Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Editorial
Horoscop
Umor
Gastronomie
Pamflet
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
22562
De la 07 Ianuarie 2003
104661312

Marinarul şef a predicat românilor din Casa Domnului

  • 6 August 2010, 23:00
Politic vorbind, suntem o apă şi-un pământ. După zodiacul chinezesc, cât timp am fost în anii de Pământ, călăuze ne-au fost Iliescu şi Constantinescu. Acum, că suntem în anii de Apă, firesc, călăuză avem pe marinarul şef Traian Băsescu.
Ca bun creştin ce este, încă din vremurile când se saluta milităreşte cu întâistătătorul Bisericii Ortodoxe, Patriarhul Teoctist, marinarul şef n-a fost uitat de slujitorii Domnului. Spre exemplu, azi trebuia să fie la Sibiu, la sfinţitul unei icoane scoasă din ghearele diavolului, adică recondiţionată. Pentru că o perioadă a lipsit de la Cotroceni, iar agenda de lucru i s-a aglomerat, a considerat că ar fi în asentimentul Domnului să vină la Sibiu cu o zi înainte de eveniment. Şi-a fost ieri, adică duminică.
Dumnezeu a luat act de voinţa sa şi i-a anunţat pe sibieni de prezenţa marinarului şef, trimiţându-le o ploaie cu grindină, de le-a făcut una cu pământul muncuşoara din primăvară şi până în ziua sorocită vizitei lui Băsescu. Iar ca fapta băsăsciană să nu rămână în anonimat, cei de la Antele cu număr impar şi primar, în limbaj vanghelian care este 3, s-au şi grăbit să filmeze certurile băştinaşilor. Unul arăta o pietricică şi susţinea că-i cât un ou de porumbel, altul, cu ditamai pietroiul, susţinea că-i treabă de găină.
Dacă în locul lui Băsescu ar fi venit la Sibiu Năstase, sigur că bieţii oameni aveau grad de comparaţie asupra ouălor. Cu ouăle lui Băsescu, clocite prin tractirele din porturile lumii, nu iese nici măcar o comparaţie de gradul cel mai josnic.
Ajuns la Sibiu, după ce Domnul i-a fericit pe gazde cu pomenitele pietre, marinarul şef s-a înfiinţat smerit în Casa Domnului. Ca oaspete de onoare, cei care l-au înconjurat cu căldură, bucuroşi de a-şi revedea colegului de muncă informativă, l-au situat în faţa altarului, acolo unde nu îndrăzneşte să stea nici cel mai habotnic credincios, după zeci de ani de post şi rugă. I-au înfipt în mână un microfon, iar marinarul a dat glas mieros către talpa ţării. Or fi încurcate căile Domnului, dar prin mesajul adresat naţiunii române, marinarul Băsescu le-a descâlcit şi limpezit în stil propriu. După care s-a aşezat, cu doamna Maria, pe terasa unei cofetării, să bea o cafea. Iar Domnul, i-a mai trimis un semn. O ploaie maşcată, care l-a fugărit la adăpostul camerei din hotel.
În ăst răstimp, în capitala ţării, un oligarh din cei cuminţi, dragi marinarului şef, îşi boteza odrasla. Pentru că marinarul n-a putut da curs invitaţiei, neputând fi şi la Sibiu şi la botezul Irinucăi, odrasla soţilor Monica şi Irinel Columbeanu, părinţii s-au destrăbălat cum au crezut ei mai mişto. Au împodobit vila de pe malul lacului Herestrău cu flori aduse din Tailanda, iar pentru invitaţi au comandat mese şi scaune din SUA.
Mâncarea a fost o combinaţie de feluri autohtone cu vieţuitoare marine aduse cu avionul. Se pare că şi soţii Columbeanu, precum şi marinarul şef, au trecere în faţa Domnului. Evenimentul a fost udat din belşug cu o ploaie torenţială, care a inundat jumătate din Bucureşti. Doamne, noi nu suntem ei! Dă în cine trebuie! (Cârcotaşul)
JD 28.05.2007 – format electronic

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Program Tv SOMAX, sâmbătă 7 august, duminică 8 august
O mitră de patriarh pentru nevoi prezidenţiale
Ioan Rotundu
Horoscop
Bancul zilei: Condamnare fără rost
Borş de cocoş… cu stârlici
Afacerea Agripolis
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă