Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Social
Ştiri agenţii
Umor
Gastronomie
Reportaje
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
8497
De la 07 Ianuarie 2003
122894146

MFE: Fonduri POSDRU de până la 17 milioane de lei pentru cooperative si fundaţii

  • în vederea ocupării forţei de muncă
  • 22 April 2014, 23:00
Finantari de pana la 17 milioane de lei, din fonduri europene, vor putea fi accesate pentru infiintarea de cooperative sau fundatii, in vederea ocuparii fortei de munca si integrarii persoanelor vulnerabile pe piata muncii, potrivit unei scheme de minimis lansate marti in consultare publica de catre Ministerul Fondurilor Europene (MFE). Schema se va derula prin Autoritatea de Management a Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), trecuta recent in subordinea MFE. Banii sunt alocati in cadrul POSDRU 2007-2013, pentru care Romania mai poate accesa fonduri europene pana la sfarsitul anului 2015.
Potrivit sursei citate, valoarea eligibila a proiectelor va fi de minimum 223.015 lei si de maximum 2.230.145 lei pentru proiectele care vor fi implementate intr-o singura regiune de dezvoltare, respectiv de maximum 17.841.200 lei pentru cele care vor fi implementate in cel putin doua regiuni.
MFE sustine ca finantarile acordate in cadrul acestui apel vor urmari:
"infiintarea si dezvoltarea structurilor de economie sociala",
"crearea de forme de ocupare inovatoare si flexibile pentru grupurile vulnerabile",
"promovarea dezvoltarii locale si a cetateniei active, cooperarea si solidaritatea sociala".
infiintarea si dezvoltarea de "noi structuri si parteneriate functionale in economie", precum si a unor "cooperative si asociatii de intrajutorare, fundatii si alte organizatii voluntare, care vor oferi noi servicii si noi oportunitati persoanelor cu dificultati in integrarea sau reintegrarea pe piata muncii".
Documentele aflate in consultare publica sunt Ghidul Solicitantului Conditii Specifice "Dezvoltarea economiei sociale" - Domeniul Major de Interventie 6.1, Schema de ajutor de minimis "Dezvoltarea economiei sociale", modelul de buget aplicabil proiectelor care vor fi depuse in cadrul DMI 6.1 si modelul Declaratiei pe propria raspundere cu privire la ajutorul de minimis.
Ministerul Fondurilor Europene asteapta propunerile, sugestiile si opiniile referitoare la documentele publicate pana la data de 25 aprilie a.c., la urmatoarea adresa de mail: [email protected].
"In perioada urmatoare vom continua sa lansam cereri de proiecte pentru ca Romania sa atraga toate fondurile europene care i-au fost alocate pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane", a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, potrivit MFE.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Ceasul vorbitor
Horoscopul zilei
Reţeta zilei: Pulpe de pui dezosate la grătar
Prognoza meteo pentru miercuri şi joi
Spania: populaţia scade pentru al doilea an consecutiv
numărul românilor s-a redus la 795.500
Constructorii auto se opun schimbării modului de testare a eficienţei maşinilor noi
susţinătorii modificărilor spun că producătorii îşi mint clienţii şi profită de regulile vechi de 45 de ani
SUA oferă Ucrainei un ajutor financiar de 50 milioane de dolari
tatul Major român a pus la punct un plan de protecţie a minorităţii naţionale române din Bucovina şi Odesa
Senatorii şi-au luat vacanţă o lună de zile
activitate în teritoriu, până după alegerile europarlamentare PNL a votat împotrivă
Problema celor două nave de război Mistral pe care Franţa le va livra Rusiei este o dovada a impotentei UE în faţa Federaţiei Ruse
Cod galben şi cod portocaliu de inundaţii in 11 bazine hidrografice
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog