Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Învăţământ
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Publicitate
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
24815
De la 07 Ianuarie 2003
122884882
Luxemburg:

Miniştrii de Finanţe din Zona euro caută soluţii pentru criza din Grecia

  • 19 June 2011, 23:00
Ministrii Finatelor din Zona euro se reunesc, duminica seara si luni, la Luxemburg, in incercarea de a gasi o solutie pentru criza financiara din Grecia. Discutiile se vor concentra pe o eventuala deblocare a celei de-a cincea transe din pachetul de ajutor acordat financiar extern Greciei in 2010 (110 miliarde de euro), transa in valoare de 12 miliarde de euro, ce ar permite tarii sa treaca cu bine peste aceasta vara.
Surse citate de AFP sustin ca va fi discutata si varianta acordarii unui al doilea pachet financiar de sprijin pentru Grecia, in valoare de 60-100 de miliarde de euro.
La inceputul acestei saptamani, ministrii de finante din zona euro nu au reusit sa ajunga la un acord in ceea ce priveste modul in care vor fi implicati investitorii privati in al doilea pachet de sprijin financiar ce va fi acordat Greciei. Inalti oficiali europeni au spus ca este putin probabila incheierea unui acord la summitul liderilor europeni de saptamana viitoare, iar aceasta decizie ar putea fi intarziata pana la mijlocul lunii iulie sau chiar mai tarziu.
In schimb, Fondul Monetar International ar putea plati rapid urmatoarea transa din ajutorul financiar oferit Greciei, pentru a acorda Uniunii Europene o perioada suplimentara de timp pentru a putea finaliza al doilea pachet de sprijin destinat statului elen, a scris saptamana aceasta Reuters, citand surse europene.
"Situatia este clara: daca exista un angajament ferm din partea europenilor ca vor face tot posibilul pentru a sprijini Grecia, atunci FMI va plati banii. Si va pot spune ca va exista un astfel de angajament", a declarat sursa citata. FMI a anuntat anterior ca va plati noi transe din imprumutul acordat Greciei numai dupa finalizarea unui plan care sa garanteze acoperirea nevoilor de finantare ale Greciei pe anul viitor.
Zhu Min, consilier special al directorului general al FMI, a declarat la Paris ca Fondul este profund ingrijorat de recentele tulburari de pe scena politica din Grecia, insa pregatit sa ajute aceasta tara daca guvernul va convinge parlamentul sa aprobe noile masuri de austeritate.
Grecia a fost recent scena unei remanieri guvernamentale, dar si a unor violente proteste de strada, pe fondul crizei financiare si a masurilor de austeritate.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Unchiul Vasile, salvatorul!
Horoscop
Caricatura zilei
Final festiv la femeile social-democrate
„Ziua Agricultorului” , marca USL
Cursuri gratuite de limbi străine la Biblioteca Judeţeană
„Gogoşica parfumat㔠are coşmaruri teritorial-administrative
Un câine a fost condamnat la moarte prin lapidare de un tribunal din Israel
Falimentul statului social
Ce-ar trebui să facă politicienii din România?
Bacteria E.coli, descoperită în apele unui pârâu, in apropiere de Frankfurt
Dacă, Doamne fereşte, Băsescu desfiinţează judeţele, o să le facem la loc
Hunor ameninţă cu ieşirea în stradă a locuitorii din Harghita şi Covasna
""Mugurelul" de la Dorohoi
Scrisoare deschisă către „Gogoşica parfumată”
Ioan Rotundu
Un an şcolar plin de abandonuri
Ministrul Cseke a criticat autorităţile judeţului Botoşani
Program de vară la grădiniţele din Botoşani
Azi, prima probă de evaluare la elevii de clasa a VIII-a
Azi, prima probă de evaluare la elevii de clasa a VIII-a
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog