Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Pamflet
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
25253
De la 07 Ianuarie 2003
122910902

Mario Draghi (BCE): Nu exista deflaţie în zona euro

  • 6 February 2014, 23:00
Presedintele Bancii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi, a subliniat joi ca zona euro nu se confrunta cu un episod de deflatie, in ciuda unei inflatii scazute care s-ar putea dovedi ingrijoratoare pe termen lung, scrie AFP.
"Nu exista deflatie in zona euro", a declarat Draghi, in cadrul conferintei lunare privind politica monetara. Dar "faptul de a avea o inflatie redusa pe o perioada lunga de timp este un risc in sine" si necesita "un control strans", a adaugat acesta.
Aceste declaratii intervin in conditiile in care consiliul guvernatorilor BCE a decis sa mentina dobanda de interventie la 0,25%, cel mai redus din istoria euro. Unii analisti se asteptau la o reducere.
"Am actionat deja in noiembrie", a replicat Draghi, referindu-se la reducerea cu un sfert de punct operata la inceputul lui noiembrie, in fata unei decelerari a inflatiei. De atunci, "observam reactia pietelor si a economiei" la aceasta decizie, a adaugat el, subliniind ca transmisia unei astfel de actiuni ia timp.
Draghi nu a anuntat nicio masura asteptata de analisti pentru a incuraja creditul pentru intreprinderi si gospodarii, precum un nou credit pe termen lung pentru banci sau achizitii de active bancare andosate imprumuturilor. O absenta de actiune pe care a justificat-o prin "complexitatea" situatiei si nevoia de a aduna informatiile necesare. Noile previziuni ale BCE privind cresterea si inflatia sunt asteptate luna viitoare, pentru 2014 si 2015. Un moment care ar putea fi mai propice pentru adoptarea de noi decizii, asa cum spune Jonathan Loynes, economist sef pentru Europa la Capital Economics.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Între prieteni
Horoscopul zilei
Preşedinte Traian Băsescu consideră inacceptabil tratamentul la adresa şcolilor româneşti din Transnistria şi cere OSCE să intervină
Rompetrol: Carburanţii se vor scumpi cu 0,4 lei pe litru după introducerea accizei de 7 eurocenţi
Proiect gigantic de construire a unui inel de accelerare a particulelor cu o circumferinţă de 100 km, între Franţa şi Elveţia
Klaus Johannis: Un număr mic de membri PNL susţine ieşirea de la guvernare
CNA: B1 - amendă 70 mii lei pentru o emisiune despre "lovitura de stat" din decembrie
pentru Antena 3 in cazul batjocoririi unor jurnalişti, 50 mii lei Sinteza zilei
Ponta a discutat cu Isărescu la BNR despre înjumătăţirea ratelor
În anul electoral 2012, Guvernul a trimis administraţiilor locale de aproape 4 ori mai mulţi bani din fondul de rezervă decât în 2011
Scrisoare deschisă a unui operator 112
încetaţi această campanie oribilă la adresa noastrălăsaţi-ne să salvăm acele vieţi care înseamnă pentru voi doar statistici
Crin Antonescu confirmă demisia lui Daniel Chiţoiu
Botoşani: Flutur se simte dezgustat de atmosfera din Primăria Botoşani
Nasul primarului Portariuc
Incendiu cu victimă la Coşula
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog