Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
20497
De la 07 Ianuarie 2003
122880564
Mai dă şi presa naţională cu bâta-n baltă

Oraşul Flămânzi menţionat, nejustificat, ca loc al unei crime oribile

  • 12 September 2008, 23:00
Nu puţine au fost ocaziile din ultimii ani în care oraşul Flămânzi a furnizat ample subiecte şi comentarii presei naţionale şi locale. Aşa zisul atac terorist din anii ’90 (soldat cu moartea unei tinere care a găsit într-o pungă atârnată de gard un aparat de radio cu tranzistori plin cu explozibil), implozia prin care s-a încercat demolarea fostului bloc de garsoniere (şi care a făcut praf toate geamurile din oraş), uriaşa escrocherie în urma căreia muncitorii de la filatură au primit pe carduri, în loc de salarii, împrumuturi (pe care acum trebuie să le ramburseze înzecit) sau euro-pubelele folosite ca urne de vot (la referendumul pentru rămânerea în funcţie a preşedintelui Băsescu), au constituit în ultimii ani tot atâtea subiecte de presă în care numele oraşului Flămânzi nu a fost rostit întotdeauna cu condescendenţă.
Tocmai de aceea, pentru că au existat şi există şi aici încă multe racile şi probleme de rezolvat, numele localităţii nu trebuie terfelit şi atunci când nu este cazul, cum s-a întâmplat în ultimele două zile când, din cauza crasei dezinformări a unor colegi din mass-media, s-a vorbit despre Flămânzi ca despre locul uneia dintre cele mai odioase crime săvârşite în judeţ.
De joi dimineaţă, periodic, postul de televiziune B1 transmite, în banda de informaţii de la baza ecranului, ştirea internării la Spitalul de Psihiatrie (nu se precizează oraşul – n.r.) a adolescentului de 14 ani care, în cursul zilei de sâmbătă, l-a ucis, pe raza localităţii Flămânzi, pe un fost prieten al său şi tovarăş de infracţiuni minore, în vârstă de 13 ani. O informaţie similară a apărut şi în presa din Botoşani, pe site-ul unei pretinse agenţii locale de ştiri, sub titlul „Criminal la 14 ani, internat la psihiatrie”, despre faptul că „un copil de 14 ani a fost internat, joi, sub paza poliţiştilor in Spitalul de Psihiatrie, după ce procurorii au stabilit că el este autorul crimei produse, sâmbătă, în oraşul Flămanzi şi a cărui victimă a fost un alt copil, de 13 ani. Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, procurorul Aurel Simion, susţine că băiatul de 14 ani, care şi-a ucis partenerul de joacă, a fost internat în spital în vederea efectuării expertizei psihiatrice, urmând ca, în funcţie de rezultatele comisiei, să fie înaintată magistraţilor propunerea de arestare preventiva a acestuia”.
Ziar extrem de important şi de cunoscut, Ziua face aceeaşi greşeală, preluând integral informaţia şi menţionând oraşul Flămânzi ca perimetru al terenului agricol unde, marţi seara, a fost găsit, „îngropat la mică adâncime”, cadavrul lui Gabriel Marian Mazuru, de 13 ani. Se mai specifică faptul că Bogdan B., autorul crimei, un adolescent extrem de violent, consumator de băuturi alcoolice, şi-a strangulat colegul „pentru a se răzbuna, după ce acesta (coautor la câteva furturi săvârşite împreună – n.r.) a depus mărturie împotriva sa, într-un dosar aflat pe rolul Poliţiei”. După care, autorul a „săpat o groapă cu mâinile şi l-a îngropat”. Abia în partea doua a articolului, reporterul, dând dovadă de o inconsecvenţă la fel de gravă ca lipsa iniţială de informare jurnalistică, ameţeşte cititorii, menţionând ca loc al descoperirii cadavrului „un lan de la marginea oraşului SAVENI” (!!!). Deci Săveni, nu Flămânzi!
Informaţia este preluată – şi publicată – corect atât de Monitorul de Botoşani cât şi de Evenimentul de Lăsând la o parte nedumerirea că, din toate oraşule mici, tocmai Flămânzi a fost citat, eronat, ca loc al abominabilei fapte - mai erau Dorohoi, Bucecea, Ştefăneşti, dar nu aveau probabil asemenea „rezonanţă” ca orăşelul dintre Varniţa şi Miletin – nu putem ajunge decât la o singură concluzie: mai dă şi presa naţională cu bâta-n baltă, că ce locală dă în fiecare zi. (B.P.F.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comentariul comentariilor (CLXXXIX)
(Ioan Rotundu)
Teoria păcălelii şi vânzătorii de iluzii
Ministerul a trimis o unguroaică la inaugurarea scolii româneşti din Ungaria
Europarlamentarul PSD Titus Corlatean huiduit la Barcelona
EON GAZ îşi terorizează clienţii
În loc să le trimită facturile, îi deconectează abuziv
Fiscul are ordin să restituie taxa auto şi în mod forţat
Gata cu gânditul, altfel devii obez
Program Tele'M Botoşani
Horoscop
Replica românului l-a lăsat pe francez fără… replică
Urgent şi avantajos, negociază şi mai lasă
Piţurcă, antrenorul lui Stolojan
Şi Pietonalul Unirii îşi aşteaptă rândul la reabilitare
Protecţia Copilului între una caldă, alta rece!
Medicii americani şi-au luat „La revedere!”
Băutura l-a costat viaţa
Botoşănenii nu prea se înghesuie să-şi deschidă o afacere
Învăţătură cu... plată
Instanţa de judecată, sperietoarea pentru agenţii economici
Parcul „Mihai Eminescu” aproape de finiş
Este nevoie de o lege a pacientului
Apa Grup se opune ştergerii datoriilor rău platnici
Materiale de construcţii şi nutreţuri degradate
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog