Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Horoscop
Umor
Editorial
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
10989
De la 07 Ianuarie 2003
115050971

Marele dezmăţ legislativ şi disciplinar din Colegiul Economic Botoşani (III)

  • 6 December 2016, 23:00
Astăzi publicăm ultimele abuzuri şi ilegalităţi comise de directorul Colegiului Economic „Octav Onicescu” Botoşani, prof. Ion Huţanu, cel care-şi renegă numele de Ion, dat de părinţi, în favoarea lui „Ioan” cel biblic, considerând ă Ion este nume de slugă iar el vrea nume de sfânt..
1. Referitor la aprovizionare, eu am spus ce aprovizionez eu se trece prin magazie, se face recepție, se fac bonuri de consum, se scad listele de alimente; ce aprovizionări face domnul contabil sau alte persoane (directorul) nu se trece prin magazie, nu se face recepție, nu vede nimeni facturile respective.
Conform legislației în vigoare, indiferent de natura de aprovizionare sau dobândire a achizițiilor publice, obligatoriu se trece prin magazie și se face recepție. De asemenea am spus că se fac transfer de obiecte de inventar, materiale fără a se ține cont de ROFUIP 2015, art. 100, lit. f. Nu sunt mulțumit de răspunsul care mi s-a dat de I.S.J. Botoșani care este în contradictoriu cu legislația în vigoare privind achizițiile publice și transferurile de materiale.
2. Referitor la necomunicare și necolaborare mai aduc la cunoștință următoarele aspecte:
În anul 2014, luna decembrie, s-a instalat în școală un sistem wireless. În faza de începere a montării, când a venit echipa de lucru, eu nu știam de acest fapt, nu am fost anunțat despre instalarea acestui sistem wireless iar echipa sosită a început să dea găuri în biroul meu.
Atunci am mers la contabil și am întrebat cine a adus echipa respectivă și cine este șeful lor, la care am primit următorul răspuns: „Nu știu d-le Ilie cine a adus această echipă de lucru”. Mă interesează mult acest aspect, deoarece cutia cu conexiuni s-a instalat în biroul meu, aceasta este compusă din componente electronice și antene, care afectează sănătatea salariaților care lucrează în acel birou, lucru adus la cunoștința mai târziu inspectorului de la ITM, care a făcut control pe linie de sănătate și securitate în muncă.
Am mers la dl. director și am spus că nu este bine să monteze această cutie de conexiuni în birou și să se monteze pe fața opusă a aceluiași perete, în afara biroului. Dl. director a venit, s-a uitat, dar nu a luat nici o măsură; eu nu puteam lua măsuri cu acea echipă, deoarece se consultase numai cu contabilul. În discuția cu dl. director am întrebat cine a adus acea echipă la lucru, la care el a spus că a adus-o contabilul Prisacaru Eusebiu, lucru dovedit anterior.
În una din zile echipa nu a venit la lucru și contabilul îi întreba la telefon de ce nu au venit în acea zi la lucru. Contabilul și directorul știau foarte bine cine a adus acea echipă la lucru. Analizați și dumneavoastră unde este adevărul, cum să poți comunica, ce să faci?
3. Un alt aspect: în faza de proiectare a geamurilor termopane, am mers la dl. director și am întrebat cum se fac acele geamuri, mă interesa modelul, la care am primit următorul răspuns: „Nu este treaba ta, este proiectant și știe ce are de făcut”.
În acea perioadă am discutat cu alți administratori de la alte școli și au spus că la ei la școală directorul a adunat într-o sală de clasă femeile de serviciu, muncitorii, administratorul și s-au consultat, au căzut de acord cum să facă proiectantul proiectul astfel încât acele geamuri să poată fi și șterse. La Colegiul Economic directorul a comunicat doar cu proiectantul, iar rezultatul este următorul: geamurile pot fi spălate doar de ploaie. Nu sunt părți mobile, la ferestre, la casa scării profesori și casa scării elevi. Nu se pot spăla, fiind proiectate greșit
4. Un alt abuz este acela în care pe actele de studiu, cartea de identitate, facturi persoană fizică, scrie Huțanu Ion, numai la școală toate actele școlare sunt semnate cu Huțanu Ioan; Vă rog să verificați și aceste aspecte, dacă sunt falsuri și de ce nu se trece în documentele școlare cum este corect după cartea de identitate, Huțanu Ion și nu Huțanu Ioan.
În ediţia de mâine vom publica şi concluziile controalelor efectuate la această unitate şcolară de către IŞJ Botoşani şi Ministerul Educaţiei.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Instanta suprema incepe judecarea dosarului in care sunt acuzati Sebastian Ghita
si fosti sefi din Parchetul si Politia din Prahova
Dacian Ciolos: O sa votez si PNL, si USR, pentru ca sunt doua liste
Judecatoria Sectorului 5 judeca pe 13 decembrie o cerere de eliberare conditionata depusa de Dan Voiculescu
Alina Gorghiu: In ce priveste legea raspunderii magistratilor,
Raluca Pruna = PSD = Robert Cazanciuc
Circa 25-30% din contractele de achizitii directe facute de spitalele din Romania sunt suspecte
Toti copiii vor fi testati auditiv imediat dupa nastere, in spitalele de stat
Dragnea, amenintari la adresa premierului:
O sa spun mai multe lucruri despre Dacian Ciolos dupa alegeri/ Minte cu nerusinare
Nuclearelectrica sustine ca va discuta cu autoritatile pentru un contract cu in vederea procesarii octoxidului de uraniu
Dacian Ciolos, despre eventualitatea in care va continua ca premier:
Romania inregistreaza o usoara crestere a performantelor in educatie
Horoscopul zilei de 7.12.2016
Bancul zilei: Panică la sosirea în Rai
Locuinţă aprinsă de un jar căzut din sobă
Temerile întemeiate ale PSD-ului
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă