Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
17143
De la 07 Ianuarie 2003
122902792

Medicii veterinari au fentat CAS-ul cu peste 6,5 miliarde lei vechi

  • 16 July 2008, 23:00
După avocaţi, a venit rândul medicilor veterinari să fie executaţi silit pentru datorii la fondul asigurărilor de sănătate. Este a doua campanie pe care o desfăşoară reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate pentru recuperarea contribuţiilor la sănătate de care medicii veterinari nu s-au achitat în ultimii ani. După campania precedentă, desfăşurată pe la începutul anului în curs, prin care s-au identificat în rândul acestei categorii de liber profesionişti zeci de datornici la fondul sănătăţii, conducerea CAS a crezut că a scos la iveală toate restanţele acestora. Numai că, în ultimele săptămâni, alţi câţiva medici veterinari din judeţ au fost găsiţi cu datorii la sănătate de peste 10.000 RON fiecare.
Inspectorii de la CAS au cerut de la conducerea DSVSA listele cu medicii veterinari care profesează în judeţ şi au mai identificat liber profesionişti care realizează de ani de zile venituri la cabinete, dar care nu au plătit niciodată asigurarea de sănătate. Potrivit celor declarate de Radu Huţanu, şeful Compartimentului evidenţă asiguraţi din cadrul CAS Botoşani, unii dintre ei sunt reticenţi, nu vor să plătească sumele restante invocând faptul că nu au beneficiat de nici un serviciu medical în sistemul sanitar de stat în ultimii cinci ani.
„Ei au impresia că plătesc cumva contravaloarea serviciilor medicale. Dar este greşit, ce trebuie să plătească ei este o asigurare. În primul rând, contribuţia la sănătate este de natură fiscală, este trecută în Codul Fiscal, se supune aceloraşi reguli ca şi celelalte impozite şi taxe. Nu este o contribuţie opţională, ci este obligatorie. Chiar zilele trecute unul dintre medicii veterinari somaţi să plătească restanţele la fondul sănătăţii s-a dovedit foarte reticent, ameninţând că nu va da un leu din suma cu care se înregistrează ca datorie”, a declarat Radu Huţanu.
De altfel, mulţi contestă în instanţă deciziile de plată trimise de CAS. La fel au procedat şi o parte dintre avocaţii aflaţi în executare silită pentru datorii de aproape 240.000 RON. În total, creanţele de urmărit în executare silită însumează peste 650.000 RON. Medicii veterinari depistaţi în ultimele două săptămâni cu datorii la CAS nu au intrat încă în executare silită, procedurile de recuperare a banilor fiind în prima fază. (Ana Brădişteanu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Medicii refuză să-i spună soţului cauza morţii soţiei
În curând, maxi-taxi pe traseul Buzeni-Zăiceşti-Botoşani
Primar nou, idei noi
Să curgă apa!
S-a găsit leac şi pentru găurile din podul de la Chiţoveni
Program Tele'M Botoşani joi, 17 iulie
Provocarea nevestei
Horoscop
N-a avut realizări semnificative, dar a fost reales primar
Ghidul lucrătorului român în Italia
Cum fac unii români din SUA milioane de dolari din tunuri imobiliare
O iniţiativă spinoasă
Micii de la Ana-Com
Dorinţa lui Boc
Cum au rezolvat Monica şi Irinel diferenţa de înălţime
Probleme cu cadrul de sănătate necesar în UE
Inspectorii sanitari au închis spălătoria din tabăra şcolară
Asistenţii medicali comunitari învaţă să rabde de foame
Va reuşi vicele Ţurcanu să scoată la lumină afacerile tenebroase ale Mariei Bordaş?
Examen on-line pentru permisul de conducere
Avem primari şi secretari cu mintea confuză
Deţinuţii botoşăneni s-au apucat de făcut videoclip-uri
Delicvenţi proscrişi în folosul comunităţii
Pirateria, boală grea
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog