Văzând condiţiile în care funcţionarii instituţiei îşi desfăşoară activitatea, prefectul afirmă că „nu fac parte din secolul în care trăim”.
Normal că acele încăperi mici, fără condiţii decente de aşteptare, fără locuri de parcare ori incintă proprie, creează aglomeraţii iar cozile ajung până pe trotuar.
Instituţia paşapoartelor este o fabrică de bani pentru orice Guvern, Indiferent de culoarea sa politică. Când s-a simţit nevoia strângerii grabnică a unor bani, ministerul Internelor a modificat forma paşaportului, condiţiile de valabilitate sau condiţiile de eliberare umflând şi cuantumul taxelor. Aşa că a se asigura nişte condiţii civilizate celor pe care-i jupoi de bani ar fi un comportament de bun simţ din partea unei astfel de instituţie.
Necazul cel mare este că prefectul a văzut, a emis comunicatul şi a tras o concluzie ca activiştii de partid din vremurile lui Ceauşescu.
„Vom căuta soluţii, ne vom adresa şi forurilor din minister şi sunt convins că în acest an vom putea oferi condiţii decente celor ce se adresează serviciului de paşapoarte. Din păcate traversăm o perioadă de criză economică şi avem la dispoziţie mai puţine soluţii decât altădată. Însă sunt convins că vom găsi o variantă mai bună decât cea de acum.”, a declarat prefectul.
Dar cu banii încasaţi pe de urma eliberării paşapoartelor ce se face, domn’ prefect? Că la câţi bani se adună numai de la botoşăneni ar ajunge de cumpărat un spaţiu nou şi ar mai rămâne şi de comision pentru cei care vor face tranzacţia. (Adrian Marcu)