Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Comentarii
Proverbe şi...
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
8523
De la 07 Ianuarie 2003
122894172

Marinarul şef a predicat românilor din Casa Domnului

  • (Cârcotaşul)
  • 27 May 2007, 23:00
Politic vorbind, suntem o apă şi-un pământ. După zodiacul chinezesc, cât timp am fost în anii de Pământ, călăuze ne-au fost Iliescu şi Constantinescu. Acum, că suntem în anii de Apă, firesc, călăuză avem pe marinarul şef Traian Băsescu.
Ca bun creştin ce este, încă din vremurile când se saluta milităreşte cu întâistătătorul Bisericii Ortodoxe, Patriarhul Teoctist, marinarul şef n-a fost uitat de slujitorii Domnului. Spre exemplu, azi trebuia să fie la Sibiu, la sfinţitul unei icoane scoasă din ghearele diavolului, adică recondiţionată. Pentru că o perioadă a lipsit de la Cotroceni, iar agenda de lucru i s-a aglomerat, a considerat că ar fi în asentimentul Domnului să vină la Sibiu cu o zi înainte de eveniment. Şi-a fost ieri, adică duminică.
Dumnezeu a luat act de voinţa sa şi i-a anunţat pe sibieni de prezenţa marinarului şef, trimiţându-le o ploaie cu grindină, de le-a făcut una cu pământul muncuşoara din primăvară şi până în ziua sorocită vizitei lui Băsescu. Iar ca fapta băsăsciană să nu rămână în anonimat, cei de la Antele cu număr impar şi primar, în limbaj vanghelian care este 3, s-au şi grăbit să filmeze certurile băştinaşilor. Unul arăta o pietricică şi susţinea că-i cât un ou de porumbel, altul, cu ditamai pietroiul, susţinea că-i treabă de găină. Dacă în locul lui Băsescu ar fi venit la Sibiu Năstase, sigur că bieţii oameni aveau grad de comparaţie asupra ouălor. Cu ouăle lui Băsescu, clocite prin tractirurile din porturile lumii, nu iese nici măcar o comparaţie de gradul cel mai josnic.
Ajuns la Sibiu, după ce Domnul i-a fericit pe gazde cu pomenitele pietre, marinarul şef s-a înfiinţat smerit în Casa Domnului. Ca oaspete de onoare, cei care l-au înconjurat cu căldură, bucuroşi de a-şi revedea colegului de muncă informativă, l-au situat în faţa altarului, acolo unde nu îndrăzneşte să stea nici cel mai habotnic credincios, după zeci de ani de post şi rugă. I-au înfipt în mână un microfon, iar marinarul a dat glas mieros către talpa ţării. Or fi încurcate căile Domnului, dar prin mesajul adresat naţiunii române, marinarul Băsescu le-a descâlcit şi limpezit în stil propriu. După care s-a aşezat, cu doamna Maria, pe terasa unei cofetării, să bea o cafea. Iar Domnul, i-a mai trimis un semn. O ploaie maşcată, care l-a fugărit la adăpostul camerei din hotel.
În ăst răstimp, în capitala ţării, un oligarh din cei cuminţi, dragi marinarului şef, îşi boteza odrasla. Pentru că marinarul n-a putut da curs invitaţiei, neputând fi şi la Sibiu şi la botezul Irinucăi, odrasla soţilor Monica şi Irinel Columbeanu, părinţii s-au destrăbălat cum au crezut ei mai mişto. Au împodobit vila de pe malul lacului Herestrău cu flori aduse din Tailanda, iar pentru invitaţi au comandat mese şi scaune din SUA. Mâncarea a fost o combinaţie de feluri autohtone cu vieţuitoare marine aduse cu avionul. Se pare că şi soţii Columbeanu, precum şi marinarul şef, au trecere în faţa Domnului. Evenimentul a fost udat din belşug cu o ploaie torenţială, care a inundat jumătate din Bucureşti. Doamne, noi nu suntem ei! Dă în cine trebuie!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Românul şi puterea
A învins, este marea vedetă a României!
Rezoluţia PLD
Eltrans rămâne la stadiul de promisiuni
Au suspendat sancţiunile de neimplicare în campanie
PNL caută alt candidat la Primăria Botoşani
Drăguş este suspectat de la Centru
Pregătesc premierea olimpicilor
O altă promisiune făcută de un ministru
Senatorul Vasilescu ne laudă la capitolul teorie
Comentariu la comentarii (CVI)
(Ioan Rotundu)
Glia strămoşească
Horoscop
Carne de berbec cu tocană de legume
Cugetări şi maxime ruseşti
10.000 euro pentru un alt fel de mamă la copil
Cererile pentru Cardul european de asigurat s-au redus drastic
Micul Prinţ şi Mica Prinţesă pentru copii de grădiniţă
„DO- RE- MI” la ediţia a IV-a
Angajaţi datorită stimulentelor financiare
Copil înecat în Sitna
Ucis de flăcări
Spânzurat cu şireturile de la adidaşi
Copil ucis de un indicator auto
Eveniment cu participare internaţională
Istoria sacului cu promisiuni
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog