Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
4369
De la 07 Ianuarie 2003
122890018

Marea insulta care ii face pe angajati sa plece din firma. 9 greseli ale patronilor

  • 17 September 2015, 23:00
Managerii fac 9 greseli tactice care ii fac pe cei mai buni angajati sa plece din firme, considera un specialist american in resurse umane.
Printre aceste greseli se numara angajarea si promovarea persoanelor care nu merita. "Este o insulta uriasa" pentru angajatii care muncesc din greu, atrage atentia Travis Bradberry, presedinte al firmei de coaching si training pentru companii Talentsmart.
Potrivit acestuia, cele 9 greseli pe care le fac managerii si ii pun pe fuga pe angajatii buni sunt urmatoarele:
1. Isi suprasolicita angajatii. Patronii sunt tentati sa-si suprasolicite cei mai buni angajati. Si in Romania e o vorba care ilustreaza partial aceast obicei nedrept: "Bati tot calul care trage". "Suprasolicitarea angajatilor buni ii face sa se simta pedepsiti pentru ca au avut performante foarte bune", spune Bradberry. Este si contraproductiv sa-ti suprasoliciti angajatii. Cercetari de la Stanford arata ca productivitatea pe ora muncita scade abrupt cand saptamana de lucru depaseste 50 de ore, iar la 55 de ore pe saptamana, productivitatea coboara atat de mult incat patronul nu mai castiga nimic din orele suplimentare, mai spune el.
2. Nu recunosc meritele si nu recompenseaza treaba buna. Managerii trebuie sa comunice mai bine cu oamenii lor pentru a afla ce-i face sa fie multumiti: pentru unii poate fi o marire de salariu, pentru altii, recunoasterea publica.
3. Nu le pasa de angajatii lor. Mai mult de jumatate dintre cei care pleaca din companii iau aceasta decizie din cauza relatiei pe care o au cu sefii. Unui angajat ii este greu sa lucreze pentru tine mai mult de 8 ore pe zi, daca nu te implici personal si nu-ti pasa de nimic altceva decat de randamentul productiei. Managerii trebuie sa pastreze un echilibru intre a fi profesionist si a fi uman.
4. Nu-si onoreaza promisiunile. Cand nu-ti tii promisiunile pari in fata angajatilor nepasator, lipsit de respect, slinos. Pana la urma, daca seful nu-si respecta angajamentele, altul de ce si le-ar respecta? In schimb, cand iti tii promisiunile, cresti in ochii angajatilor, pentru ca dovedesti ca se poate avea incredere in tine si esti onorabil.
5. Angajeaza si promoveaza persoanele gresite. Angajatii buni, harnici vor sa munceasca alaturi de profesionisti ca ei. Cand managerii nu se straduiesc sa angajeze oameni buni, apare un factor foarte demotivant pentru salariatii nevoiti sa lucreze cu cei noi. Si mai rau este sa promovezi angajatul gresit. Pentru un profesionist care munceste din greu este o insulta uriasa sa fie "sarit" de la promovare, in timp ce in locul sau este promovat unul care isi face loc cu coatele pana in varful ierarhiei.
6. Nu-i lasa pe angajati sa-si urmeze pasiunile. Angajatii talentati sunt pasionati de ceea ce fac. Oferindu-le oportunitati sa-si dezvolte pasiunea, le imbunatatesti productivitatea si satisfactia muncii. Din pacate, sunt multi manageri care isi pun angajatii sa lucreaze "intr-o cutie mica". Acesti manageri au impresia ca productivitatea scade daca isi lasa angajatii sa se concentreze pe pasiunile lor. Aceasta temere este nefondata.
7. Nu dezvolta aptitudinile angajatilor. Managerii buni conduc bine firma indiferent de cat de talentati le sunt angajatii. Cand ai angajati talentati, tu, ca manager, trebuie sa gasesti permanent zone in care ei sa-si imbunatateasca si sa-si extinda paleta de aptitudini. Angajatii cei mai buni vor feedback de la tine. Daca nu le dai feedback, ei se vor plictisi si se vor plafona.
8. Nu le stimuleaza angajatilor creativitatea. Angajatii talentati cauta in permanenta sa imbunatateasca tot ce ating. Ei isi vor uri jobul daca tu, ca manager, te complaci sa pastrezi lucrurile asa cum sunt si le indepartezi abilitatea de a schimba lucrurile in firma.
9. Nu lanseaza provocari intelectuale pentru angajati. Atunci cand se vad nevoiti sa faca un job prea simplu sau plictisitor, angajatii inteligenti isi cauta alt loc de munca, unde sa aiba provocari intelectuale. Marii manageri isi provoaca angajatii sa realizeze lucruri care par de neconceput.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Precauţia martorului
Horoscopul zilei de 18.09.2015
Reţeta zilei: Legume pentru iarnă
Botoşani: Baronul primar de Văculeşti şi consilierii PSD au făcut din lege hârtie igienică
Ioan Rotundu
Pofta ce-o pofteşte Oprişanu: primar sau senator
Ioan Rotundu
Administratorul judiciar Mihaela Lazăr pus în dificultate
Victor Ponta i-a amenintat cu sesizari la parchet pe inspectorii fiscali care solicitau documente din cabinetul sau de avocatura
Germania a pregatit un proiect de lege care taie masiv ajutoarele pentru azilanti
DNA: Dan Sova a folosit un proces verbal falsificat intr-un proces de calomnie intentat Monicai Macovei
in care europarlamentarul a fost obligat sa ii plateasca daune de 10 mii de lei
Cum a ajuns o parte din poporul roman mai usor de prostit decat pe vremea lui Ceausescu
Prima reactie a premierului Victor Ponta dupa trimiterea sa in judecata
Singura problema a tarii este obsesia unui procuror total neprofesionist in a se afirma in cariera
Ce l-a scapat pe Victor Ponta pe termen scurt
FMI: In trei ani, economia Romaniei poate intrece Cehia, Grecia si Portugalia
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog