Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Gastronomie
Publicitate
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
12725
De la 07 Ianuarie 2003
122898374

Măsuri financiare pentru organizarea referendumului

  • 1 November 2007, 23:00
Pentru acoperirea cheltuielilor privind organizarea şi desfăşurarea referendumului din data de 25 noiembrie 2007, Guvernul a suplimentat bugetele Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, al Secretariatului General al Guvernului pentru Institutul Naţional de Statistică, al Serviciului de Telecomunicaţii Speciale şi al Ministerului Afacerilor Externe. Guvernul a aprobat un plafon maxim de cheltuieli în valoare de 47.300.000 lei pentru organizarea referendumului.
Sumele necesare pentru acoperirea cheltuielilor cu organizarea, dotarea şi funcţionarea Biroului Electoral Central se suportă din bugetul MIRA. Sumele necesare pentru închirierea de la operatorii publici a circuitelor telefonice şi conexiunilor locale de comunicaţii de date în vederea asigurării serviciilor de telefonie specială şi de comunicaţii de date necesare BEC şi birourilor electorale de circumscripţie se vor asigura prin bugetul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.
De asemenea, MIRA, prin Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat asigură achiziţionarea hârtiei necesare pentru tipărirea buletinelor de vot la referendumul naţional din data de 25 noiembrie 2007 privind introducerea votului uninominal pentru alegerea membrilor Parlamentului României.
Tot MIRA va tipări buletinele de vot, le va repartiza instituţiilor prefectului şi va asigura, prin Centrul Naţional de Administrare a Bazelor de Date privind Evidenţa Persoanelor, întocmirea copiilor de pe listele electorale permanente. Instituţiile prefectului vor asigura imprimarea machetelor listei electorale suplimentare şi a listei electorale speciale şi achiziţionarea hârtiei pentru acestea din fondurile repartizate.
Cheltuielile privind tipărirea proceselor-verbale pentru constatarea rezultatelor referendumului, precum şi dotarea cu echipamente şi tehnică de calcul, aplicaţii informatice şi consumabile necesare efectuării operaţiunilor tehnice privind stabilirea rezultatelor referendumului, în staţiile de prelucrare organizate la nivelul circumscripţiilor, se vor asigura din bugetul SGG, pentru Institutul Naţional de Statistică.
Cheltuielile pentru organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional din data de 25 noiembrie 2007 privind introducerea votului uninominal pentru alegerea membrilor Parlamentului României se realizează de către ordonatorii de credite, cu informarea periodică a Comisiei pentru transparenţă. Aceasta se compune din câte un reprezentant al partidelor politice parlamentare, respectiv al organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale ce au grup parlamentar propriu în ambele Camere ale Parlamentului, din 2 reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale şi 2 reprezentanţi ai Clubului Român de Presă. Pentru reducerea cheltuielilor necesare desfăşurării procesului electoral, primarii vor utiliza bunurile materiale aflate în stare corespunzătoare, recuperate de la alegerile anterioare.
Pentru membrii BEC, începând cu data încheierii procesului–verbal de învestire, se acordă o indemnizaţie de 50 lei pe zi, pe întreaga perioadă de activitate, care se asigură din bugetul MIRA. Statisticienii, informaticienii şi personalul tehnic auxiliar care participă la executarea operaţiunilor generate de activitatea de la BEC vor primi o indemnizaţie de 35 lei pe zi, pe întreaga perioadă de activitate, care se asigură de MIRA.
Şi membrii birourilor electorale de circumscripţie judeţene, al municipiului Bucureşti şi ale secţiilor de votare beneficiază de o indemnizaţie de 50 lei pe zi, iar statisticienii, informaticienii şi personalul tehnic auxiliar care participă la efectuarea operaţiunilor generate de desfăşurarea referendumului, pe lângă aceste birouri primesc o indemnizaţie de 35 lei pe zi, pe întreaga perioadă de activitate.
Confecţionarea timbrelor autocolante ce se aplică pe documentele de identitate ale cetăţenilor şi tipărirea buletinelor de vot se asigură de MIRA. (B.G.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Guvernul i-a mai luat primarului Flutur o sursă de venit
Ţărănistul Miluţ va ajutora cantina bisericii „Sf. Ilie”
Săptămâna viitoare încep lucrările la magistrala de gaz
„Suflete Moarte” propus pentru premiile UNITER
Vor începe lucrările la mall
Centrală pe deşeuri pentru Botoşani
A fost desemnat preşedintele BEJ pentru referendum
Consultaţii gratuite pentru profesori
Şcoli ce nu pot primi fonduri
Şcoli fără centralişti calificaţi
Consiliile Locale au învăţat lecţia
Tinerii pot primi informaţii şi în discoteci
Am putea vedea o nouă expoziţie a figurilor de ceară
Merităm din plin palmele Europei
Ioan Rotundu
Feţele bisericeşti prevestesc Apocalipsa, făcându-şi de cap?
abuzuri şi ilegalităţi comise de către cei ce poartă haină de preot
Educaţie despre cetăţenie în situaţii problemă
Despăgubiri pentru cei care au depus bani la CEC să cumpere autoturisme Dacia
Mai mulţi bani pentru studenţi
Daniel Dăianu: o economie competitivă, pentru salarii europene
Penegiştii reclamă că cei din PLD îl supralicitează pe Stolojan
Candidaţi din mai multe judeţe vor să fie făcuţi vânători la Botoşani
Alte zece terenuri de joacă vor fi utilate
“Dansez pentru tine” multicolor
Sitcomul “La bloc” ajunge la episoadul 500
Program TELE'M Botoşani, vineri, 2 noiembrie
Pulpă de porc cu mere şi ceapă
Reproş
Horoscop
Ori nu ştie preţul din zonă, ori vrea să scape de pământ
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog