Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Mediu
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
14653
De la 07 Ianuarie 2003
112765004

Marş pentru Unirea Basarabiei cu România

  • 18 October 2012, 23:00
De la lansarea Acțiunii 2012, curentul unionist a început să capete o vizibilitate mult mai mare. Pe data de 21 octombrie, Platforma Civica va organiza la Bucureşti, în Piaţa Victoriei un Marş pentru UNIREA BASARABIEI CU ROMÂNIA. Singura cale pentru realizarea unirii celor două state românești este crearea unei mase critice numeroase și neafiliate politic pentru a determina schimbări consistente în această direcție.
Marșul din 21 octombrie își propune sensibilizarea clasei politice centrale prin redactarea și prezentarea în timpul marșului a unui PACT PENTRU BASARABIA, care va fi trimis spre semnare tuturor candidaților la alegerile din 9 decembrie, indiferent de partid. Deasemenea, se urmareşte răspândirea mesajului unității naționale, prin intermediul presei care se va afla la eveniment şi menţinerea constanței în acțiunile stradale desfășurate.
Acțiunea este susținută și de îndrăgiţii actori Claudiu Bleonţ, Alexandru Arşinel şi Stela Popescu, cântăreţul de muzică populară Gheorghe Turda, scriitorul Mitoş Micleuşanu, cunoscuţii solişti Bogdan de la El Negro, Cornel de la Vunk, precum şi reprezentantul societăţii civile, Nicuşor Dan, care îndeamnă bucureştenii să participe la manifestaţia stradală pentru reîntregirea naţională, prin unirea României cu Republica Moldova.
Din majoritatea localităților românești punem la dispoziție metode mai ieftine de a ajunge la București. Pentru persoanele din Botoşani, care doresc să participe la marş organizăm autocar cu plecare din Botoşani, costul transportului dus-întors fiind de 40 de lei. Menţionam că în Botoşani există un grup organizat de aproximativ 20 de voluntari ai Acţiunii 2012, care vor participa la marş plus numeroşi susţinători ai acţiunilor unioniste.
Participanții la marşul din data de 21 octombrie sunt rugaţi să nu poarte alt simbol în afară de tricolorul românesc; să asculte indicațiile primite prin sistemele de sonorizare din partea organizatorilor; să primească semnul distinctiv din partea organizatorilor și să-l poarte cât timp este necesar ca mesajul spectacolului pregătit să fie transmis; să nu creeze vreun incident de natură să prejudicieze imaginea marșului pașnic.
Pe parcursul ultimului an, la Chişinău au ieşit în stradă mii de persoane într-o serie de manifestaţii pentru unificarea României cu Basarabia. Acţiuni similare au avut loc şi la Cahul, Bălţi şi Sibiu. Ultimul marş a avut loc la Chişinau, pe data de 16 septembrie, când au iesit în stradă peste 8000 de personae să ceară Unirea.
În 2012, când se împlinesc 200 de ani de la primul rapt al Basarabiei, românii de pe ambele maluri ale Prutului au reamintit tuturor că cele două state românești există numai vremelnic pe hartă despărțite, singurul lucru veșnic fiind neamul românesc.
Platforma Civică ACȚIUNEA 2012 este o coaliție de organizații non-guvernamentale și grupuri de inițiativă care susțin unirea Republicii Moldova cu România și militează pentru realizarea obiectivului generațiilor trecute, prezente și viitoare de regăsire a românilor de pe cele două maluri ale Prutului în cadrul aceluiași stat.
Pe parcursul anilor 2011 și 2012, Platforma Civică ACȚIUNEA 2012 desfășoară manifestări publice de informare și sensibilizare a întregii populații din România și Republica Moldova cu obiectivul de a conștientiza necesitatea realizării unității naționale.
Persoanele din Botoşani care doresc să participle la marş sunt rugate să sune pentru detalii la 0757807886 ( persoana de contact – Madalina).
Madalina Hrituleac
Actiunea 2012, Botosani

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Surpriza virginităţii
Dialogul porno dintre Becali şi un reporter de la Antena 3
cogito ego sum sau Becali vs. Voiculescu
Vitalie Marinuța, trage un semnal de alarmă
Rusia a introdus armamentî n regiunea transnistreană şi împreună cu separatiştii simulează atacuri pe Nistru
Ciudata vizită a lui Victor Ponta în Serbia
România la ceasul populismului dezlănţuit
Putem plânge împreună
aţi rămas şi dumneavoastră în opoziţie cu Guvernul
Emil Boc: Nu am văzut mitingul USL
dar am înţeles că a fost o manifestare gen Kim Ir Sen sau Mao Zedong
Un miliardar din Qatar i-ar fi oferit un milion de euro unei cerşetoare românce din Paris
Anca Boagiu, aleasă vicepreşedinte al PPE, la Congresul de la Bucureşti
Universitatea din Bucureşti cere Ministerului Educaţiei să ia măsuri cu plagiatorul Ponta
Ecaterina Andronescu cere timp de gândire
CE l-a atenţionat pe Ponta că planul Guvernului pentru absorbţia fondurilor UE nu rezolvă problemele
Victor Ponta, un oportunist agresiv căruia îi plac ambuscadele politice
Ar fi o greşeală să se redeschidă o acţiune împotriva lui Traian Băsescu
Lumi paralele
Ioan Rotundu
Comisarul-şef de la Corni a fost prins beat în trafic
Botoşănenii sunt invitaţi să scape de deşeuri
Târgul Agro-Zoo păzit de jandarmi
Botoşani: Magistraţii nu vor să gireze legalitatea alegerilor 9 decembrie
Anunţ Nova Apaserv
Comunicat de pres㠖 Modern Calor
Locuri de muncă anunţate de angajatori din afara ţării
Sunt părinţi care n-au înţeles rostul clasei pregătitoare
S-au umplut spitalele de botoşăneni cu pneumonii
Au obţinut titlul de profesori, dar nu şi bani în plus la salariu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă