Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Învăţământ
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6908
De la 07 Ianuarie 2003
122866975

Marea Britanie iese din UE, dar are nevoie de mai multi imigranti

  • pentru a evita o catastrofa economica
  • 19 May 2017, 23:00
Populatia imbatranita, deficitul de forta de munca si productivitatea scazuta inseamna ca Marea Britanie are nevoie de 200.000 de imigranti pe an, dublu fata de tinta conservatorilor, pentru a putea evita "consecintele unei catastrofe economice", arata un studiu al Global Future, potrivit Guardian.
Raportul spune ca productivitatea scazuta a Marii Britanii, populatia imbatranita si productivitatea scazuta in zonele cheie, cum ar fi NHS (Serviciile nationale de sanatate), arata ca va fi nevoie de migratie neta de 200.000 anual.
Documentul, sustinut de trei grupuri mari de angajatori, critica laburistii si conservatorii care refuza sa fie sinceri referitor la nevoia pe care o are Regatul Unit de imigranti.
Acesta avertizeaza ca daca Marea Britanie refuza sa fie flexibila cu resursa de munca, s-ar putea confrunta cu o crestere lenta la nivel economic asemanatoare cu cea a Japoniei.
Conservatorii au reafirmat ca obiectivul lor este de a limita migratia neta la zeci de mii, promitand sa dubleze costurile unui angajator de a angajaun muncitor valificat din strainatate.
Potrivit studiului, criza de pe piata fortei de munca va deveni acuta daca ministerele nu dau semnale ca este nevoie de imigranti.
Astfel, chiar si cu o varsta de pensionare mai inaintata, Marea Britanie are nevoie de o migratie de 130.000 pe an pentru a mentine populatia activa la nivelul actual.
"Rata de dependenta - numarul persoanelor in varsta de munca (16-64 ani) fata de cele de peste 65 de ani - se inrautateste. Intre anii 1950 si 2015, aceasta a scazut de la 5,5 la 3,5. Numai cresterea recenta a migratiei nete a impiedicat-o sa scada si mai precipitat", arata raportul.
"Intre anii 2000-2050, numarul de persoane cu peste 65 de ani se va dubla, in timp ce numarul celor peste 85 de ani va fi cvadruplu. Populatia activa va trebui sa se dubleze pentru a mentine raportul la nivelul actual", avertizeaza raportul.
Totodata, acesta mai previzioneaza ca doar zona serviciilor sociale, a construnctiilor si a serviciilor de ingrijire vor necesita un numar suplimentar de 47.000 de lucratori migranti pe an, mai mult decat migratia actuala a lucratorilor calificati.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptăminii
Bancul zilei: Privilegiu de-a fi măgar
Horoscopul zilei de 20.05.2017
Salarii majorate la ANAF in Legea salarizarii.
Functionar ANAF: Mi-e rusine cu salariul pe care il am
Lege pentru abdicarea lui Akihito.
Acesta va fi primul imparat nipon care renunta din ultimii 200 de ani
Iohannis: In educatie traim mai multe crize simultan
Dragnea: De anul viitor, impozitul pe salariile medicilor va fi zero, indiferent de salariu
Trump neaga posibile legaturi cu Rusia in campania electorala,
precizand ca vorbeste pentru el personal / "Nu. Alta intrebare", a raspuns el cand a fost intrebat daca a cerut inchiderea investigatiei
Presa-n gura lu Rotundu: Emisiunea din 19.05.2017
Sebastian Ghita a cerut sa nu fie extradat in Romania, invocand ca este persecutat politic
Sa cante trompetele!
Dragnea, schimbare de discurs privind vaccinarea obligatorie:
"Eu, daca as avea copii mici, i-as vaccina. Daca din punct de vedere al securitatii sanatatii se impune obligativitatea, nu ma voi opune"
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog