Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Sănătate
Sport
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
9074
De la 07 Ianuarie 2003
122869141

Markus Meckel atacă interesele româneşti la Chişinău

  • trompeta a intereselor Rusiei de limba germana?
  • 11 October 2010, 23:00
Rusia, ajutata de agenti de influenta din Germania, forteaza pe ultima suta de metri, inaintea alegerilor din Basarabia semnarea unui tratat de frontiera intre cele doua state romanesti transmite Romanian Global News.
Markus Meckel, ultimul ministru de externe al Republicii Democrate Germane, apropiat al STASI si al serviciilor de informatii sovietice, resapat de social-democratii germani, si probabil, in buna traditie a social democratiei germane si de serviciile rusesti, isi permite inainte de venirea cancelarului Angela Merkel in Romania, sa atace interesele romanesti, intr-o vizita tactica la Chisinau.
Dupa ce s-a vazut cu papusoiul in caruta, adica cu cele doua state germane reunificate, el fiind unul dintre cei care au negociat cu fosta URSS reunificarea, resapatul posibil agent de influenta al Rusiei, se vede continuatorul lui Stalin si Hitler incercand sa bata in cuie consecintele pactului criminal Ribentropp- Molotov, care a ucis sute de mii de romani si a despartit alte milioane de romani de Tara.
Conţinutul proiectului tratatului de frontieră între Republica Moldova şi România oferă posibilitatea ca acesta să fie semnat cât mai curând posibil. „Eu pot doar să-mi exprim speranţa că va fi făcut cât mai repede, cel mai bine până la alegeri", a declarat membrul Consiliului de administrare al Forumului Germano-Moldav Markus Meckel, citat de Info-Prim Neo. Markus Meckel a fost ultimul ministru de externe al Republicii Democrate Germane, unul din fondatorii Partidului Social Democrat din Germania, ex-deputat în Bundestagul german timp de douăzeci de ani.
Potrivit lui, odată cu semnarea tratatului, vor fi eliminate diverse chestiuni pe bază de emoţii şi speculaţii electorale. „De aceea, mesajul meu atât pentru Moldova, cât şi pentru România este de a definitiva şi a ratifica acest acord cât mai curând posibil. Guvernul Germaniei, nu doar eu personal, sprijină ca această problemă rezolvată cât mai curând posibil", a declarat Markus Meckel.
Întrebat pe cât de insistentă ar putea fi Germania cu România pentru soluţionarea acestei probleme, Markus Meckel a spus c㠄nu e rolul Germaniei de a pune presiuni României, ci de a găsi o poziţie comună în UE. Atunci România nu se va putea împotrivi acestei poziţii. Din partea UE se observă o atenţie mai sporită faţă de Republica Moldova şi o recunoaştere a acestor schimbări care s-au produs în Republica Moldova. Pot să-mi exprim speranţa că şi ceelalte probleme vor fi soluţionate şi vor fi făcute progrese. Puteţi fi siguri că politicienii germani, când se întâlnesc cu politicienii români, inclusiv la cel mai înalt nivel, transmit mesaje foarte clare şi vor transmite mesaje clare în această privinţă".
„E important ca această problemă să fie soluţionată şi scoasă de pe agendă o dată şi pentru totdeauna, să nu mai reprezinte o problemă, frontierele devin tot mai puţin importante. În societatea moldovenească sunt foarte multe discuţii despre problema unirii cu România. Pentru unii este un vis sau o atracţie electorală pentru aţii, este important să existe un tratat pentru că această problemă trebuie scoasă din discuţii", a spus Markus Meckel.
Potrivit lui, există principiile OSCE din 1975 care prevăd că un stat se poate uni cu alt stat sau diviza. „Am văzut diverse exemple. Exista un tratat al reunificării Germaniei, exemplul Cehoslovaciei, când ţările s-au separat şi convieţuiesc paşnic. Dacă ar fi o majoritate clară de ambele părţi, în Moldova şi România, o majoritate constituţională, de două treimi, nu ar fi o oponenţă. Însă sincer cred că aceasta este mai degrabă de domeniul viselor, decât o chestiune de politici. Mai ales ţinând cont de problema Transnistriei care este o prioriate pentru Republica Moldova.
Acest vis ar distruge posibilitatea de reglementare a problemei transnistrene. Cred că principalul pentru Moldova este să construiască o democraţie veritabilă, când va dispare chestiunea cu frontiera cu România, când va fi frontieră deschisă. Cei pro-români să poată face schimburi culturale, călători etc. Iar cei pro-ruşi să se simtă liber aici în democraţie", a declarat membrul Consiliului de administrare al Forumului Germano-Moldav Markus Meckel, fost ultim ministru de externe al Republicii Democrate Germane, unul din fondatorii Partidului Social Democrat din Germania, ex-deputat în Bundestagul german timp de douăzeci de ani, citat de Info-Prim Neo.
Va risca Angela Merkel ca in loc de un prieten sa-si faca din Romania si din romani un adversar?
Poate nu ar fi deloc nepotrivit ca, in cazul in care vine cu astfel de texte la Bucuresti, cancelarului german Angela Merkel, sa i se sugereze sa se pregateasca pentru a-si cere scuze romanilor din partea statului German pentru sutele de mii de morti si de deportati provocati de Germania si de Rusia prin semnarea Pactului Ribentropp- Molotov.
Si ar mai fi ceva. Poate conducatorii statului roman care se pretind a avea ceva coloana vertebarala ii aduc aminte cancelarului german si de datoria de 18 miliarde de euro pe care Germania o are catre Romania, subiect tratat pe larg de presa romana.
Romanian Global News

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Program Tv SOMAX, marţi, 12 octombrie
Bancul zilei: Replică pe măsură
Trustul lui Dinu Patriciu cere CNA licenţă prin satelit pentru Adevărul TV
Poliţiştii nu vor avea un tratament diferit de cel al celorlalţi clienţi
în cazul restructurării unui credit
Deputaţii PSD şi PNL aşteaptă demisia Robertei Anastase
ei nu mai participă la lucrările Camerei
Ostatica Linda Norgrove ar fi fost ucisă "accidental" de soldaţii americani
Dosarul lui Sorin Ovidiu Vintu, finalizat. Începe prezentarea acuzaţiilor
SOV: Cand mergeţi la o întâlnire, lăsaţi telefoanele afară
Angela Merkel, în vizită oficială în România
Topul primilor 20 de politicieni botoşăneni
săptămâna 4 - 10 octombrie 2010
E.ON a facturat unei şcoli din Ungureni consum record de energie
F.C. Flămânzi face echipe mici pentru fotbalul mare de mâine
Primăriile trebuie să scoată mai mulţi bani pentru unităţile medico-sociale
numai că nu mai au de unde
Diplomă de excelenţă pentru Ansamblul „Trei Generaţii”
la Festivalul „Trandafir de la Moldova"
Consum de alcool şi viteză excesivă, cauze ale unui accident rutier
Credinţă şi speranţă la Biserica Cuvioasa Parascheva
De la anul, s-ar putea majora tarifele pentru ridicarea gunoiului
Jandarmi de la Bacău pentru paza microbiştilor la meciul de azi
La Botoşani, coşmarul şoferilor se apropie de sfârşit
Vor ca pacienţii să nu mai vină cu medicamentele de acasă
Directorul de la SJA detronat în favoarea unui interimar
Medicii puşi să aleagă între profesia la stat şi cea privată
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog