Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Sănătate
Sport
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Pamflet
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
14296
De la 07 Ianuarie 2003
122874363

Maşinile electrice vor sărăci bugetele naţionale şi nu rezolvă problema poluării

  • spune o coalitie germana de grupuri ecologiste
  • 29 April 2010, 23:00
Sustinerea masinilor electrice inseamna directionarea unor miliarde de euro pentru subventii, iar modul in care este obtinuta electricitatea nu le face mai putin poluante decat masinile cu motor termic, spun cateva grupuri ecologiste germane, citate de Automotive News. Germania vrea sa aiba un milion de masini electrice pe sosele in 2020, insa in prezent niciunul din marii producatori auto nu vinde masini electrice in cea mai populata tara din UE. Tari precum Irlanda ofera subventii de pana la 5.000 de euro cumparatorilor de masini electrice, pentru a mai diminua dezavantajul legat de pretul foarte mare.
Vor merge prea multi bani catre subventionarea masinilor electrice, in loc sa se investeasca in a creste eficienta masinilor pe benzina si motorina, spune Juergen Resch care conduce organizatia de protectie a mediului Deutsche Umwelthilfe.
El spune ca in multe cazuri masinile electrice polueaza per total mai mult decat cele cu motor termic fiindca trebuie luat in calcul modul in care electricitatea este produsa din carbune si gaz natural.
O coalitie de asocaitii de protectia mediului spune ca o masina electrica ajunge, din cauza combinatiei de surse de electricitate din Germania, sa aiba emisii de peste 120 g CO2/km, ceea ce inseamna destul de mult, dat fiind ca cele mai putin poluante diesel-uri au emisii de sub 100 g/km.
Juergen Resch spune ca subventionarea achzitiei de masini electrice va saraci bugetele care vor trebui sa directioneze miliarde de euro pentru a face aceste masini accesibile ca pret publicului larg.
Germania isi propune sa aiba un milion de masini electrice pe sosele in 2020, iar pe 3 mai, cancelarul Angela Merkel se va intalni cu reprezentantii industriei auto si cu cei din energie pentru a discuta viitorul masinilor electrice.
La nivel european s-a inceput elaborarea unei strategii si se doreste standardizarea punctelor de incarcare pentru masinile electrice, astfel incat sa poata fi folsite pentru toate modelele de pe piata.
Masinile electrice sunt prezentate ca o solutie "curata" pentru viitor deoarece nu au emisii poluante in trafic. Totusi, grupurile ecologiste atrag atentia asupra faptului ca lucrurile nu stau chiar asa de bine, iar dezvoltarea masinilor electrice poate avea efecte nebanuit de grave asupra bugetelor.
Romanian Global News

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Florentina - spaima de la Resurse Umane
Hidroconstrucţia lasă Botoşaniul în tranşee
Aseară, s-a tras cortina la ediţia a IV-a a Festivalului „Lyceum”
Tentativă de sinucidere
Zi de sărbătoare la Vlădeni
Devalizatorii CFR Dângeni – Săveni prinşi în flagrant
„Lumea lu’ Rotundu” şi gunoaiele din buricul târgului
Încep controalele la domiciliu a bolnavilor aflaţi în concediu medical
Fostul arbitru Ionică Şerea, reţinut de DNA pentru acte de corupţie
Un deputat PDL propune pedeapsa cu închisoarea pentru cămătărie
Geoană a descoperit că în România lipsesc autostrăzile
O propunere radicală şi trei idei...
Cea mai mare gafă politică din Marea Britaniei
În locul lui Ghimpu, principala mea preocupare ar fi România, sş nu Ziua Victoriei
E corect ca toţi cei care respiră cu acelaşi aer să trăiască împreună”
În sfârşit un parlamentar român adevărat: SOS - romaâii din Timoc!
Românul şi puzderia de taxe
Alţi zeci de români/vlahi timoceni din Dubocka şi Starcevo chemaţi la anchetă de poliţia sârbă
Horoscop
Bancul zilei: Vânătaia de sub ochi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog