaborare cu PDL ;i clanul B[sescu
PDL, umflătura malignă din sistemul politic, trebuie eliminat
B U L E T I N I N F O R M A T I V ISU
Harbuzarii
Andrei Dolineaschi preşedinte executiv al PSD
Mihai darie un perdant notabil
Bani pentru refacerea infrastructurii distruse de inundaţii
Vicepreşedintele CJ, Constantin Manolache revine la cârma judeţului
O nouă decizie tembelă a ministrului Funeriu
Ministerul Educaţiei dă bani pentru renovarea şcolilor, dar prea târziu
Ambulanţa are probleme cu angajarea de medici
Bolnavii cronici nu mai au voie la medic decât limitat
Medicii au păreri diferite cu privire la descentralizarea spitalelor
Ticăloşi până în ultima clipă
Mica publicitate
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog