Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
16262
De la 07 Ianuarie 2003
122901911

Măsurile Guvernul Ponta scoate sindicaliştii în stradă

  • două mii de sindicalişti de la metrou au protestat în Capitală
  • 6 March 2013, 23:00
Circa doua mii de sindicalisti de la metrou, instotiti de reprezentanti RATB si CFR, au protestat miercuri in fata Ministerului Transporturilor si in Piata Victoriei, in fata Guvernului. Sindicalistii din Uniunea Sindicatelor Lucratorilor de la Metrou (USLM) condusi de liderul de sidicat Ion Radoi, fost parlamentar PSD, cer marirea salariilor si oprirea procesului de transferare a metroului bucurestean de la Ministerul Transporturilor la Primaria Bucuresti.
Protestatarii au scandat "Jos, jos, jos / Guvernul mincinos" si au amenintat ca vor intra in greva generala la 1 aprilie daca nu le sunt rezolvata solicitarile. (Articol actualizat)
Sindicalistii sunt nemultumiti ca nu au ajuns la o intelegere cu autoritatile in ceea ce priveste negocierea contractului colectiv de munca.
Liderul sindical Ion Radoi a declarat ca, inn conditiile in care contractul colectiv de munca expira in 31 martie, sindicalistilor li s-a spus ca fondul de salarii este acelasi ca cel din 2012, "care de fapt este acelasi ca in 2008".
Totodata, sindicalistii sunt nemultumiti de proiectul privind transferul Metrorex din subordinea Ministerului Transporturilor la Primaria Capitalei. Radoi a precizat ca acest proiect prevede ca angajatii de la Metrorex vor fi salarizati ca bugetari, ceea ce ar insemna diminuarea salariilor.
Protestul a inceput la orele pranzului in parcul din fata Ministerului Transporturilor. Aproape 1.500 de persoane au protestat si au scandat impotriva ministrului liberal relu Fenechiu. O delegatie a sindicalistilor a incercat sa intre in minister pentru a depune documente, insa accesula cestora nu a fost permis. In schimb, un consilier al ministrului le-a iesit in intampinare si a preluat documentele.
Multimea de protestatari s-a deplasat apoi in mars pana in Piata Victoriei unde au continuat manifestatia in timp ce o delegatie a depus documente la sediul Guvernului si la sediul central al Partidului Social Democrat (PSD) din bulevardul Kiseleff.
De-a lungul protestului, multimea a scandat preponderent impotriva guvernului si a ministrului liberal de la Transporturi, Relu Fenechiu, dar si impotriva lui Crin Antonescu, primarului de la Sectorul 5 Marean Vanghelie sau a primarului general Sorin Oprescu.
"Jos, Jos, Jos / Guvernul mincinos", "Greva generala" si "Demisia" au fost printre cele mai repetate scandari.
Alaturi de sindicalistii si angajatii de la emtrou au luat parte la protest si reprezentanti ai RATB si CFR care au amenintat si ei ca vor intra in greva alaturi de angajatii de la Metrorex.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: La pescărie
Gastronomie: Supă cremă de cartofi cu afumătură
Botoşani: Dramă dorohoiană
Ioan Rotundu
Premierul Ponta, despre scumpirea energiei electrice
Un fost angajat de la Mechel Câmpia Turzii s-a sinucis miercuri, de ziua lui
O întrebare respectuoasă pentru Masoneria din România
Crin Antonescu, iritat de jurnalişti
Nici liberalii germani nu vor România în Schengen
La numai 10 minute minciuna lui Ponta a ieşit la iveală
Lista cu sumele alocate de preşedintele Ţurcanu către primării
Preşedintele Ţurcanu nu s-a arătat pătimaş politic
Liberalul deputat Verginel Gireadă nu se pricepe la semne
Juristul Victor Niţu a pierdut un proces de un milion de euro
Botoşani: Zile negre pentru firmele de construcţie şi reabilitări drumuri
Subprefectul Tocariu ştie primari care se răzbună politic
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog