Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
25624
De la 07 Ianuarie 2003
122911273

Mandat de aducere pentru 27 de persoane din grupul Mediapro

  • 32 de persoane urmarite penal pentru evaziune fiscala si spalare de bani
  • 4 December 2014, 23:00
Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti a inceput urmarirea penala fata de 32 de persoane din grupul Mediapro, suspectate de savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si spalare de bani.
Procurorii efectueaza joi un numar de 41 de perchezitii in Bucuresti, judetele Dambovita, Ilfov, Arges si Braila la domiciliile unor persoane fizice si sediile unor persoane juridice.
Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, prejudiciul produs bugetului se ridica la aproximativ 6 milioane de lei, reprezentand TVA si impozit pe profit.
De asemenea, suma totala spalata prin circuitul evazionist se ridica la aproximativ 15 milioane de lei.
"Din datele si probele administrate in cauza rezulta presupunerea rezonabila ca suspectii au initiat, derulat si participat la circuite evazioniste si de spalare a banilor, prin intermediul carora, folosindu-se de documente false si inregistrari contabile fictive, s-au sustras de la plata obligatiilor fiscale transferand sume importante in contul unor societati comerciale cu comportament de tip fantoma, de unde banii erau retrasi in totalitate in numerar", se arata in comunicatul citat.
Activitatile au fost desfasurate beneficiind de sprijinul tehnic de specialitate al Serviciului Roman de Informatii.
Anuntul vine la o saptamana dupa ce surse din Politia Romana au spus pentru Agerpres ca in dosarul Media Pro, in care se urmareste destructurarea unui grup specializat in evaziune fiscala si spalare de bani, aveau loc audieri.
Agerpres a amintit atunci ca in luna iulie politistii au efectuat 26 de perchezitii in Bucuresti si judetul Ilfov la mai multe societati, printre care si Media Pro din Buftea, pentru destructurarea unui grup specializat in evaziune fiscala si spalare de bani. Politistii bucuresteni au documentat activitatea infractionala a grupului identificat, stabilind ca 66 de societati comerciale ar fi cumparat servicii fictive de la societati fantoma in scopul deducerii artificiale si ilicite a TVA si a impozitului pe profit. Valoarea serviciilor si a produselor achizitionate fictiv este de 10 milioane de euro, prejudiciul estimat adus statului fiind de 1,5 milioane de euro. Au fost puse in executare 13 mandate de aducere.
Background: Anul acesta, premierul Victor Ponta si Adrian Sirbu, cel care a cladit imperiul Media Pro si care in prezent detine grupul Mediafax, au intrat intr-un conflict public. Pe de o parte, Sirbu si mai multe afaceri din jurul Media Pro au devenit tinta mai multor acuzatii de evaziune fiscala, iar premierul a lansat o serie de atacuri la adresa lui Sarbu, sustinand ca acesta ar fi apelat la santaj si amenintandu-l ca va suferi rigorile legii daca nu-si plateste taxele si impozitele.
In vara, si Sirbu l-a acuzat pe premier ca a "mintit" cand a spus ca i-ar fi cerut oprirea unui control ANAF. Sarbu a apreciat, in aceeasi perioada, ca Ponta "nu e nici primul, nici ultimul politician roman care confunda media cu Disneyland-ul propagandei". Mediafax a devenit si tinta mai multor actiuni ANAF, care a invocat o datorie de 21 de milioane de lei.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Între moşnegi
Carnati de casa afumati
Horoscopul zilei
DNA cere de la Parchetul General dosarul privind votul din diaspora (surse)
Perchezitii DNA la primarul comunei sucevene Udesti, pentru infractiuni cu fonduri europene
Gabriel Dumitrascu: Costul apei la companiile energetice este prea mare
La Nuclearelectrica a ajuns sa fie mai scumpa decat uraniul
Ministrul Agriculturii: TVA la alimente nu poate fi redusa sub 15% pana in decembrie 2015
Republica Moldova: PLDM, PD si PL au convenit sa creeze majoritatea parlamentara pro-europeana
Anunţ URBAN SERV
Botoşani: Primarul condamnat şi-a luat maşină bengoasă
Stânca: Bar ornat de Ziua Naţională
Am sesizat ce se intampla la ANRP, iar Blaga sa nu se prefaca ca nu-si aduce aminte
Am cerut atunci si demisia Cristinei Traila din fruntea ANRMAP/ Pot iesi acum sa spun foarte multe lucruri
Curtea Constitutionala: Normele de impunere a controlului judiciar pe perioade nelimitate, neconstitutionale
Lege noua: Firmele, obligate sa le acorde concediul de odihna neefectuat salariatilor care s-au aflat tot anul in incapacitate temporara de munca
Independenţa prefectului Macaleţ trece prin sediul PSD
Ioan Rotudnu
Bolovanul
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog