Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Mediu
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
3993
De la 07 Ianuarie 2003
122889642

Marea Britanie s-ar putea confrunta cu un aflux de 50.000 de azilanti anual daca paraseste UE

  • 8 February 2016, 23:00
Mii de solicitanti de azil ar putea campa pe teritoriu britanic in cazul in care Marea Britanie decide sa paraseasca Uniunea Europeana, avertizeaza Guvernul de la Londra, potrivit the Telegraph. Premierul David Cameron urmeaza sa ii avertizeze pe conationalii sai ca un Brexit ar duce la aparitia de tabere de imigranti ilegal in Marea Britanie pentru ca Franta ar putea decide sa nu mai permita oficialilor britanici sa efectueze verificarile de imigratie pe partea franceza a granitei.
"Pozitia noastra este ca in acest moment avem o relatie pozitiva si puternica cu Franta, insa evident ceea ce se arata aici este ca, daca parasim UE, atunci o parte din aceste aranjamente pe care le-am facut cu alte tari, spre exemplu controalele juxtapuse pe care le avem cu Franta, ar putea fi aduse in discutie", a declarat un purtator de cuvant al premierului britanic.
"Ideea principala aici este ca, in cazul in care se aduce in discutie aceasta chestiune si acele controale inceteaza sa existe, atunci am putea avea mii de solicitanti de azil campati in nordul Frantei care sa ajunga aici aproape peste noapte", a adaugat reprezentantul Downing Street.
Marii Britanii i se permite, sub Tratatul Le Tourquet din 2003 incheiat intre Franta si Marea Britanie, sa efectueze controalele de granita pe teritoriu francez, ceea ce inseamna ca poate, spre exemplu, sa verifice la Calais si nu la Dover daca sunt imigranti ascusi in camioanele sau trenurile care vor sa intre in Marea Britanie.
Astfel, in cazul iesirii din UE si anularii acestei prevederi, Marea Britanie s-ar putea confrunta cu aflux de peste 50.000 de azilanti pe an, a sugerat de asemenea si fostul sef al Agentiei de Granita a Marii Britanii.
"Tratatul bilateral presupune multa munca de partea franceza pentru a fi mentinut si cred ca este aproape sigur ca daca parasim UE tratatul se va anula. Nu este o concluzie clara, dar cred ca este corect din partea prim-ministrului sa sustina ca aproape sigur Franta ii va pune punct", spune Rob Whiteman, fostul sef executiv al UK Border Agency.
"Au fost foarte multe aspecte pozitive pentru Marea Britanie de la negocierea tratatului in 2003, nu la fel de multe pentru francezi. Motivul pentru care am vrut tratatul este ca, in cazul in care esti gasit ascuns intr-un vehicul, esti clandestin, iar de indata ce ai pus piciorul pe teritoriu britanic poti sa soliciti azil, pe cand daca esti ascuns intr-un vehicul pe teritoriu francez, nu poti sa ceri azil in Marea Britanie. Inainte de existenta tratatului, aveam in jur de 80.000 de solicitari de azil anual in Marea Britanie. Acum avem circa 30.000 pe an. Asa ca probabil vom mai vedea anual inca 50.000 de solicitari de azil."
Premierul David Cameron va sustine in fata britanicilor ca un Brexit va lasa Marea Britanie vulnerabila in fata atacurilor teroriste si ca tabere de imigranti vor rasari in sud-estul Angliei.
Cameron ar intentiona sa isi construiasca campania pentru mentinerea Marii Britanii in UE in jurul subiectului securitatii nationale.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Reţeta zilei: Tocăniţă de urzici
Bancul zilei: Uimitoarea ştiinţă a lui Ion
Horoscopul zilei de 9.02.2016
Doi romani coordoneaza, incepand din acest an, activitatea Philips in cele 11 tari din sud-estul Europei
Mai multi ministri europeni ai Economiei acuza dumpingul practicat de China in industria siderurgica
si cer Bruxellesului sa ia masuri
Un leopard a muscat sase persoane dupa ce a patruns intr-o scoala din India
Prognoza meteo pe doua saptamani
Dacian Ciolos: Partidele care doresc revenirea la alegeri in doua tururi sa isi asume dezbaterea,
nu sa culpabilizeze guvernul
Alpinistul Alex Gavan va fi consilier personal al ministrului Mediului
Vicepremierul Vasile Dincu, despre reducerea pedepselor pentru "scriitorii din penitenciar"
Ar trebui sa ne gandim cum sa aducem si alte tipuri de creatie in puscarie. Am putea descoperi acolo pictori, sculptori
Ucraina: Troiţă în memoriam holocaustului românesc de la Lunca
Dorinţa liberalilor dezvăluie neputinţa
Ioan Rotundu
Doamne, cât sunt de proşti!
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog