Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Sport
Administraţie
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Mondene
Decese
Nu uitaţi
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
24347
De la 07 Ianuarie 2003
122909996

Meci de fotbal sub „arbitrajul” jandarmilor

  • 3 September 2009, 23:00
„Să nu aveţi la voi făclii, torţe, artificii, petarde, materiale explozive, incendiare sau fumigene, dispozitive pentru şocuri electrice, substanţe toxice, halucinogene, iritant lacrimogene ori paralizante, recipiente, corpuri contondente, cuţite, pumnale, şişuri ori alte asemenea obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, împungere ori lovire! ”.
Aşa avertizează Inspectoratului de Jandarmi Botoşani, făcând referire la meciul care se va desfăşura sâmbătă pe stadionul municipal. Peste 30 de jandarmi vor urmări mişcările suporterilor prezenţi la meciul de fotbal F.C. Botoşani-Victoria Brăneşti.
Cei care vor veni în stare de ebrietate sau îşi vor acoperi faţa pentru a nu fi surprinşi de camerele de luat vederi vor suporta rigorile legii. De asemenea, este interzis suporterilor căţăratul sau escaladarea gardurilor care delimitează suprafaţa de joc sau care separă diferite sectoare. Pătrunderea spectatorilor pe suprafaţa de joc este interzisă.
Legea 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, stipulează foarte clar obligaţiile spectatorilor pe traseele de deplasare către/de la locurile de desfăşurare a competiţiilor şi jocurilor sportive, precum şi în apropierea şi în interiorul bazelor sportive.
Astfel, aceştia au obligaţia de a avea asupra lor actele de identitate şi documentele de acces, de a le prezenta la solicitarea forţelor de ordine sau a personalului de ordine şi siguranţă, să se supună controlului corporal sumar şi al bagajelor, să respecte ordinea şi regulile stabilite de organizatori în incinta arenei stadionului. Pentru prevenirea oricăror acte care incită la violenţă, participanţii la spectacolul sportiv sunt obligaţi să prezinte, la solicitarea forţelor de ordine, materialele de publicitate vizuală aflate asupra lor, nefiind admise inscripţii, embleme, pancarte, bannere, afişe, steaguri sau alte suporturi ce conţin simboluri, sloganuri, imagini ori texte cu conţinut obscen.
De asemenea, nu este admisă proferarea de injurii sau ameninţări la adresa celorlalţi spectatori, a jucătorilor, oficialilor sau forţelor de ordine. Ţinând cont de faptul că alcoolul poate induce consumatorilor o stare de iritabilitate şi agresivitate, predispunându-i la reacţii necontrolate, actul normativ mai sus menţionat interzice pătrunderea pe stadion a persoanelor aflate în stare de ebrietate sau având asupra lor băuturi alcoolice.
Tot pentru prevenirea eventualelor incidente, deplasarea spectatorilor în interiorul stadionului este foarte clar stipulată în lege, acestora fiindu-le interzis căţăratul sau escaladarea gardurilor care delimitează suprafaţa de joc sau care separă diferite sectoare. Pătrunderea spectatorilor pe suprafaţa de joc este interzisă. De asemenea, spectatorii trebuie să ocupe doar acele locuri prevăzute pe documentele de acces.
Pentru a determina suporterii să-şi asume responsabilitatea asupra faptelor lor, legea interzice ascunderea feţei cu articole de îmbrăcăminte sau alte accesorii. Totodată, actul normativ nu permite scrierea sau desenarea pe pereţii imobilelor, pe garduri sau pe alte obiecte amplasate în baza sportivă, dezlipirea sau distrugerea reclamelor, anunţurilor şi afişelor expuse de organizatori în incinta bazei sau arenei sportive, deteriorarea, ridicarea sau mutarea fără drept a barajelor, gardurilor sau altor obstacole amplasate de organizatori sau de forţele de ordine.
Emblemele, pancartele, bannerele, afişele, steagurile sau alte mijloace publicitare trebuie amplasate doar în locurile stabilite de organizatori. În cazul în care forţele de ordine dispun evacuarea stadionului, toţi spectatorii trebuie să se conformeze şi să părăsească imediat arena sportivă. Actul normativ anterior menţionat prevede măsuri sancţionatorii principale şi complementare în cazul încălcării obligaţiilor mai sus expus. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Învăţătorii ameninţă, dar vor trece şi la fapte?
Bate gongul pentru cea de a 57 a stagiune a Teatrului „Vasilache”.
1940 ” Septembrie Negru”(Cedarea Transilvaniei)
Insemnari pe o carte postala.
Liderii AIE de la Chişinău îi cer lui Voronin să-şi dea demisia în faţa parlamentului
Marea Britanie, acuzată că "fură" medicii din Est, inclusiv din România
92 de plângeri de încălcare a drepturilor omului la CDO de la Chişinău
Program TELE'M BOTOŞANI, vineri, 4 august
Aniela Petreanu din grupul Divertis se pregăteşte să devină mămică
Comunicat presă ISU
Sens giratoriu în zona 6 Drumuri din Flămânzi
Staţie de benzină „pilot” între Flămânzi şi Frumuşica
Horoscop
Cu soacra la stomatolog
Ţâbu şi drumarii
Guvernul portocaliu bagă judeţul Botoşani în faliment
chiar şi demnitarii portocaliu încep să ridice tonul la guvern
Principele Radu al României va munci pentru Crin Antonescu
Bani europeni pentru spitalul judeţean şi mănăstirea Coşula
Ţurcanu vrea grandoare, iar Sorescu a prins demaraj
Copil prins vânzând droguri
Salvat de la moarte de jandarmi
Şoferul unui autobuz şi-a înspăimântat călătorii
Ţurcanu, ridicat la rang de politician naţional
Ioan Rotundu
Parastas cu colivă infestată bacteriologic
„Generala” adjunctă Bărculeţ s-a răfuit cu inginerul Preşca
Ministerul Educaţiei a validat decizia IŞJ de demitere a Dabielei Azoicăi
Bolnavă de leptospiroză decedată
Revoltă portocalie
Domnul profesor Aurel Dorcu, In memoriam,
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog